Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā aizdzīt šīs sajūtas?

 
Reitings 1318
Reģ: 19.07.2019
Noteikti ir cilvēki, kuriem ir bijusi līdzīga situācija, tāpēc ceru, ka kāda spēs padalīties ar padomu. :)
Jau kādus pāris gadus, varbūt vairāk ir sajūta, ka esmu pazaudējusi sevi. Ja agrāk biju cilvēks, kurš ar prieku visur iesaistījās, jebkurā brīdī biju gatava pasākt jaunas lietas, priecājos par tikšanos un iepazīšanos ar jauniem cilvēkiem, ikdienā biju aktīva un enerģiska, tad tagad vairs tā nav. Esmu pārvērtusies par nezinu ko - ikdienā esmu kļuvusi par kaut kādu pelēku mākoni, kuru maz kas iepriecina, nav enerģijas veikt pat vienkāršas darbības, grūti saņemties pat vienkāršiem darboņiem. Dzīvē viss ir forši, nav liela iemesla uztraukumiem un stresam. Jā, tagad ir jaunas vēsmas un iespējas dzīvē, par kurām, protams, ir satraukums, jo jaunais ir jaunais, tā tomēr ir izkāpšana no komforta zonas, bet par to priecājos un tā tam arī vajadzētu būt. Bet vairs neprotu priecāties par sīkumiem, piemēram, par to, cik laukā ir skaists laiks, kā viss plaukst un zeļ. Agrāk tas mani tiešām varēja iepriecināt, bet tagad praktiski vienmēr ir vienaldzība, vienkārši paskatos un aizmirstu. Arī ikdienišķi sīkumi, piemēram, kāds jauns pirkums mani vairs īsti neiepriecina, ir vienaldzības sajūta. Esmu kļuvusi par kaut kādu robotu, kurš ikdienas pienākumus veic lielākoties tāpēc, ka vajag. Arī lietas, kurām vajadzētu radīt spilgtas emocijas, piemēram, drauga apskāviens, atzīšanās mīlestībā manī neraisa šīs spilgtās izjūtas, lai arī agrāk tas būtu citādi. Sajūta, ka manas emocijas un izjūtas ir notrulinājušās, katru dienu dzīvoju tāpēc, ka vajag. Gribas atgūt spēju priecāties gan par sīkumiem, gan arī par lielākām lietām, izjust, ka katra diena ir ar saviem foršajiem notikumiem, spilgta.
Visu laiku esmu iegrimusi savās domās, domāju par visu ko, esmu kļuvusi viegli aizkaitināma, bieži par kaut ko uztraucos, kā rezultātā cieš apkārtējie cilvēki, jo īpaši attiecības ar vīrieti, jo savu uztraukumus un noskaņojumu mēdzu uzgāzt viņam un sadusmoties uz viņu, kaut arī viņš neko sliktu nav izdarījis. Ar prātu saprotu, ka vajag savaldīties, bet tas neizdodas.
Ja vēl līdz jūnijam bija diezgan saspringts režīms, jo strādāju un studēju, tad bija skaidrs, ka atpūtas trūkums un stress darīja savu, bet tagad studijas ir pabeigtas, režīms ir brīvāks, bet stress un tukšuma sajūta ikdienā ir kļuvusi saasinātāka.
Pat ar draugiem un citiem cilvēkiem esmu pasākusi kontaktēties mazāk, ne ar vienu negribas runāt, sarakstīties. Ja agrāk bieži biju priecīga ar citiem parunāties, aiziet kaut kur, tad tagad pārsvarā visi mani draugi dod ziņu pirmie, es praktiski nekad to nedaru, kā arī uz viņu ziņām varu atbildēt tikai pēc vairākām dienām, jo gluži vienkārši nav vēlmes runāt. Paldies viņiem, ka spēj to saprast.
Esmu arī iegrimusi kompleksos un zemā pašvērtējumā, ko cenšos labot, bet sanāk ne visai.
Kā atgūt agrāko sevi, atgriezt prieku dzīvot, enerģiju, lai kaut ko darītu, aizdzīt tukšumu? Kādai ir bijis līdzīgi?
Protams, esmu pateicīga par to, kas ir, bet gribu iemācīties pa īstam priecāties par to. Agrāk, kad citi sūdzējās par to, ka ir grūti priecāties, saņemties kaut ko darīt, tad domāju, ka cilvēki ir vāji, kāpēc nevar gluži vienkārši saņemties, bet tagad saprotu, cik tas ir grūti.
02.08.2022 12:49 |
 
Reitings 784
Reģ: 26.04.2022
Ir, ir bijis līdzīgi. Varu dot dažus padomus.
1. Sāc sportot un veselīgāk ēst! Vairāk laika pavadi svaigā gaisā (piem. parkā)!
2. Pamaini domāšanu! Pamēģini saprast, kāpēc tu agrāk izbaudīji tās visas lietas un vizualizē to brīžu sajūtas! Pēc tam mēģini tās sajūtas atgūt ar šīs vizualizācijas palīdzību!
3. Nev@kcinējies, ja teorētiski ir tāda iespēja! ES jau nākusi klajā ar jaunākajiem pētījumiem, ka būstэri var pilnībā iznīcināt cilvēka imūnsistēmu.
4. Pamaini šo to savā dzīvē! Tā var būt Āzijas virtuves nobaudīšana, ja agrāk to neesi darījusi. Pamēģini, piemēram, darīt ikdienišķas lietas ar otru roku! Izaicini sevi!
5. Vairāk pievērs uzmanību savam iekšējam stāvoklim, atkarībā no situācijas (piem. elpai, kad esi dusmīga vai priecīga)! Sāc praktizēt meditāciju vai, kā minimums, ieviest atsevišķus tās elementus savā dzīvē!
02.08.2022 13:11 |
 
Reitings 9
Reģ: 05.07.2022
Zinu šīs sajūtas 👍🏻Man ļoti ir palīdzējis kopīgs darbs ar psihoterapeitu ( nav jabaidās no šī vārda ) ,jo šādas sajūtas nedrīkst aidzīt prom( ja šāds stāvoklis ir jau ilgāku laiku ) ,viņas ir jāizstrādā ,jāsaprot no kurienes aug kājas šim stāvoklim un jāpieņem.
Sajūtu aizdzīšana ir kā pretsāpju zāles, noņem nepatīkamas sajūtas ,bet neko neārstē un pēc kāda laika viss nāk atpakaļ 🙏🏻
02.08.2022 13:52 |
 
Reitings 9
Reģ: 05.07.2022
tagad ir pieejams ļoti daudz visādas nometnes sievietēm ,kuras arī palīdz rast jaunu skatu uz sevi un izprast esošo stāvokli ☺️Satikt līdzīgos un dalīties pieredzē,ieteikumos
02.08.2022 13:54 |
 
Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Ja esi pārgurusi no stresaina gada, tad diez vai tik ātri atgūsi visu dzīvesprieku un enerģiju. Kādu laiku tas prasa, bieži vien atvaļinājumu un atslēgšanos no pilnīgi visa.
Laiku pa laikam ir vērts pārskatīt savu dzīvi, vai joprojām tās lietas, ko dari, Tev ir vajadzīgas un nes kādu labumu, vai nav kādas dzīves sfēras, kas ir atstātas novārtā un bojā Tev ikdienu utt. Nav vajadzīgs par katru cenu turēties pie vecajām lietām/nodarbēm, un uzspiest sev prieku par kaut ko, kas Tev bija interesanti un aktuāli pirms x gadiem. Laiks iet uz priekšu, cilvēki mainās. Agrāk, kad Tev bija viegli strādāt, Tev droši vien bija skaidri mērķi, uz ko ej, kādēļ ieguldi visu to darbu, un tagad varbūt tā vairs nav. Man tas parasti ir iemesls, kāpēc iestājas dzīves apnikums, un tad jau tam ir jāmeklē risinājumi.
02.08.2022 14:14 |
 
Reitings 930
Reģ: 14.10.2017
Viennozīmīgi pastaigāt pie psihoterapeita 👍🏻
02.08.2022 15:22 |
 
Reitings 10
Reģ: 22.06.2022
Ļoti žēl dzirdēt, ka tā jūties. Varbūt nav tas pats, taču pirms gada man psihoterapeits apstiprināja depresijas pazīmes, un es jutos līdzīgi (noteikti nav tas pats, taču...). No personīgās pieredzes - izmēģini daudz jaunu lietu. Nesaku, ka jālēc ar gumiju, taču draudzene man ieteica izdarīt vismaz vienu jaunu lietu nedēļā - dabūt tetovējumu, aiziet vienai uz atrakciju parku, aiziet uz kino. Nav daudz, taču gadās, ka atklāj kaut ko tādu, kas liek justies ļoti, ļoti labi. Veiksmi!
02.08.2022 16:13 |
 
Reitings 784
Reģ: 26.04.2022
liinaliite @ 02.08.2022 16:13
Ļoti žēl dzirdēt, ka tā jūties. Varbūt nav tas pats, taču pirms gada man psihoterapeits apstiprināja depresijas pazīmes, un es jutos līdzīgi (noteikti nav tas pats, taču...). No personīgās pieredzes - izmēģini daudz jaunu lietu. Nesaku, ka jālēc ar gumiju, taču draudzene man ieteica izdarīt vismaz vienu jaunu lietu nedēļā - dabūt tetovējumu, aiziet vienai uz atrakciju parku, aiziet uz kino. Nav daudz, taču gadās, ka atklāj kaut ko tādu, kas liek justies ļoti, ļoti labi. Veiksmi!

Piekrītu par visu, izņemot tetovējumu.
02.08.2022 16:24 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 2450
Reģ: 20.07.2013
Vecums, ar gadiem emocijas, domas mainās.
02.08.2022 17:46 |
 
Reitings 96
Reģ: 18.09.2018
Atbildes meklē pie psihologa vai psihoterapeita.
Sevī ir jāiegulda darbs, bet tikai Tu pati to spēj.
02.08.2022 21:46 |
 
Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Personigil, neieteiktu iet pie psihalogiem un psihoterapeitiem. Paņem lapu un esi godiga pret sevi un uzraksti, kas tevi tava dzive neapmierina un tur arī būs atbilde. Tā nav raķešu zinātne. Vairums šādos gadījumos cilvēki māna paši sevi, jo patiesība sāp vēl vairāk. Galvenais ir būt godīgai pret sevi, jo tas ir labākais un vienīgais ceļš, lai mainītu savu dzīvi vai situāciju, kurā šobrīd atrodies. Lai izdodas.
03.08.2022 12:00 |
 
Reitings 10687
Reģ: 05.03.2020
man šādas sajūtas ir ļoti sen, kopš sevi atceros patiesībā. esmu samierinājusies, ka nebūšu tas cilvēks, kas izjūt baigās emocijas vai vispār prot priecāties par dzīvi kā tādu. tava atšķirība, ka tu agrāk prati.
ā un jā, esmu lietojusi antidepresantus (selektīvus serotonīna atpakaļsaistīšanas inhibitorus) un jā, uz laiku palīdz, es smaidīju visiem garāmgājējiem (kā amerikāņu filmās rāda, jā, tieši tā tas arī notiek), priecājos par sauli un mākoņiem, jutos vienmēr "pacelta" utt. tas bija sen, vairāk kā 5 gadus atpakaļ, bet es vēl aizvien atceros to sajūtu. ļoti forša, kā zem narkotikām (es pieņemu, ka tā varētu būt, lai gan neesmu tādas mēģinājusi). un nē, es nebiju dārzenis, man bija daudz enerģijas un patiesībā galva strādāja pat labāk. bet ir viens bet - antidepresanti ietekmē serotonīna izstrādi organismā, inhibē to un, laikam ejot, arī pēc dozas pakāpeniskas palielināšanas, šī foršā efekta vairs nav un AD sāk strādāt pretēji sākotnējam. efekts man bija kādu gadu. pēc tam, pēc pakāpeniskas pārtraukšanas man šķiet, ka organisms vēl mazāk prata dabiski izstrādāt šo serotonīnu - parādījās aizkaitināmība, nespēja priecāties ne par ko atgriezās ar uzviju utt.
šobrīd esmu vienkārši samierinājusies ar to, ka tā ir, ne visiem jābūt laimīgiem, ne visi spēj priecāties par viskautko lielu vai mazu, galu galā dzīvei nav jābūt rožu dārzam un arī to ir jāprot pieņemt. kopumā man viss ir labi, nav iemeslu būt nelaimīgai, tādēļ es vienkārši dzīvoju tā, kā protu un nejūtos nelaimīga par to, kas nevaru būt. viss ir ok, tā ir realitāte.
03.08.2022 13:37 |
 
Reitings 930
Reģ: 14.10.2017
Paņem lapu un esi godiga pret sevi un uzraksti, kas tevi tava dzive neapmierina un tur arī būs atbilde.

Starpcitu, šī ir metode kuru pielieto tieši konkrētie speciālisti un ar šo lapu liek nākt atpakaļ, lai vieglāk atrisinātu problēmu. Cilvekam bez īpašām zināšanās varētu būt grūti un pat maldinoši sevi un savu uzvedību novērtēt it kā no malas, tapec ir šie speciālisti. Pie psihoterapeita vai psihologa nav jaiet gadiem, tās var būt pāris reizes un situācija šķitīs gaišāka. Bieži vien pāris seansi ir nepieciešami izdegšanas gadījumā.
03.08.2022 13:38 |
 
Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Starpcitu, šī ir metode kuru pielieto tieši konkrētie speciālisti un ar šo lapu liek nākt atpakaļ, lai vieglāk atrisinātu problēmu. Cilvekam bez īpašām zināšanās varētu būt grūti un pat maldinoši sevi un savu uzvedību novērtēt it kā no malas, tapec ir šie speciālisti. Pie psihoterapeita vai psihologa nav jaiet gadiem, tās var būt pāris reizes un situācija šķitīs gaišāka. Bieži vien pāris seansi ir nepieciešami izdegšanas gadījumā.

Nu tieši tad vēl vairāk nav vajadzīgi šie psihologi, psihoterapeiti un kas tik vēl nē. Tapat katrs ieksēji zin, kas viņam ir jādara, tikai negrib to sev atzīt. Bet tas laikam mūsdienās skaitās norma, ka pie katrām sīkām problēmām, kas uzrodas dzīvē, ir jāskrien uz terapiju. Sevišķi tas ir novērojams jauniešu vidū.
03.08.2022 14:27 |
 
Reitings 2977
Reģ: 19.09.2021
GhostGG @ 03.08.2022 14:27

Nu tieši tad vēl vairāk nav vajadzīgi šie psihologi, psihoterapeiti un kas tik vēl nē. Tapat katrs ieksēji zin, kas viņam ir jādara, tikai negrib to sev atzīt. Bet tas laikam mūsdienās skaitās norma, ka pie katrām sīkām problēmām, kas uzrodas dzīvē, ir jāskrien uz terapiju. Sevišķi tas ir novērojams jauniešu vidū.
jo īpaši sieviešu vidū*
03.08.2022 14:42 |
 
10 gadi
Reitings 212
Reģ: 24.07.2011
Jāpiekrīt, ka terapijas nozīme (ja vien cilvēkam nav smagas psiholoģiskas problēmas vai slimības) ir pārvērtēta. Godīgi ieskatoties sevī, atrodamas atbildes uz visiem jautājumiem. Svarīgi būtu arī atbrīvoties no upura lomas. Kā tikko izvēlies uzņemties atbildību, dzīve pati parāda risinājumus.
Savukārt pašapziņas problēmas, īpaši sieviete, var risināt elementāri- uzlabojot savu izskatu.
03.08.2022 15:02 |
 
Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Jāpiekrīt, ka terapijas nozīme (ja vien cilvēkam nav smagas psiholoģiskas problēmas vai slimības) ir pārvērtēta. Godīgi ieskatoties sevī, atrodamas atbildes uz visiem jautājumiem. Svarīgi būtu arī atbrīvoties no upura lomas. Kā tikko izvēlies uzņemties atbildību, dzīve pati parāda risinājumus.
Savukārt pašapziņas problēmas, īpaši sieviete, var risināt elementāri- uzlabojot savu izskatu.

Pilnīgi precīzi. Paskaties kaut vai kā bija kādreiz un kā ir tagad. Agrāk cilvēki gāja uz terapijām, ja dzīvē bija notikusi tiešām īsta, es atvainojos, huiņa - bērns nomiris, vecāki gājusi bojā, māja nodegusi utt. Paskaties kā ir tagad - "es jūtos nelaimīgs", es esmu bēdīgs", esmu nerovz izejot no mājas un atsevišķos gadījumos paliek vēl depresīvs, ja instegram naug kā gribētos utt vnk smieklīgi.
Turklāt neviens no šiem terapeitiem tā pat nepateiks taisnību, bet gan iedrošinās cilvēku dzīvot ilūzijās, kas vispār neatbilst realitātei. Tāpēc jau ir gadījumi, kur cilvēks gadiem staigā uz terapijām un ar visiem šo "speciālistu" ieteikumiem tāpat nevar tik skaidrībā ar sevi. Kāpēc? Jo patieso problēmu tā arī nepasaka. Man ir spilgts piemērs no dzīves, es vēl šodien atceros, kad gāju viuduskolā, mums bija viena meitene (sauksim viņu par Zani). Viņa bija ar diezgan lielu lieko svaru (slima nebija), nu tāda nekāda. Viņa arī gāja visu liku uz terapijām, jo nejūt "piepildījumu", nav laimīga, citām meitenēm čaļi pievērš uzmanību un kas tik vēl nē. Tā tas turpinājās gadiem un neviens speciālists tā arī vinai nepateica, ka viss ir tāpēc ka esi resna un neviens tev kāpt virū negrib. Protams, izklausītos no malas drausmīgi, ja tā pateiktu, bet tā ir taisnība. Un arī mūsdienās neviens no šiem speciālistiem neko tādu neudrīkstēsies teikt, jo klients var palikt dusmīgs un uzrakstīt atsauksmi par to cik šis konkrētais specialists ir nekaunīgs, viņu var par to "cancel" un līdz ar to viņa prakse var arī izputēt. Tāpēc arī turpinātos visi šie: "neuztraucies, gan jau tevi kāds mīlēs tāda kāda esi", kas ir meli, un patiesībā, tieši rada vēļ lielāku plausu uz problēmas atrisināšanu un laimīgu dzīvi.
03.08.2022 15:23 |
 
Patīk
Reitings 457
Reģ: 01.03.2015
Es jūtos ļoti līdzīgi personīgi man ļoti ietekmēja Covid laiks, kaut gan strādāju bez apstājas, bet sajūtas bija kad pasaule ir nojūgusies
Vēl tādi daži dzīves triecieni, ka vienkārši raudi histērijā kāpēc, par ko, ko es darīju sakontaktējos ar ārstu un man uzrakstīja AD, jo vienkārši nebija izturams, zini palīdz, tā kā noteikti meklē palīdzību, jo ilgāk vilksi, jo grūtāk no tām sajūtām tikt ārā
04.08.2022 01:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits