Kā izpaužas nevienlīdzība-algas, attieksme, pienākumi utt. Kur izpaužas? Darbā, sadzīvē, komunikācija utt. Dažās sievietes par to nepamana, jo domā tāda attieksme normāla.
Zinu vienu sievieti IT jomā kura darij savu darbu labāk nekā kolēģis vīrietis. Abiem vienādi amati, darba apraksts, bet vīrietim lielāka alga. To uzzinot viņa gāja pie vadības prasīt kāpēc un atbilde bija - tāpēc ka sieviete jebkurā laikā var palikt stāvoklī un iet dekrētā, vai ja ir bērns tad ņemt slimības lapu. Tādas muļķības. Cerams ka piespiedu dekrēts vīriešiem šo problēmu atrisinās.
Man prakses laikā arī nācās saskarties ar seksistu attieksmi. Ļoti gribēju piedalīties operācijā un prakses vadītājs prasīja lai paceļ roku kas grib. Es biju vienīgā, bet ķirurgs pateica ka ņems tikai vīrieti. Nu paņēma arī, bet tas no karstuma un nepatikas pret zarnu saturu noģība. Stiprais dzimums...
Tagad darbā arī dažiem vīriešiem no IT daļas patīk pieņemt, ka tikai tāpēc ka esmu sieviete nesaprotu neko no datoriem, lai gan pats nezin ko angliski nozīmē humidity un bieži nevar sazvanīt IT daļu un tad kolēģi prasa manu palīdzību.
Ejot pie ārsta arī bieži sieviešu simptomi tiek nolikti maliņā un pateikts-bet, tev jau nesāp tie tikai hormoni, tas normāli kā ir sāpīgas MR, paciest jau var 5 dienas, tas emociju ietekmē utt.
Būs vīrieši kuri teiks jā bet vīrieši strādā bīstamu darbu, viņiem arī ir problēmas un sabiedrības uzlikts spiediens. Bet ja sieviete grib iet strādāt "stiprā dzimuma" profesijā tad tiek izsmiet, ar zemāku atalgojumu utt. Un paši vīrieši kultivē stereotipus par sevi - stiprais dzimums, nevar raudāt, jāstrādā veču profesijās utt.
BlackPill šī tēma būs breeding ground incel uzskatiem. Lai sākas 😂