Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Smēķējoša grūtniece

 
Reitings 118
Reģ: 13.05.2021
Labdien, forumnieces!
Vēršos pie Jums pēc padoma.
Esmu grūtniece, un nekādi netieku vaļā no sava sliktā ieraduma- smēķēšanas.
Smēķēju ~ 15gadus. Atmetu līdz, ko uzzināju par pirmo grūtniecību, atsāku pēc barošanas ( attiecīgi ~2.5g nesmēķēju šajā periodā), atmetusi uz neilgi laiku biju arī sportojot…, bet šoreiz kaut kā citādi..
Pirmajā vizītē pie ārstes Rīgas dzemdību namā, biju ļoti cerīga, uzreiz stādīju priekšā savu lielo problēmu, biju, pārliecināta, ka ārste ieteiks kādu alternatīvu, jo noteikti šādi gadījumi nav nekas neietasts. Ārste teica, ka manis piedāvātie varianti par kuriem interesējos- tabletes, plāksteri, košļājamās gumijas, viņa kategoriski neiesaka, teica, lai smēķēšanu cik varu samazinu, un labāk, lai uzsmēķēju 1 cigareti dienā, nekā lietoju kādas šīs nikotīna tabletes…
Vērsos pie savas ģimenes ārstes cerībā, ka spēs palīdzēt.. Ārste vairāk ar noslieci uz ajūrveidu/dziedniecību, gudra, bet nedaudz ar putniem galvā- ieteica adatu terapiju..
Šobrīd ikdiena ļoti saspringta, un kāda ļoti nepatīkama notikuma sekas nespēj manu prātu ievirzīt normālā gultnē, lai no šī kaitīgā dranķa atteikto pati saviem spēkiem- man ir nepieciešama kāda speciālista palīdzība..
Sonogrāfiju izmeklējumi, analīzes, bērna toņi- viss ir labi, un daktere slavē.
Nesmēķēju daudz, bet nevaru ar šo sadzīvot un pārdzīvot..
Meitenes, uzrunāju tās, kurām ir bijusi līdzīga pieredze, varbūt varat padalīties ar to, kā apkarojāt smēķēšanu, samazinājāt, atmetāt grūtniecības laikā.. Vai saskārāties ar kādām komplikācijām..
Varbūt varat ieteikt kādu tiešām labu speciālistu? Vai narkologu?
Vai varbūt ir kàdi citi vērtīgi ieteikumi..
P.s
❗️Šī diskusija ir attiecināma tikai uz konkrētu mērķauditoriju. Ja Tev ar to nav bijusi saskarsme, vai vēlies izteikt tikai savas domas,viedokli vai nosodījumu- šī nebūs vieta, kur to darīt! ❗️
10.07.2022 16:33 |
 
Reitings 110
Reģ: 04.07.2022
Esmu bijusī smēķētāja negrūtniece. Man primāri atmest palīdzēja 2 lietas mērķis kāpēc nesmēķē (piemēram gatavojies mini sacensībām) (Tev šis mērķis ir bērns) un otrā lieta nenopirkt to cigarešu paciņu. Norabojos ar kļaņčīšanu, bet tad zināju ka izskēķēšu 1-2 cigaretes. Gadījumā ja mājās paciņa, zināju ka es viņu izsmēķēšu un ātrāk nekā vēlāk un rītu sākšu ar kafiju, mūziku un cigaretēm. Pirmā nedēļa, varbūt otrā ir slikti, bet tad aizmirsti. Vēl svarīgi, lai acīs visu laiku nebūtu tie smēķētāji- jo tad vienmēr doma arī pašai uzsmēķēt. Vēl man bija tāda mode, ka situācijā kad izjūtu stipras pozitīvas vai negarīvas emocijas (stresu) aiziet pēc cigarētem. Lai nomierinātos lieliski darbojās garākas un īsākas pastaigas. Piemēram kad ej nopirkt cigaetes tā vietā aizej garām un pastaigājies. Pēc pastaigaigas būsi ieguvusi endorfīnu no fiziskās aktivitātes un pārguruis, tādējādi par cigaretēm nedomāsi. Vēl ja izjūti stresu cigarešu vietā var ēst (tā laikam daudzas dara), bet, lai nenodarītu sev pāri var graust dārzeņus, augļus galu gala popkornu. Lai nomierinātos.
Vispār sports un mazi sportiskie mērķīši palīdzi.
Nav Tevis cerētie brīnumlīdzekļī, bet varbūt noder tāpat.
Veiksmi atmest!
10.07.2022 17:17 |
 
10 gadi
Reitings 1165
Reģ: 18.08.2011
Esmu bijusī smēķētāja, bet, kad paliku stāvoklī, uzreiz nometu nost, jo bērna veselība bija svarīgaka par atkarību. Kādus gadus 5 pēc bērna dzimšanas atsāku smēķēt, aiz nav ko darīt, jo tad biju izšķīrusies ar bērna tēvu un vakaros biju viena. Tas bija foršs ieradums, tad man tā likās, kad visi darbi izdarīti, pasēdēt ārā un uzpīpēt. Tad iepazinos ar tagadējo vīru, viņš nesmēķētājs, no sākuma smēķēju atklāti, viņa priekšā, vēlāk jau pa kluso, jo viņam, loģiski, kā nesmēķētājam nepatika smaka. Tad pārgāju uz hītiem, jo tie nesmird, pareizāk sakot, cilvēks nesmird. Kad paliku stāvoklī ar otru, tad nometu atkal. Pat iedomāties nevari, kāds visu laiku ir kārdinājums uzpīpēt, it īpaši tagad, vasaras sezonā, pie piknikiem, izbraucieniem utt. Bet es turos, un ceru, ka noturēšos. Par apetītes pieaugumu taisnība, man palīdzēja kā jau te minēja dārzeņu graušana, burkāni ir pat ļoti ok. Un visu laiku būt kustībā, jo, ja sēdēsi dīvānā, tad protams gribēsies uzpīpēt. Nav tādu bijušo smēķētāju, ja esi nometis, vienalga vienā brīdī uznāk kārdinājums, bet, ir tiešām jābūt ar stingru nostāju.
Par speciālistiem runājot, esmu dzirdējusi, ka hipnoze palīdz. Adatu terapija ir muļķības, nezinu nevienu, kam tas ir palīdzējis. Psihologs tev smadzenes paskalos, bet viņš tev blakus nestāvēs, un pa pirkstiem nesitīs. Kā jau te minēja, ir jānosprauž mērķis, un jābūt ar stingru mugurkaulu.
10.07.2022 17:51 |
 
Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Kāpēc neiesaka nikotīna košļenes? Dīvains ārsts es teiktu. Zinu gadījumu kur sieviete cenšoties tikt pie bērniņa,sāka aizvietot cigareti ar nikotīna košļeni, tad pamazam devu mazināja līdz bija tikusi līdz pus košļenei no mazākas nikotīna devas. Tad pargāja uz parastajām un viss atmeta.
10.07.2022 18:12 |
 
Reitings 869
Reģ: 20.06.2022
Iztiri zobus.jokaini bet tas palidzeja tiesi grūtniecības laika.un svaigas garsas košļenes.salda garsa tiesi otrādi pastiprināja gribēšanu.
10.07.2022 21:28 |
 
10 gadi
Reitings 2605
Reģ: 29.01.2009
Esmu atmetusi 2x. Pirmo reizi pēc stipra saaukstēšanās un klepus vairs fiziski nevarēju, tad atmetu uz 13 gadiem.
Tad viskaut kas dzīvē sagriezās un pat nez kā paņēmu cigareti un iekritu. Gadus 2 mocījos, cepos par visu, vēl visa pandēmija deva pa nerviem, likās, ka cigarete vienīgā, kas palīdz un nomierina. Bet tad es sapratu, ka tā nav gan. Manas smadzenes cepina pašas sevi, nevis dzīve tāda, un rada iemeslus, lai tiktu pie nikotīna. Tajā mirklī, kad man atnāca šī apjausma, viss, kā ar roku atņēma. Neesmu kopš pagājušā augusta vairs smēķējusi.
11.07.2022 00:14 |
 
Reitings 1453
Reģ: 21.11.2017
Saprotu, kā jūties, pirms grūtniecības pipeju cigaretes, uzzinot atmetu. Sākumā bija grūti, tādas kā lomkas, biju uzvilkta, bet turējos mazuļa dēļ. Bija reizes, kad likās vienu uzpipēšu dēļ stresa, bet kaut kā spēju noturēties. Tiesa gan daudz saku ēst saldumus un daudz pieņemos svarā. Ar nākamo grūtniecību būtu gudrāka un aizvietotu to ar ko citu. Bet vislabāk būt visu laiku nodarbē, pirmos 2 mēnešus, tad tiešām nav laika cigaretem un palēnām paliek vieglāk. Uz grūtniecības vidu un beigām jau bija vieglāk. Pēc barošanas atsāku hītus, lai neietu smirdīga pie bērna. Kā jau te minēja. Plānos ir otrs bērniņš, kad pārstāsim piedomāt pie izsargāšanās, tad arī centīšos samazināt pīpēšanas daudzumu un uzzinot par bērnu atkal atmetisu. Lai gan zinu, ka pēc otrā arī atsāksu hītus vai salt veidīgos. Lai gan kas to lai zin; varbūt pēc otrā nemaz negribēsies! :D novēlu mazulim veselību un lai pašai izdodas atmest, vismaz iestāsti sev, ka bērns ir prioritāte un pēc laika varēsi atsākt! Veiksmi! ❤️
11.07.2022 00:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits