Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Obligātā dienesta ieviešana

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Kā jūs uz to skatāmies?
Es esmu pret piespiedu asiņu izliešanu. Visi to sauc par neobligāti obligāto bet patiesībā tas ir cilvēktiesību pārkāpums, jo ja neiesi tad būs sakncijas. Tātad obligātais.
Protams, norūdīties ir labi. Man pašai ir tādas iemaņas, jo biju jaunsargs skolas laikā.
Bet ja sāktos karš, tad sievas zaudēs vīrus, mātes zaudēs dēlus. Es uzskatu, karot par dzimteni būtu jābūt brīvprātīgam pasākumam nevis piespiedu kārtā asinis izliet. Tagad visi tajā vecumposmā būs izgājuši to dienestu, ja sāktos karš, aizlaisties vairs nekur nevarēs , jo automātiski būsi dezertieris
Es un mans dzīvesbiedrs pagaidām viņš ir tajā kategorijā. Kad pēc tiem 5 gadiem ieviesīs obligāto kad nevarēs vairs atteikties tad jau mums būs ap 30. Ļoti ceru ka tas nedraud
11 mēneši par 400 eiro. Kā ar sievām un bērniem kas mājās? Tur knapi komunālos var samaksāt par tādu summu, nerunājot nemaz par kvalitatīvu ģimenes uzturēšanu. Nu kāpēc šitadu sviestu vajadzēja izdomāt tagad raut ārā vīriešus no labiem darbiem lai sēdētu kazarmās pa kapeikām
06.07.2022 13:15 |

Reitings 676
Reģ: 07.12.2024
Lasu šo ierakstu un man kauns... Godīgi. Kauns. Cilvēki tik bieži ir tādi "patrioti" uz papīra/ soctīklos utt, bet, kad runa ir par vārdiem DARĪT, tad kur ir tā darīšana? Mans vecākais dēls, kas ar izcilību beidz vienu no labākajām ģimnāzijām, brīvprātīgi pieteicās dienestā un tūlīt dienests arī beigsies. Turklāt ne viņš viens. Arī divi viņa draugi. Viens no puišiem izlēma palikt dienēt profesionāli, dēls un draugs - stāsies augstskolā un studēs. Pie tam, jums ir kaut kāda "sagrābstīta" informācija - nevis 400 eiro, bet 600 eiro (ar kapeikām), protams, ar nosacījumu, ka piesakās brīvprātīgi. Jā, dienests nav viegls, bet tas, ko puiši ir ieguvuši, kādi viņi ir kļuvuši - nav aprakstāms. "Baidīties" par to, kā būs, ja būs - ir smieklīgi. Nožēlojami ir tas, ka visi uz kaut ko "cer" - kaut kas būs, kaut kas nebūs, bet pats galvenais - PAŠI MĒS NEESAM GATAVI DARĪT NEKO. Un šis, lūk, ir tiešām nožēlojami.
20.04.2025 00:54 |

Reitings 676
Reģ: 07.12.2024
Stjuarte @ 18.04.2025 15:56
Vīrieši no 18 līdz 60 gadu vecumam ir pakļauti mobilizācijai kara gadījumā. Vai nu tev ir kaut minimālas prasmes vai nav vispār. Labāk, ka ir.
Tēma tapusi 2 gadus atpakaļ, nezinu kā tad, tagad - 600 euro ikmēneša kompensācija, ja piesakies brīvprātīgi, kas turklāt neapliekas ar nodokļiem. Iespēja studēt par brīvu.
Nezinu, šķiet win win pašam jaunietim.
80% nezina ko grib pēc vidusskolas, izejot šo obligāto dienestu iegūsti gan disciplīnu, gan finansiālu neatkarību un vēl prom no vecākiem. Ko vēl var vēlēties?
Ja būtu tikko pabeigusi skolu, pati pieteiktos.

Lūk! Šis ir tas, ko daudzi aizmirst! Ja tiešām sāktos iebrukums, mobilizācijai būtu pakļauti arī tie, kas to ieroci pat rokās turēt neprot, nemaz nerunājot par ko citu... Un es kā mamma, melotu, ja teiktu, ka sākumā nesatraucos par puiku. Ļoti. Bet tas, ko dienests viņam iedevis, to nevienā augstskolā viņš neiemācītos.
20.04.2025 00:56 |

Reitings 422
Reģ: 07.07.2020
Rora @ 20.04.2025 00:54
Lasu šo ierakstu un man kauns... Godīgi. Kauns. Cilvēki tik bieži ir tādi "patrioti" uz papīra/ soctīklos utt, bet, kad runa ir par vārdiem DARĪT, tad kur ir tā darīšana? Mans vecākais dēls, kas ar izcilību beidz vienu no labākajām ģimnāzijām, brīvprātīgi pieteicās dienestā un tūlīt dienests arī beigsies. Turklāt ne viņš viens. Arī divi viņa draugi. Viens no puišiem izlēma palikt dienēt profesionāli, dēls un draugs - stāsies augstskolā un studēs. Pie tam, jums ir kaut kāda "sagrābstīta" informācija - nevis 400 eiro, bet 600 eiro (ar kapeikām), protams, ar nosacījumu, ka piesakās brīvprātīgi. Jā, dienests nav viegls, bet tas, ko puiši ir ieguvuši, kādi viņi ir kļuvuši - nav aprakstāms. "Baidīties" par to, kā būs, ja būs - ir smieklīgi. Nožēlojami ir tas, ka visi uz kaut ko "cer" - kaut kas būs, kaut kas nebūs, bet pats galvenais - PAŠI MĒS NEESAM GATAVI DARĪT NEKO. Un šis, lūk, ir tiešām nožēlojami.

Piekrītu! Man brālēns izgāja dienestu, 600 euro ikmēnesi, tūkstotis ar ko atvaļinot un iespēja studēt budžetā. Uz vietas ēdiens, sociālās garantijas un apģērbs. Teica, ka ar pārējiem kādā nedēļas nogalē mēdza aiziet patusēt, pēc pamatapmācibas mājas brauca gandrīz katru nedēļas nogali, bet tā vispār- normāli var ietaupīt, kad visu tev nodrošina. + pieredze un kontakti.
Es nezinu, man šķiet, ka tas nav kapeikas galīgi. Īpaši tikko skolu pabeigušam jaunietim. Pavisam nopietni pati kā sieviete pieteiktos, ja tikko būtu pabeigusi videni.
20.04.2025 21:44 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)