Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pieteikšanās augstskolās.

 
Reitings 5
Reģ: 01.09.2020
Sveikas!
Pēc dažām dienām sāksies pieteikšanās pamatstudiju programmās augstskolās un, iepazīstoties ar informāciju par pieteikšanās kārtību, palika daži neskaidri jautājumi. Varbūt kāds/a, kas ir gājuši šim jau cauri iepriekšējajos gados varētu palīdzēt...😁
1. Vai pirmajā kārtā, kad notiek cīņa par vietu izvēlētājā 1. prioritātē es paralēli varu sekot līdzi, vai esmu budžetā vai nē un līdz ar to pēc vajadzības 1. prioritāti pamainīt, kamēr vēl norisinās pieteikšanās laiks?
2. Ja netieku budžetā un jādodas uz 2.kārtu, tad tur maksas vietu varu izvēlēties jebkurā no programmām, kas ir manā sarakstā, vai joprojām svarīga ir prioritāšu secība?
3. Dzirdēju no paziņas, ka esot jāuztaisa e-paraksts, vai tā ir tiesa? Līdz šim visur autorizējos ar internetbanku.
03.07.2022 00:05 |
 
Reitings 305
Reģ: 12.04.2018
1. Par sekošanu līdzi - īsti laikam nē. Man visu laiku uzrādīja, ka esmu 1. vietā vai kā tur tas saucās, beigās netiku pat budžetā, nesapratu, kas tas īsti bija. Lai iesniegtu pieteikumu augstskolām, tas maksā kaut kur 30 eiro, nākamais pieteikums atkal ir tā pati naudas summa. Tur nav īsti tā - o pārdomāju, o pamainīšanos kaut ko.
2. Nezinu, vai sapratu jautājumu, bet, lai arī kāds būtu iznākums - gala vārds ir Tavs. Tu vari izvēlēties, kam piekrist, kam ne, kad saņemsi kādus rezultātus uz sevis pieteiktajām programmām.
3. E-parakstam nav nekāda saistība ar autorizēšanos. Caur to Tu vari atvērt dokumentus, kas jau ir parakstīti, un tādā veidā parakstīt arī pati, piemēram, līgumu.
03.07.2022 10:47 |
 
Reitings 305
Reģ: 12.04.2018
pamainīšu*
03.07.2022 10:48 |
 
Reitings 504
Reģ: 16.03.2022
Pirms diviem gadiem, kad pati pieteicos caur latvija.lv, mainīju prioritātes vietām (lai pēc mainīšanas redzētu reitinga veitu jaunajā prioritātē gan bija jāuzgaida lapas update, kas tur pat bija norādīts, ja nemaldos, bija 1h) uz nebēdu, tikai jāseko līdzi, lai uz šo te pieteikumu noslēgumu, prioritāte ir izvēlēta pareizā, jo, šķiet, uz otro kārtu vairs nevarēju neko mainīt (otrā kārta norisinājās, ja nedabūji paredzēto prioritāti).
Šis ir tas, kā es atceros savu pieteikšanos. Ja esmu kaut ko mazliet neprecīzi izskaidrojusi, varbūt atradīsies kāda, kura zin labāk un palabos, jo godīgi - šo pieteikšanās laiku atminos kā vismurgaināko savā dzīvē.
Lai nu kā, kad pieteiksies, viss taps skaidrs, jābūt arī tajā pat latvija.lv paskaidrojumam par šo visu, šķiet.
03.07.2022 12:00 |
 
Reitings 2
Reģ: 23.05.2022
Es arī tik tikko iesniedzu dokumentus. Tiešām viss diezgan nesaprotami, bet cik saprotu, ka ja iesniedz konkrētās prioritātes, tad mainīt vairs nevari. Vienreiz samaksā tos 35 eiro, visu sasniedz un tā arī paliek.
Jā, eparakstu vajag, citādi nevarēsi parakstīt līgumu, ko var izdarīt tikai elektroniski ( ja sniedz RSU). LU, manuprāt, būs jāparaksta uz vietas.
05.07.2022 18:14 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits