Santa1992 @ 29.06.2022 10:21Man arī bija periods kad likas par katru cenu jamaina profesija. Ieguvu otru maģistru. Uzsaku pat strādāt arī jaunajā profesija. Studiju laika atradu jaunu darbu iepriekšējā profesija un šoreiz uzņēmuma bija labs mikroklimats un vadība un interese par profesiju atjaunojas. Līdz ar to sapratu, ka uznemums nevis profesija ir noteicoša lai justu apmierinātību ar savu darbu. Šobrīd viss beidzas ar to, ka man ir divas profesijas, divi darbi ko var labi apvienot. Viss beidzas labāk nekā biju iedomājusies
Šis tiešām ir fantastiski!Santa1992 @ 29.06.2022 10:21Man arī bija periods kad likas par katru cenu jamaina profesija. Ieguvu otru maģistru. Uzsaku pat strādāt arī jaunajā profesija. Studiju laika atradu jaunu darbu iepriekšējā profesija un šoreiz uzņēmuma bija labs mikroklimats un vadība un interese par profesiju atjaunojas. Līdz ar to sapratu, ka uznemums nevis profesija ir noteicoša lai justu apmierinātību ar savu darbu. Šobrīd viss beidzas ar to, ka man ir divas profesijas, divi darbi ko var labi apvienot. Viss beidzas labāk nekā biju iedomājusies
Mans uzskats ar ir tāds, ka par ļaunu nenāk zinàt ko vairāk par tikai savu profesiju. Tu nezini vai pēc 10 gadiem tev tik pat ļoti patiks tas ko dari un to ko esi izmācijies universitātēs utt..Tigeriene @ 29.06.2022 10:30Šis labs. Arī man interesē. Turklāt jo vecāks paliec, jo vēl mazāka iespēja ir kaut kur dabūt darbu. Jo darba devējam liksies dīvaini, ka pieaugušais - tik un tik gadi, nav darba pieredzes. Labi vēl, ja kaut kur ir strādāts, bet ja līdz šim nekad nekur nav strādāts, tad traki. No vienas puses cilvēks pats vainīgs, ka tā savu dzīvi izmuļļājis, bet no otras - tad jau sanāk, ka tiek bez maz vai atņemtas tiesības strādāt. Šausmas. Cilvēki ir dažādi. Visi kādreiz grib strādāt (absolūti mazākā daļa ir tādi, kas tiešām neko negrib). Bet ja Tevi neņem pretī nekur, tad to pieredzi taču tā arī nekur nevar iegūt! Un iet strādāt kaut kādu darbu, kas bojā veselību - arī nevar, jo tas ir ārkārtīgi bīstami un neloģiski.
Super!!!😍 Nu ja, ja neko nedarīs, tad jau nekas nenotik!amoreamore @ 29.06.2022 10:26Nu, te ir svarīgi arī saprast kāda profesija ir tagad, un kāda ir vēlamā profesija, kā arī kāda izglītība ir iegūta. Piemēram, tiesību zinātne ir ļoti plaša sfēra, kurā nomainīt virzvienu ir vieglāk, nekā ja esi izmācījies par ķīmiķi, bet vēlies būt auditors.
Manā situācijā es arī īsti nestrādāju savā iegūtajā profesijā, bet kind of līdzīgā. Viss ko darīju - sūtīju CV uz salīdzinoši maziem uzņēmumiem, un pārrunās pārliecināju, ka esmu gatava mācīties un sākt visu no 0. Jau divus gadus veiksmīgi strādāju, uzrāpoju līdz nodaļas vadītājam, izmācījos vēl vienu maģistru.