jā, visās optikās ir optometristi, kas pārbauda redzi.Meitenex @ 16.06.2022 12:37Sanāk, ka arsts ir tajā pat optikā?
woman_wonderland @ 16.06.2022 12:57Nevar izrakstīt neīstas brilles.
Strādāt Tu vari, ja vien pašai netraucē (tas,ka neredzi tuvumā/tālumā). Paralēli Amerikas Acu centram vari pierakstīties arī pie kāda cita ārsta, kur ātrāk var tikt.
Solomatina, Lūkina klīnika uc.
Elisa_M @ 16.06.2022 13:49Pirmo reizi brilles pirku Vision Express. Patika, ka brillēm ir liela izvēle, forša apkalpošana, brilles izgatavo stundas laikā, kas ir pluss, ja neesi vietējā. Trāpīju tieši uz atlaidēm, taču man recepti izrakstīja tikai -0,25, ar kurām tāpat neko neredzēju. Pēc pus gada aizgāju uz OptiO optiku un redze bija jau -1,25. Kad pēc dažiem mēnešiem redze atkal pasliktinājās, nolēmu sākt lietot lēcas.
No lēcām acis reizēm grauž, ir izdalījumi, vēl joprojām grūti ielikt un izņemt, bet tas viss atsver to, ka varu beidzot normāli redzēt. Tā kā brilles man nemaz nepiestāvēja, mūždien aizsvīda, smērējās, lēcas ir labākais variants.
Visas reizes, kad esmu pierakstījusies uz vizīti, nekad ilgāk par divām dienām neesmu gaidījusi (konkrēti Liepājā). Rīgā, kad gribēju konsultēties par lēcām, jebkurā optikā, kurā interesējos, varēja pierakstīties kaut tajā pašā dienā.
Meitenex @ 16.06.2022 14:01
Tev recepti izrakstīja Vision Express sākotnēji?
Ah, man godīgu sakot šis viss sastresināja, jo līdz šim brilles nebija un tagad vajag ub zinu, ka ma nekad nav piestāvējušas... bet nu būs jāpameklē, jo no lēcām bail kā velnam no krusta :D , škiet, ka nepratisu ielikt, parak liela ķēpa...
Es esmu dzirdējusi ka reiz, ka no optikas saliniem iesaka iet uz Vision express pārbaudei, bet varbut variē atkariba no vietas ta kvalitate..
Vienigais labums, ka darbavieta daleji vismaz apmaksa brilles, bet jau rēķinos ka maciņu paretinās šis “aksesuars” un kādu brīdi piktošos par to, ka sabojāju redzi. Varbūt pēc pāris gadiem jāapsver iespēja par lāzerkorekciju būs, jo visubdzīvi negribu brilles
teberebe @ 16.06.2022 15:01Kad man uzradās vajadzība pēc brillēm, es vāju pie ārstes, kas pārbaudīja kārtīgi (ar tiem pilieniem un pēc pilnas programmas). Viņa teica, ka pirmajām brillēm gribētos pārbaudīt kārtīgi, lai tiešām tiek īstais cipars un nav par stipru.
Iedeva recepti brillēm, arī nomērīja visus attālumus starp acīm utt, lai tad, kad eju pirkt, pasūtu precīzi.
Nezinu, vai tā ir parasti, bet man tā bija pirmā un vienīgā briļļu vizīte, un nebija tik traki, pat ļoti patīkami sakarīgi ārstei visu izjautāt un saprast, arī par briļļu izvēli. Lai gan biju uztraukusies un īsti brilles negribēju, ar dakteri visu izrunāju un mazliet vairāk sapratu, kas un kāpēc manai redzei vainas un vismaz varu tagad dzīvot tālāk un neuztraukties.
Sātana iemiesojums @ 16.06.2022 18:34Intereses pēc - cik juns slikta redze?
Un vai laka gaita uzlabojās?
Man Gada laika pat pasliktinājās, lai ga brilles nēsāju :(
YaeMiko @ 16.06.2022 20:16
Iepriekš vienai acij bija -0.5 un otrai - 0.75. Tagad abām pa - 0.5. Nu jā saka ka dators bojā redzi tad man tieši vajadzēja būt sliktāk, jo pēdējos 1-2 gadus strādāju daudz ar datoru.
Elisa_M @ 16.06.2022 18:42Kad ārstam teicu, ka redze pasliktinājās no tā brīža, kad diendienā sāku strādāt pie datora, man teica, ka ekrāni tik ļoti redzi nebojā kā stress.
Brilles nēsāju gadu. Šobrīd ir -1,50, bet bez brillēm vispār neko neredzu, viss miglā, galva sāp. Man arī ik pa laikam redze pasliktinās, gan jau rudenī atkal vajadzēs lielākus mīnusus.