KKourtney @ 13.06.2022 21:07
Tev ir fake draudzenes, Tev tādas nevajag.
Varbūt vēlies padalīties ar savu stāstu par svaru? Eju līdzīgam kkam cauri, arī ar hormoniem utt, arī 100x jau viskkas mēģināts. Varbūt vari padalīties ar kaut sīkiem tipiem kas Tev visvairāk palīdzēja nomest svaru, gan noturēties vispār.
Pirmais ar ko ir jāsāk ir saprast kāda konkrēti ir Tava problēma, ka Tu esi nonākusi līdz liekajam svaram, jo problēmu var sākt risināt tikai tad, ja Tu zini kāda vispār ir tā problēma. Iemesli liekajam svaram var būt miljoniem - noēst stresu, slikti gulēt, daudz stresot, maz kustēties, badoties, ievērot internetā atrastās diētas (tie ir galīgi mēsli, nevajag to darīt), našķoties vēlos vakaros pirms miega, aizrauties ar fast foodu, saldumiem, sāli, cukuru, taukainu ēdienu, ēst aiz neko darīt utt. Padomā kāda ir Tava problēma un saraksti to visu blociņā (es taisīju sev speciālu tievēšanas blociņu ar visādiem pierakstiem par šo procesu). Kad biju sapratusi problēmu, tad tajā blociņā es sarakstīju kādi ir visi plusi, ka es tievēšu un kādi ir visi mīnusi, ja es turpināšu palikt liekajā svarā. Tad es nosvēros un nomērīju savus apkārtmērus un pierakstīju arī to. P.S. Tālāk tievēšanas procesā iesaku svērties NE BIEŽĀK KĀ REIZI NEDĒĻĀ VAI NESVĒRTIES VISPĀR, labāk izdomā, kura būs tā viena nedēļas diena, kurā Tu mērīsi savus apkārtmērus un pieraksti katru nedēļu savus apkārtmērus. Svērties nevajag, jo svarīgi ir apkārtmēri, jo tu jau tievē platumā, nevis jāskatās svaros, jo skatīšanās svaros var bojāt Tev garastāvokli, ka Tu redzēsi, ka nekas baigi nav mainījies, jo svars tik ātri nekrītas un tad gribēsi padoties, man tā bija, tāpēc labāk tiešām mēri apkārtmērus savus. Tad nākamais solis ir sakārtot savu miega režīmu. Centies iet gulēt laicīgi un gulēt vismaz 7h. Miegs ir ļoti svarīgs tievēšanas procesā. Tad ir jāsaprot, ka ir JĀĒD UN NEVAJAG IEVĒROT NEKĀDAS INTERNETA DIĒTAS. BADOŠANĀS NEPALĪDZ NOTIEVĒT, TAS TIKAI BOJĀ VESELĪBU UN PALIELINA IESPĒJU DABŪT VĒL LIEKOS KG. Vienkārši ir jāpamaina ēšanas paradumi. Ēd 3-4x dienā (bet ne vēlu vakarā pirms miega, ja ļoti gribas, tad izdzer glāzi ūdens vai apēd ābolu), samazini porcijas, nevajag pierīties vienā reizē un pamazām samazini sāls daudzumu ēdienos, cukura daudzumu, garšvielu daudzumu, eļļu utt. Nebūs tā, ka tu pēkšņi vienā dienā atteiksies no cukura, sāls, garšvielām un eļļas, tas notiks pamazām, tāpēc ar katru reizi pievieno ēdienam šo visu arvien mazāk un mazāk. Dārzeņus iesaku ēst svaigā veidā un ēdienu labāk vārīt nekā cept. Atrodi visādas veselīgas receptes, ko pagatavot. Veselīgs ēdiens patiesībā ir ļoti gards. Un veselīgs ēdiens nenozīmē ēst tikai dārzeņus un neko citu. Veselīgs ēdiens ir ļoti daudzveidīgs. Tāpēc jā, samazini visu neveselīgo savā uzturā pamazām un ar laiku tu sapratīsi, ka tas ir vienkārši. Sākumā būs grūti, protams. Centies atrast sev kādu hobiju, ko darīt, lai nedomātu par ēdienu vai uzturies tālāk no ledusskapja, jo jāēd tās 3-4x dienā mazās porcijas ir ik pēc 3h stundām aptuveni un jāēd ir tad, kad esi izsalcis, nevis tad, kad nav ko darīt. Protams, jādzer daudz ūdens. Centies dzert daudz tīru ūdeni. Pievieno citronu, laimu vai gurķi ūdenim, lai pamainītu garšu. Kusties daudz. Vajag programmu, kura skaita soļus un mēģini dienā noiet vismaz 8000-10000 soļus. Arī pastaigas ļoti palīdz nomest svaru, pat lēnas pastaigas, bet ir jākustās. Nākamā lieta, ko es pamanīju ir, ka ir ļoti svarīgi taisīt katru dienu 1x dienā stājas vingrinājumus, atrodi youtubē video, kur taisa stājas vingrinājumus un dari to katru dienu 1x dienā. Tie uzlabo ne tikai stāju, bet laba stāja mazina muguras sāpes, palīdz novākt nokarājušos vēderu, dubultzodu un dibenu padara smukāku. Stājas vingrinājumi ir obligāti. Tad tu vari izvēlēties vēl vai nu skriet vai ātri soļot. Abi varianti der. Bet skriet jāsāk ar 2km, nevis uzreiz 10. Youtubē ir arī visādi workouti, kurus nav jādara katru dienu, bet katru otro dienu, jo ja Tu pārpūlēsi sevi, tad pēc tam ilgu laiku vairs nevarēsi pavingrot. Atrodi youtubē kādu workoutu un dari to. Protams, ka uzreiz viss neiznāks. Bet padoties nevajag. Dari tik cik vari. Piemēram, ja workouts ir 30min un pauzes ir kādas 20sek, tad paņem pauzi uz minūti vai dari to workoutu ne visas 30min, bet piemēram 10min, ja nevari vairak un tad pamazām saņemies arvien vairāk un vairāk. Saprotams, ka sākumā viss neizdosies, tāpēc visu vajag darīt pamazām. Novēlu veiksmi!