Wordrobe666 @ 03.06.2022 01:49Sveikas!
Vai esat saskārušās ar šādu lietu, ka interneta uzrodas krāpnieks , kas jums sola nosūtīt lielu, ievērojamu naudas summu(ziedojumu) vairāku tūkstošu apkārtmērā kā ziedojumu,
apmaiņā šis cilvēks vēlas konkrētu naudas summas pārskaitīšanu uz viņa kontu?
Situācija tāda, ka mana draudzene ir uzķerusies uz šādu krāpnieku nagiem un pilna pārliecība doma tagad saņemt ziedojumu apmaiņa pret dažiem simtiem eiro. Mēģināju atrunāt, bet neklausās mani.
Es jau viņu brīdināju, ka tie ir krāpnieki, bet šī ir tik naiva ka noticēja, un grasās sūtīt vieniem summu no sava konta.
Jautājums - ka jūs rīkotos šāda situācija?
Ziņot interneta par krapniecibu ??
BlackPill @ 03.06.2022 02:56
Es katru dienu savā inbox spamā saņemu vismaz 10 tādus piedāvājumus. Nesaprotu, kādam cilvēkam jābūt, lai uz kaut kā tāda uzķertos.
Ja viņa vēl nav nosūtījusi to naudu, tad, bieži vien, krāpnieku tekstu var iekopēt Google un atrast, jo parasti viņi ir pārāk slinki, lai individuāli katram cilvēkam piemeklētu unikālu piedāvājumu. Tāpat var mēģināt atrast informāciju par pašu kantori (atsauksmes) vai par tā e-pastu.
Ja nu tiešām neko nevar atrast, tad vienkārši jāļauj cilvēkam pieļaut kļūdu. Daži tikai tā saprot...un naudu, tādā gadījumā, vajadzētu uzskatīt nevis par izkrāptu, bet gan kā ieguldījumu, lai turpmāk izvairītos no krāpniekiem. Jāatzīst gan, ka šādi krāpnieki nav tie trakākie. Ir vēl arī tādi, kuri ir oficiāli reģistrējušies Latvijā un ar balss ierakstīšanas palīdzību noslēdz ar upuri sev ļoti izdevīgus līgumus un pēc tam mēnešiem to upuri čakarē.
Varbūt uzrakstīt tiem krāpniekiem ,ka visu zinu un vērsīsos policijā ? Varbūt tad viņi nobisies un pazudis ?
Sarma1986 @ 03.06.2022 09:09Policija viņiem pie vienas vietas, noteikti būs kāds Indijas vai Āfrikas konts.
Nevajag i laukus, pirms dažiem gadiem paziņu pāris, sieva - probācijas dienestā, vīrs-ments (nu kaut cik izglītoti cilvēki) bija sasapņojušies, ka saņems mantojumu kaut kādu no nigērijas skameriem, ja tik un tik simtus ieskaitīs, knapi pārliecināju.
Atrodi viņai googlē rakstus par šīm shēmām, ja arī tad nepielec, tad lai skaita un pien kredītos, ko tur vairs.
viņai jau tā ir naudas problēmas