Piespiest sevi ēst mazāk

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Ir kāds reāls triks?
Man liekas ka es ēdu nenormāli daudz.
Piemēram es no rīta pamostos un nevaru iedomāties izlaist brokastis. Parasti divi varianti vai nu uzreiz sāku ar kaut ko smagu (kartupeļi, žāvētas vistas, veikala salāti ) aizbraucot uz laukiem pie mājas ēdnīca un tur parasti ēdu uzreiz friškas ar kotleti bet tas brīvdienās tikai
Pusdienās atnākot no darba šķinu iekšā lielu bļodu ar kaut ko visbiežāk pagatavots mājā, rīsi vai nu makaroni ar dārzeņiem un pēc tam otru bļodu ar to kas nu ir mājā visbiežāk tas ir pārslas ar pienu
Atnāku mājā ap 5 un ēdu atkal. Un pēc tam atkal un pēc tam vakariņas ap kādiem 10
Esmu 166 cm gara un sveru 72 kg. Nejūtos resna varbūt nedaudz (neliela riepa) ņemot vērā ka pirms 3 gadiem svēru 55 kg . Tas arī ir ideālais svars man. Izanalizējot sevi secinu ka pie svara pieauguma vainīgi nevis hormoni bet pārmērīgā ēšana
Gribu piespiest sevi ēst mazāk. Man ideālais režīms būtu tāds no rīta apēst kko vieglu, pēc tam pusdienas 12, pēc tam kādu augli un tad vakariņas.
Ar sportošanu arī nesokas. Gribu saņemties jau skriet no rītiem kopš ziemas
Secinājums esmu slinka un vajag kārtīgi nodot pa mizu man :D bet nu nevaru piespiest sevi ēst mazāk, jo vienkārši gribas.
Un liela problēma ir arī saldinātie dzērieni (kolas, Pepsi ) jo ūdens gluži vienkārši negaršo
31.05.2022 23:02 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Mēģini ietekmēt sevi psiholoģiski - pieraksti dienasgrāmatā visu, visu, ko pa dienu apēd. Varbūt tad necelsies roka uziet kaut ko "tukšu" kā piemēram pārslas pa virsu pusdienām. Pusdienās neēd tukšus rīsus ar dārzeņiem, bet seko līdzi jau minētām OB. Pieliec rīsiem vistas filejas steiku. No rīta var būt sātīgs ēdiens, piemēram omlete ar dārzeņiem un klāt lašmaize ar avokado, biezpiens ar zaļumiem un rupjmaizi.
Seko līdzi savam ūdens patēriņam, izdzer vismaz 2l ūdens.
Ievēro vismaz 2h pauzi starp ēšanu un gulēšanu.
Piekarini pie ledusskapja kaut ko motivējošu.
Pieseko IG visādām sporta trenerēm ar perfekto figūru un saturu par sportošanu un ēšanu. Skaties katru dienu viņu storijus.
Skriet no rītiem man šķiet ir kaut kāda supercilvēku spēja, sporto pēc darba un brīvdienās, pieraksties uz nodarbībām, piemēram myfitness par neapmeklēšanu jāmaksā sods, tas motivē neizlaist.
01.06.2022 07:09 |

Reitings 45
Reģ: 29.05.2022
Man tā bija kad šķīrosno vīra. Vīrs aizgāja pie bijušās. Paliku viena dzīvokli un tikai riju. Sūtīju woltu un riju. Noriju visu iekrāto naudu un visu kas mājās bija. Riju visus salikumus. Atceros kā pēdējo - nopirku tostermaizi maizi, desu, sieru, kečupu, majonēzi, un visu dienu ēdu tostermaizes. Vienu dienu stāvu pie Rimi bulciņām un domāju cik viņas visas izmaksātu kopā. Pie manis pienāca mans ex puisis ( pirms vīra kurš bija ) un es redzēju viņa acīs šoku par sevi. Man bija pumpaina un pietukusi seja, netīri mati, netīras drēbes, es izskatījos pēc bezpajumtnieces ar pilniem ratiem.
Mēs nesagājām kopā, jo viņš jau bija precējies, bet mēs kļuvām par labiem draugiem, viņš palīdzēja man beigt rīt, sakārtot māju, atgriezties atpakaļ dzīve. Pateicībā pieskatu viņa bērnu, kamēr viņš ar sievu randiņā. Nespēju iedomāties kur es būtu ar tam 30+ bulciņām nonākusi ja nebūtu satikusi viņu. Viņš man atnesa prieku un dzīvīgumu, kas man tik ļoti pietrūka. Tagad eju uz sporta zāli 2 reizes nedēļa, piedalos viņu nodarbības ar treneriem un citiem kluba biedra apmeklētājiem, skatos uz skaistiem puišiem un sēžu sauna līdz ģībonim. Vairs neriju un negribu rīt.
01.06.2022 08:48 |

Reitings 386
Reģ: 24.02.2022
Motherofdragons @ 01.06.2022 07:09
Mēģini ietekmēt sevi psiholoģiski - pieraksti dienasgrāmatā visu, visu, ko pa dienu apēd. Varbūt tad necelsies roka uziet kaut ko "tukšu" kā piemēram pārslas pa virsu pusdienām. Pusdienās neēd tukšus rīsus ar dārzeņiem, bet seko līdzi jau minētām OB. Pieliec rīsiem vistas filejas steiku. No rīta var būt sātīgs ēdiens, piemēram omlete ar dārzeņiem un klāt lašmaize ar avokado, biezpiens ar zaļumiem un rupjmaizi.
Seko līdzi savam ūdens patēriņam, izdzer vismaz 2l ūdens.
Ievēro vismaz 2h pauzi starp ēšanu un gulēšanu.
Piekarini pie ledusskapja kaut ko motivējošu.
Pieseko IG visādām sporta trenerēm ar perfekto figūru un saturu par sportošanu un ēšanu. Skaties katru dienu viņu storijus.
Skriet no rītiem man šķiet ir kaut kāda supercilvēku spēja, sporto pēc darba un brīvdienās, pieraksties uz nodarbībām, piemēram myfitness par neapmeklēšanu jāmaksā sods, tas motivē neizlaist.

Pat va rnepierakstīt bet visu ievadīt aplikācijās - Lifesumm, vai myfiness... Tur vismaz parādīs, kas par daudz, ka par maz, un arī ūdeni cik dzer var redzēt.
Pa lielam visu lasot, man radās sajūta, ka vienkārīs Tev ir par maz dārzeņi. Jo ēst jau var arī mega daudz, ja pusi no tā sastāda dārzeņi un augļi. Kalorijas arī būs uzreiz uz pusi mazāk. Gribas trekno kotleti - ēd! Bet uz šķivja puse lai ir dārzeņi, un tikai 1/4 kotlete un 1/4 kartupeļi :)
01.06.2022 09:18 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Nodarbini sevi, lai tas novērš domas. Piemēram, ja gribas ēst, pavingro. Vai arī, ja vakarā gribas ēst, tad ņem augļus vai dārzeņus. Ja dzīvo ar kādu kopā, pasaki, lai nedod tev ēst. :D Bieži ēšana ir nevis izsalkuma dēļ, bet tikai tāpēc, lai aizpildītu laiku un tāpēc ka nav ko darīt.
01.06.2022 11:18 |

Reitings 76
Reģ: 16.05.2022
Pa lielam visu lasot, man radās sajūta, ka vienkārīs Tev ir par maz dārzeņi. Jo ēst jau var arī mega daudz, ja pusi no tā sastāda dārzeņi un augļi. Kalorijas arī būs uzreiz uz pusi mazāk.

+
Es arī ēdu 5x dienā, bet 3 no tām ēdienreizēm ir augļi, un līdz ar to svars kopš pamatskolas beigām ir +/-52 kg jau padsmit gadus.
Manuprāt, iekļaut pārslas ar pienu un limonādes ikdienā ir ļoti traki, tur mēneša griezumā sakrājas tūkstošiem papildu kaloriju, kuru varēja nebūt. Pilnībā atsakoties no šīm divām kaloriju bumbām vien jau vajadzētu svaram kristies vai vismaz neturpināties augt.
01.06.2022 12:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits