Motherofdragons @ 19.05.2022 21:33Tiesību zinātnēs maģistrs ir diezgan obligāts, lai varētu normāli strādāt. Pēc pārtraukuma saņemties ir grūtāk, ja tā motivācija jau tā ir šaubīga, cerēt, ka tev pa gadu uznāks apgaismība, ir diezgan optimistiski. Visdrīzāk sāksi strādāt un negribēsi turpināt mocīties.
Santa1992 @ 19.05.2022 22:45Tiesību zināšanas var noderēt arī strādājot HR. Un tieslietas daudz novirzienu kur iet.
Kādu Tu iztēlojies vēlamo darba ikdienu, darba saturu, kaut vai kaut kas par to, ko Tu gribētu darit?
Sāksi strādāt un pamazām sāksi apjaust kas patīk, kas ne.
Varbūt patīk valodas? Skandināvu valodas tiek ļoti augsti vērtētas darba tirgū.
Bordo @ 19.05.2022 22:52Es Tavā vietā pabeigtu, protams, bakalauru. Iestātos uzreiz maģistrā, dabūtu budžeta vietu, ja Tev tik labas atzīmes. Ja kas, pēc tam paņemsi akadēmisko jebkurā brīdī, bet jau ar budžeta vietu vismaz. Tad pamēģinātu kaut kur pastrādāt, varbūt tajā pašā tiesā par sekretāri vai kādā ZAB kā palīgs. Tīri saprast “virtuvi”. Un tad, ja galīgi nepatīk, tad domāt tālāk. Šobrīd Tu neesi pat izmēģinājusi šo profesiju, dod tai iespēju! Studijas ir viens, darba dzīve kas cits.
No mana lu jf gada ļoti daudz nemaz nestudēja tālāk maģistros, bet daudzi, kas studēja, tāpat pēc pāris gadiņiem aizgāja kur citur strādāt. Tāda ir tā specifika, bet varbūt Tev iepatiksies. Izmēģināt noteikti ir vērts, ja esi tik tālu tikusi.
Un starp citu, tie, kas studiju gados man nešķita, ka sasniegs jebko vispār, tagad strādā tiešām labos amatos. Un otrādi - studiju spīdekļi ir klerki ar 800€ algu. Ļoti dažādi, nenoraksti sevi pirms laika :)
law7 @ 20.05.2022 08:46Starp citu, tam, ka patīk labi izdarīt savu darbu un esi uz detaļām orientēta, var būt ļoti pozitīva nozīme jurista darbā.
mollia @ 20.05.2022 11:31Es, acīmredzot, izteikšu nepopulāru viedokli, bet tavā vietā neņemtu pauzi, bet ietu maģistrā kādā citā jomā. Taču ar tiesību zinātnes bakalauru ir iespējams mācīties arī citas ar to īpaši nesaistītas jomas.
Vai jēga turpināt maģistru tiesību zinātnē un arī pēc tam nožēlot? Vienmēr dzīvē pastāv iespēja iemācīties ko jaunu. Vismaz izmēģināt. Ja rokas stiepsies atpakaļ uz tiesību zinātni, tad aiziet.