Kaimiņi krievi

Reitings 116
Reģ: 12.11.2016
Augšā ievācās krievi ar bērniem (velns viņu zin cik) un kopš tā laika sākās. Visu laiku skraida, bļauj, arī braukā ar skūteri. Katru rītu 8os no rīta skraida un bļauj un tad ap 9iem aiziet. Šodien bija kronis visam, stundām vienkārši skraida, lec no dīvāna un grīdas. Neizturēju un uzgāju augšā, atver kaut kāda šmara. Izrādās šiem šodien bērnu ballīte, ok. Bet pieklājīgi būtu iepriekš pabrīdināt.
Palūdzu vai var klusāk, vai vismaz neskraidīt pa vienu konkrētu istabu (kurā visu laiku uzturos). Pateica, ka var darīt ko grib un trokšņot cik grib, viņai nospļauties, lai saucu policiju. Tad teica, ka viņi vispār netrokšņojot, ka es izdomāju. No rītiem sīkais nevarot pamosties, noteikti neskrien un 8os viņi aiziet uz bērnudārzu, bet tā nav taisnība, es taču dzirdu. Arī visās brīvdienās un svētku dienās skraida.
Es saprotu, ka teorētiski var visu dienu trokšņot, bet taču var saprast, ja citiem traucē.
Aizgāju normāli parunāt, bet ar krieviem jau nevar parunāt. Šī neviena vārda nevar latviski pateikt. (Uzskatu, ka tādi būtu vienkārši jāizsūta, bet tas ir cits jautājums) Tikai atkārtoja, lai saucu policiju, ja kaut kas nepatīk.
KO DARĪT? Saukt to policiju? Man liekas dienas laikā nav jēga.
Vai kādai ir bijuši tādi kaimiņi, ar kuriem neko nevar sarunāt? Un vai ir rasts kāds risinājums? Vai vienkārši pacietāt?
Vislabāk protams būtu pārvākties, bet šobrīd tas nav iespējams. Un nav garantēts, ka citur tā nebūs.
14.05.2022 20:49 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Primrose @ 14.05.2022 23:04
Varbūt ziniet kuros rajonos vispār vairāk koncentrējas latvieši? Ļoti gribu pārvākties, vienkārši finanses neatļauj, bet kad to darīšu, gribētu dzīvot latviešu apkārtnē.

https://data.stat.gov.lv/pxweb/lv/OSP_PUB/START__POP__IR__IRE/RIG040/table/tableViewLayout1/
Tur, kur ir teritorijas, jāizvēlas Rīgas apkaimes. Taču neiepriecināšu - apkaimēs, kurās ir daudz latviešu, NĪ cenas vai īres maksas ir virs vidējā.
14.05.2022 23:37 |

Reitings 116
Reģ: 12.11.2016
Val, ļoti jūtu līdzi tev, es laikam sen būtu sajukusi prātā tavā vietā. Šitos vispār no kaut kādām Indijām un Pakistānām nevajadzētu laist mūsu mājās, viņi nav adekvāti cilvēki. Lai dzīvo hosteļos. Visu mūžu dzīvo mierīgu dzīvi līdz ievācas kādi melnie un tad tevi bezmaz izēd no savas mājas. Man miers un klusums ir vienas no svarīgākajām lietām, tāpēc mani var tik ātri izvest par šito.
15.05.2022 00:06 |

Reitings 460
Reģ: 16.03.2022
Sliktā sabiedrībā Tu uzturies. 99% man zināmie krievi ir inteliģenti, izglītoti, pieklājīgi, lieliski cilvēki.
Tāpēc pievaldi mēli.
Ps. Esmu latviete.

Pilnīgi piekrītu šim! 👍
15.05.2022 12:14 |

Reitings 1231
Reģ: 14.01.2022
Un ja tas nav jaunais projekts visticamākais zem grīdas ir skaidu plāksne un brusas, vidus tukšs. Tas arī labi vada skaņu. Un paneļos no būvēšanas laika ir caurumi starp telpam, laikam vietas kur to stiprināja, lai paceltu.
Nomainot grīdu un aiztaisot ciet tos caurumus arī skaņas izolācija uzlabojas.
Tur ar tautību nav sakara. Visās tautās ir cūciski cilvēki un arī labi
15.05.2022 12:26 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Dāmas un kungi, Vakarkleitas piemērā varam redzēt cilvēku, kurš attīstības, uzskatu un prāta spēju ziņā iet atpakaļgaitā, ne uz priekšu.
Ārprāts, tādu inteliģences trūkumu, agresiju un dīvainus uzskatus sen neesmu redzējusi. Arī iepriekš viņas komentāri likās dīvaini un ne visai gudri, bet tagad sāku domāt, ka tas ir trollis, jo tāds prāta spēju trūkums reālam cilvēkam līdzinās noziegumam.
Esmu latviete, rados nav krievu, bet esmu attiecībās ar krievu tautības pārstāvi. Viņš ir mierīgākais, viens no inteliģentākajiem, gādīgākajiem un mīļākajiem cilvēkiem, kurus pazīstu. Un viņa ģimene un draugi ir ļoti līdzīgi rakstura ziņā, turklāt ciena un mīl Latviju un tās kultūru. Ko tagad? Viņi arī ir putleristi, stulbie krievi? Ehh, dāmas, pieaudziet, ar tādu tumsonību dzīvē tikt tālāk ir grūti.
Ja par tēmu, tad es sauktu policiju. Kā iebiedēšanas un brīdinājuma veids arī der.
P.S. Paredzu, ka drīz sekos gramatiski vāji uzrakstīts teikums ar daudziem smaidiņiem, apsaukāšanos, Putina piesaukšanu un agresiju.
15.05.2022 14:20 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Ar tautību tiešām te nav sakara. Man gan no abām pusēm, gan apakšējie kaimiņi ir krievi, bet klusums vienmēr tāds, it kā viņu dzīvokļi tukši stāvētu. Toties vasarās piemājas laukumiņā bieži vakaros tusējas sadzērušies latviešu jaunieši un auro tik nelabi, ka piektajā stāvā dzird.
Te runa par to, vai cilvēkam ir cieņa pret apkārtējiem vai nav. Ja nav, tad vienalga, kādas tautības viņš ir.
15.05.2022 15:08 |

Reitings 561
Reģ: 29.03.2021
Es sāktu naktī, kad viņi, guļ, slēgt skaļu metāla mūziku, tā lai tumbas novirzītas uz viņu guļamistabu (super, ja iepriekš sarunātu ar kaimiņiem, īpaši, ja viņiem arī traucē tas troksnis). Tā tik būtu ironija, ja šie izsauktu policiju pie tevis.
Bērnudārza bērni ir pietiekami lieli, lai saprastu, ko nozīmē troksnis un ko drīkst un nedrīkst darīt iekštelpā. Tā ir vnk vecāku bezatbildība.
Policijas vietā labāk ziņot sociālajām dienestam, ka tev liekas, ka bērni tiek pamesti novārtā. Policija diezin vai var kaut ko darīt, ja troksnis ir atļautajās stundās
15.05.2022 15:13 |

Reitings 266
Reģ: 02.04.2022
Man ir identiska problēmsituācija kā autorei, bet es esmu augšstāvā ar skaļu bērnu, toties zem manis ir krievvalodīgs pāris. Viņiem dienas laikā traucē 4 gadīga bērna pārvietošanās, spēlēšanās.
Es uzskatu, ka tiem, kuriem miers un klusums ir prioritāte, jādzīvo mājā ārpus pilsētas.
Tieši ko no trokšņojošiem bērniem sagaida kaimiņi? Ka tiem vecāki piedraudēs staigāt uz pirkstgaliem, jo apakšstāvā kādam traucē?
Labāk iesakiet man, ar ko grīdu un sienas aizpildīt, lai uzlabotu skaņad izolāciju. Esmu dzirdējusi par graudveidīgiem materiāliem. Kādai ir nosaukums pie rokas? Eventuāli gribu uzlabot situāciju gan grīdās, gan sienās.
15.05.2022 15:21 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
Šī laikam ir ļoti sāpīga problema daudziem un no visām pusēm 😃 es nez, bērni man īsti netraucē, bet ja pa nakti taisa ballītes un kliedz, gan. Nu kā var tik ļoti necienīt savus kaimiņus ?
15.05.2022 16:34 |

Reitings 248
Reģ: 08.11.2021
Viennozīmīgi pārvākties! Man pašai augšā kaimiņi taisa mūžīgo remontu, visu laiku kaut ko urbj un dauza, bet apakšā pusmūža krīzes skarts vīrietis mūziku klausās tik skaļi, ka man lampa trīc, un viņam pilnīgi nekrata, ka manam mazajam bērnam jāguļ diendusa. Skaitu dienas līdz pārvākšos! Cerams, ka kaimiņi būs pensionāri! 😀
15.05.2022 17:08 |

Reitings 536
Reģ: 01.11.2021
Lasu un saprotu cik man paveicies. Man blakus dzīvokli dzīvo super kluss krievu pāris. Virs manis pensionāri. Pilnīgs chill.
15.05.2022 19:17 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
Šis ir apburtais loks. Likumu nepārkāpj, bērni ir bērni, kamēr tiešām bomži un narkomāni kāpņutelpā nedzīvo, kam uz kaut kādu civilizētību pilnīgi pa diagonāli, ieteiktu vnk lietot ausu aizbāžņus. Aiztaupi sev vienkārši nervus.
Nez. Mums arī jaunieši kaimiņi ir patusējuši, drāmas pa kāpņutelpu/pagalmā taisījuši, kur meiča šķiras un čalis skrien pakaļ utt 😁 uztveru kā dzīves sastāvdaļu. Arī remonti ir bombījušies, paši šobrīd remontējam. Reizēm dienas laikā uz stundu metālu varu iegriezt. Kaimiņš citreiz - drumandbase un ar mega skaļu moci svētdienas rītā visu pagalmu pierūcina. Nu normaļno, tāpēc tā ir dzīvokļu māja. Ja nevari domas no dzirdētiem troksnīšiem (kas nepārkāpj patiešām jau ārkārtas normas) atslēgt, tad - ausu aizbāznīši 😁
15.05.2022 20:16 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Minelūše @ 15.05.2022 15:08
Ar tautību tiešām te nav sakara. Man gan no abām pusēm, gan apakšējie kaimiņi ir krievi, bet klusums vienmēr tāds, it kā viņu dzīvokļi tukši stāvētu. Toties vasarās piemājas laukumiņā bieži vakaros tusējas sadzērušies latviešu jaunieši un auro tik nelabi, ka piektajā stāvā dzird.
Te runa par to, vai cilvēkam ir cieņa pret apkārtējiem vai nav. Ja nav, tad vienalga, kādas tautības viņš ir.

Piekrītu! Ar tautību te vispār nav nekāda sakara. Sūdīgi kaimiņi var būt gan latvieši, gan krievi, gan, nez, brazīlieši. Varu garantēt, ka, ja tēmas pieteikums būtu "Kaimiņi ukraiņi", te lielākā daļa bļautu, ka ar tautību nav nekāda sakara, bet, ja runājam par krieviem, protams, var izpausties, stāstot par to, cik visi krievi ir briesmīgi un šausmīgi. Mana pieredze gan šajā ziņā ir pilnīgi pretēja un visās dzīvesvietās, kur esmu dzīvojusi (un savulaik pārcēlos diezgan bieži), briesmīgākie kaimiņi bijuši tieši latvieši. Nu, tas tā, statistikai. Bet, ja par tēmu, tad, protams, uzskatu, ka kaimiņiem būtu vienam otru jāciena, naktī jāievēro klusums utt., bet visādā citādā ziņā viņiem pa lielam ir taisnība - principā viņi tiešām savā dzīvoklī var darīt ko grib, ja vien netrokšņo nakts stundās, kad jāievēro klusums. Kā arī, ja tēmas autore ar kaimiņiem runāja tādā tonī kā raksta šeit, tad es arī tādu kaimiņieni pasūtītu trīs mājas tālāk. Ja kaut kas nepatīk, lūdzu, vienmēr var pārcelties uz privātmāju meža vidū, tad netraucēs ne stulbie krievi, ne kaimiņu bērni, ne kaimiņu "šmaras".
16.05.2022 22:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits