PeonyPeony @ 29.03.2022 14:08Child-free kustībai nav ne vainas un labi,ka tāda ir,savādāk precētos tikai ķeksīša pēc, pēc tam vēl vairāk nelaimīgu, salauztu ģimeņu.
Man gan otrādāk pat izskatās, ka paralēli šai child-free kustībai ir ļoti topā daudzbērnu ģimenes.
AnaMandarina @ 29.03.2022 14:17
Ja turīgs un mīli bērnus... Why not? :) Cita lieta, ka pie šā brīža algām un kā Instagram un citi avoti bojā bērnus un pusaudžus, daudziem liekas, ka pat viens bērns jau ir par daudz...
Kurā vietā viņas ir topā? Drīzāk raritātePeonyPeony @ 29.03.2022 14:08Child-free kustībai nav ne vainas un labi,ka tāda ir,savādāk precētos tikai ķeksīša pēc, pēc tam vēl vairāk nelaimīgu, salauztu ģimeņu.
Man gan otrādāk pat izskatās, ka paralēli šai child-free kustībai ir ļoti topā daudzbērnu ģimenes.
Kāpēc tas viss tā, ko domājat?
ar pretējā dzimuma pārstāvjiem vienkārši šad tad satikties...
Kā saka, nākamās paaudzes būs daudz konservatīvākas, jo liberālajam/feministiskajam sabiedrības galam nedzimst bērni, šie gēni tiek izņemti no populācijas.
AnaMandarina @ 29.03.2022 13:32Kas notiek ar mūsu sabiedrību? Vai tiešām taisnība ir tiem, kas uzskata, ka ģimene kā institūcija ir mirusi?
Parunā ar sievietēm, pajautā, kāpēc joprojām viena, neprecējusies, būs atbilde: Un ar ko tad šajos laikos precēties, ar koku? Tagad tādi vīrieši, ka labāk vienai!"
Un vīrieši atbild identiski: Un ar ko tad šajos laikos precēties, ar koku? Tagad tādas sievietes, ka labāk vienam!"
Tehnoloģiskais progress vainīgs, ka sievietei nevajag vīru, lai izdzīvotu, tagad ratiņkrēsliem piekaltā invalīde pie datora nopelnīs ļoti labi, bet vīrietis Youtubā atradīs garšīgas receptes, pavārds vairs nav jāsargā, baterija jau silta, nafig viņam sievu?
Skumji tas viss ir. 70% bijušo klasesbiedru ir atkārtotajās laulībās, visur neuzticība, nevēlēšanās precēties oficiāli, vieslaulības, lēmumi būt childfree, lēmumi labāk dzīvot kopā bez zīmoga, vai vispār - dzīvot vienam, solo, bet ar pretējā dzimuma pārstāvjiem vienkārši šad tad satikties...
Kāpēc tas viss tā, ko domājat?
Pat vadīti savā ziņā, arī, ja nejūtam to un domājam, ka paši izdarām izvēles. Šīs izvēles mums iepriekš jau sagatavo
YaeMiko @ 31.03.2022 09:53
Muļķības. Tieši tagad visu kladzina ģimene, ģimene, bērni utt. Pat ja paskatās uz slavenāko sievieti pasaulē Kardashinu viņai ir bērni.
Es jau no kādu 10 gadu vecuma negribu bērnus. Televīzija ietekmēja?
Vienkārši cilvēki saprot ka dzīvo tikai vienreiz un grib dzīvi izbaudīt, nevis dzīvot "suburb" rajonā un gadu no gada ar to pašu rutīnu.
Nesaskatu tur neko sliktu. Vai tad uz pasaules cilvēku maz? Vēl kadu vajag kurš piesārņo dabu un pēc 80 gadiem varēs dzīvot ūdens un pārtikas trūkumā?
Mazāk cepties vajag, jo kā piemēram autori ietekmē tas ka man nav vai ir bērni? Vai tas ka es dzīvoju ar kaķiem un vīru divatā... Problēmu dzīvē par maz kā domāt par citu cilvēku dzīvēm?
Bet visi vairāk vai mazāk tendēti uz sevi.
+ abas puses meklē izdevīgumu.Fantasia @ 31.03.2022 10:37Es pati esmu viena, un puišus daudzus sev apkārt redzu vienus,izvēlas dzīves veidu tikai sev.
Pērk dārgas mašīnas,priecājas par jaunāko iphone,šķiet ka tādi nemaz nepiekristu savu naudu iegūldīt kam kopīgam vai ģimenei, es runāju par sev apkārt novēroto. Visi tendēti uz sevi,kā sevi nodrošināt. Daļēji arī es tāda esmu.
Vēl viens faktors,vismaz mazās pilsētās-kur iepazīties? Ja darbs pārsvarā ir ar sava dzimuma pārstāvjiem,ārpus darba nekā ko darīt.
Man vismaz tā šķiet ka lielpilsētās lielāka iespēja iepazīties un veidot tās ģimenes. Bet visi vairāk vai mazāk tendēti uz sevi. Tādi mani novērojumi.