Spidometri mēdz radīt nepareizi, vairāki iemesli tam var būt. Bet pa Waze es arī nezinu, cik pareizi rāda. Varbūt jāpabraukā gar vietām, kur ekrānā uz ceļa rāda ātrumu. Pati darīju tā, kad spidometrs meloja, bet diemžēl neatceros, cik precīzi rādīja waze un vai sakrita ar ekrāniem uz ceļa.Elisa_M @ 24.03.2022 17:52Ikdienā braucu uz 50, vienreiz ieslēdzu Waze un tur rādās, ka mans ātrums ir 43 - 45 kilometri stundā. Vai Jums arī ir tikpat liela nobīde? Pareizais ātrums būs tas, ko rāda mašīna vai aplikācija?
Forele123 @ 24.03.2022 20:29Spidometri mēdz radīt nepareizi, vairāki iemesli tam var būt. Bet pa Waze es arī nezinu, cik pareizi rāda. Varbūt jāpabraukā gar vietām, kur ekrānā uz ceļa rāda ātrumu. Pati darīju tā, kad spidometrs meloja, bet diemžēl neatceros, cik precīzi rādīja waze un vai sakrita ar ekrāniem uz ceļa.
Te arī savā ziņā var rasties tie pārpratumi pa vilkšanos, jo viens brauc uz 90 pēc sava atpalikušā spidometra, tikmēr otrs mauc ar navigāciju un tur arī rodas tā vilkšanās uz 80.
Zinna @ 24.03.2022 21:05Piemēram, Norvēģijā sodu var dabūt no +1km/h
Es nezinu no kurienes Latvijā ir tā tradīcija, ka jābrauc +10km/h laikam pieņemts,ka līdz tam neliek sodu.
Es braucu uz atļauto ātrumu. Iekļauties plūsmā nenozīmē, ka ir jāpārkāpj max ieteiktais ātrums.
ko nozīmē faktiski var?Piekūns @ 24.03.2022 21:17
Principā jau kāpēc gan nebraukt, ja faktiski to var?
Es nezinu no kurienes Latvijā ir tā tradīcija, ka jābrauc +10km/h laikam pieņemts,ka līdz tam neliek sodu.
Es braucu uz atļauto ātrumu. Iekļauties plūsmā nenozīmē, ka ir jāpārkāpj max ieteiktais ātrums.
Apdzinēji vainīgi un sliktie? Atļaujiet šādu spriedumu apšaubīt. Tas lēnais atņem citiem viņu likumīgās tiesības pārvietoties pa šo ceļu ar maksimāli atļauto ātrumu (kurš jau tā noteikts piesardzīgi). Viņš, skarbi sakot, laupa citiem brīvību un traucē dzīvot. Šajā ziņā viņš, nevis apdzinējs, ir agresors. Ātrais lēnajam neko neatņem. Ja nu vienīgi nepamatoti augsto pašcieņu padrupina.
Pārāk lēnie nav labi. Ap viņiem virmo sarežģīti manevri un sliktas emocijas.
hahaha, laupa citiem brīvību. Kāds tur ir reāls drāmas karalis.woman_wonderland @ 24.03.2022 21:41
https://www.la.lv/vai-zini-cik-atri-tu-brauc