Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Darbs apģērbu veikalā

 
Reitings 32
Reģ: 10.03.2022
Sveiki visiem!
Vēlos uzdot dažus jautājumus sakarā ar strādāšanu apģērbu veikalā, jo šī man būs kā pirmā darba izvēle, par cik neesmu nekur strādājusi.
1) Vai bijāt apmierināta ar savu algu un darba stundām?
2) Kā jūs vērtētu jūsu pienākumu/s sarežģītības pakāpē no 1-10?
3) Vai darbs ir vielgs vai smags? (Gan emocionāli, gan fiziski)
4) Kādas OVP jums bija jāveic? Cik tas aptuveni izmaksā?
5) Kā jūs iegaumējāt preču klāstu?
6) Kādas ir jūsu attiecības ar darba devēju?
7) Kādas ir jūsu attiecības ar kolēģiem?
Ļoti gaidīšu jūsu atbildes, man tas ir ļoti svarīgi. :)
Mierpilnu jums nedēļu!
10.03.2022 17:37 |
 
Reitings 530
Reģ: 16.02.2022
Ja der studiju laiku pieredze, tad:
1) labāka, kā Rimi bija
2) ar visu kases nodošanu 4
3) grūti visu dienu uz kājām un ja vēl cilvēku nav, tad nāk miegs un ir garlaicīgi
4) piespiedu poza, 37 eiro
5) visu laiku pārkrāmē un iegaumējas automātiski neko nemācoties
6) baidijāmies un respektējām,bet viņa tālu dzīvoja
7) mums bija viss darbs, kā tusiņš, ja strādājām vismaz divas kopā
10.03.2022 17:59 |
 
Reitings 113
Reģ: 24.08.2021
Sveika! Pirms pāris gadiem pastrādāju apģērbu veikalā. Darbs nogurdinošs , manuprāt, vairāk fiziski, jo visu dienu uz kājām. Darbs diezgan monotons, jo pienākumi visu laiku vieni tie paši, mainās tikai pircēji😀 Nodaļas vadītāji bija ļoti jauki, tas bija liels pluss, arī kolēģi bija ok, izpalīdzīgi, bet jebkurā kolektīvā ir kaut viena “ skabarga” , arī tajā kolektīvā tāda bija, bet varēja paciest. Kases slēgšana ir vispār atsevišķs stāsts, jo man uz vakaru koncentrēšanās spējas zuda, gribējās ātrāk mājās, bet baigi vajadzēja iespringt, lai neko nesajaukt. Veikala drēbes un kur kas stāv ātri var iegaumēt, jo kārtojot veikalu tu gribi negribi sāksi visu izkārtojumu atcēreties
10.03.2022 20:22 |
 
Reitings 160
Reģ: 16.12.2021
Mans pirmais darbs pirms gadiem 10 bija Narvesenā, pietika manis uz, aptuveni, pus gadu. Otrā darba vieta bija Origo Sportlands.
Nu smagākais abās darba vietās, protams, bija nostāvēt uz kājām... Sportlandā tās vispār bija, ja nemaldos, 11 stundas.
Šobrīd es strādāju ļoti labi algotu darbu, sēžus, varu aiziet pārtraukumā kad vēlos :D Tāpēc, protams, teikšu, ka alga smieklīga tādos veikalos. Ņemot vērā, ka nostāvēt tik daudz stundas ir reāli fiziski grūti un mokoši. Bet kā pirmais darbs gan jau būs OK. Grūti ko labāku būs atrast bez darba pieredzes.
Veiksmi!
10.03.2022 21:08 |
 
10 gadi
Reitings 2581
Reģ: 04.01.2013
Arī mana pirmā darba pieredze bija veikalā "Zara". Tas gan bija pirms aptuveni 5 gadiem.
1) Par cik tā bija pirmā alga, tad likās, ka daudz, bet vienmēr var vairāk. Par stundas likmi skaidrs, deva bonusus, atkarībā no veikala pārdošanas apjoma, kuru jau īsti nevar ietekmēt, jo, ja cilvēkiem nav naudas, tad viņi neko nepirks, tāpēc biju priecīga vienmēr par papildus bonusu naudiņu.
Darba stundas varēja variēt un šādos darbos man visvairāk patīk maiņu darbs.
2) 3-4. No sākuma, lai varētu iznēsāt drēbes, vajadzēja zināt, kur kas stāv. Lai gan mainījās kolekcijas un izvietojums bieži, bet ar laiku tas bija arvien vieglāk. Arī visas krāsu gammas samācīties bija ok, pēc tam pati saliku skapi pēc šīs pieredzes :D
3) Emocionāli smags tas paliek tad, kad nav ko darīt un tev ir jāizdomā kā sevi izklaidēt, jo sēdēt personāla telpā īsti nevar. Es sevi iemācījos izklaidēt pētot apģērbu un domājot galvā komplektus kādus es komplektētu. :D
Fiziski smagi bija nēsāt apģērbu no kabīnēm uz vietām, kur tās stāv, jo es mēģināju paņemt pēc iespējas vairāk uz vienas rokas, lai nav 101 x jāskraida, bet nu fiziski smags kājām un mugurai. Pirmo mēnesi sāpēs.
4) Neatceros, bet pats basic OVP.
5) Mums vismaz katru nedēļu bija tāds mini review no rītiem un personāla telpās arī kkādas lapas par jaunumiem, bet kā jau minēju, pati sevi izklaidēju pētīdama lietas, tā arī samācās :)
6) Bija labas, nāca pretī. Protams, ne vienmēr grafiku salika kā gribētu, bet ja nu tiešām nevarēju, mēģināja meklēt risinājumu. Galvenais ir tiešām iet un runāt.
7) Oj, ja strādāju maiņās ar attiecīgām meitenēm, maiņas palidoja nemanot :)
Veiksmi! :)
10.03.2022 21:25 |
 
Reitings 748
Reģ: 14.05.2019
Sveika, man arī tas bija pirmais darbiņš. Es laikam ar tagadējo skatu uz dzīvi labāk izvēlētos darbu fitnesa kluba administrācijā. Veikalā strādājot grūtākais bija ilgstoši darbs uz kājām.
Attiecības ar kolēģiem un darba devēju bija perfektas. Preču klāsta iegaumēšana notiek diezgan ātri un viegli un arī darbs nav sarežģīts. Visādi citādi man viss patika, bet darbs sporta zālē tomēr šķiet patīkamāks. :)
10.03.2022 21:29 |
 
Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Apbrīnoju cilvēkus, kuri strādā lielveikalos bez logiem, piesmakušās telpās un par to vēl saņem pāris centus, ja mēs skatamies, kas darbiniekam ir jāizcieš par to naudu. Klasesbiedrene strādāja Danija vidusskolas laikā, katra darba diena bija izdzīvošana.
10.03.2022 23:39 |
 
Reitings 6
Reģ: 04.03.2021
Pirmais oficiālais darbs bija "Lindex", dzirdot citu cilvēku stāstus - šis ir viens no cilvēcīgākajiem veikaliem attieksmes ziņā, bet nu tas bija gadus 10 atpakaļ, nezinu, kā viss ir mainījies.
1) Jā, alga bija salīdzinoši laba, darba grafiku varēja salikt pēc savām vajadzībām (vismaz veikalā, kur strādāju es). Atšķirībā no citiem veikaliem maiņā bija max 8h, nebija jāvergo 12h, nebija jāpaliek pēc darba laika vai jāmazgā grīdas, un nevajadzēja maksāt no savas algas par nozagtajām mantām;
2) bija dienas uz 2-3, bija dienas uz 7-8, atkarīgs no darāmo darbu saraksta un cilvēku plūsmas. Kases meitenēm nekad nebija jāskaita kases vai jānodod nauda, to darīja veikala vadītājs vai vietnieks;
3) Es teiktu, ka fiziski vidēji grūti - visa diena uz kājām, sēdēt nedrīkst, daudz jāskraida apkārt, bet, manuprāt, grūtāk ir visu dienu sēdēt un gaidīt, kad ienāks kāds pircējs. Morāli droši vien bija grūtāk, jo cilvēki ir tādi, kādi viņi ir, daudzi uzskata, ka nez kāpēc pārdevēja veikalā var būt viņa emocionālā miskaste utt.;
4) OVP apmaksāja darba devējs, parastā pārbaude;
5) ar laiku iegaumējas automātiski, gan SKU, gan atrašanās vietas;
6) Veikala vadītāja bija riktīgi forša un draudzīga, vienmēr visu varēja sarunāt, mēs visas vairāk kā draudzenes bijām, cik zinu, ne visur tā bija, bet atkal - viss atkarīgs no cilvēka;
7) kolēģes pārsvarā bija foršas ar dažiem izņēmumiem, bet tie izņēmumi diezgan ātri paši nozuda. Ar foršākajām kolēģēm uzturējām sakarus arī pēc tam, kad aizgāju prom, tagad jau daudz laika pagājis, bet tāpat soc. tīklos sekojam viena otrai.
11.03.2022 10:56 |
 
Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Jacqueline @ 10.03.2022 23:39
Apbrīnoju cilvēkus, kuri strādā lielveikalos bez logiem, piesmakušās telpās un par to vēl saņem pāris centus, ja mēs skatamies, kas darbiniekam ir jāizcieš par to naudu. Klasesbiedrene strādāja Danija vidusskolas laikā, katra darba diena bija izdzīvošana.

Sasmacis gaiss?
Esmu strādājusi apģērbu veikalā un nekad nelikās, ka ir sasmacis. Jo tur ir tāda lieta kā kondicionieris un man bieži pat bija auksti. Katrā ziņa tas laikam atkarīgs vai strādā normālā veikalā vai kaut kādā gaļas paviljonā.
11.03.2022 12:03 |
 
Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Es esmu strādājusi H&M.
1) alga, manuprāt, ir daudz par mazu. Bet grafiku varēja saskaņot varteikt pilnīgi pēc savām vēlmēm. Katru mēnesi varēji ierakstīt vēlmju grafiku, ko ņēma vērā.
2) darbs nebija sarežģîts, diezgan ātri visam varēja piešauties. Bet nu jādara bija viss, jastrādā kravā, kas nozīmē pieņemt preci un nest smagas kastes, pīkstuļot drēbes un izvest zālē, kur jau nākamais pienākums ir - saprast, kur kam jāstāv un salikt visu pareizi un skaisti (bet seit gan palīgā nāk guide book, kā arī speciāli darbinieki, kas pelna 3x vairāk kā tu un var tevi komandēt). Tad jastrādā kasē, jāpalīdz klientiem, jāloka drēbes, jākārto viss kas izmētāts. Un tad vēl ir darbs fitingos, jānes klientiem drēbes (ja bija tādi īpašie), jākārto, jāslauka tur. Ā un vēl jāatbild uz tel zvaniem no citiem veikaliem. Būtībā tev jādara ir VISS. Bet itkā jau loģiski un tas vispar darbu padarīja interesantāku, daudzveidīgāku.
3) fiziski visa diena uz kājām. emocionāli - dažreiz var gadīties drausmīgi klienti, kas pat uzbļauj tev virsū.
4) apmaksāja darbs
5) iegaumet neko nevajadzēja - fast fashion kā nekā
6) Par cik h&m nav lv uzņemums, tad viss bija diez gan moderni. Bija standarti un visi izturejas ar cieņu (protams, ir daži indivīdi, kam no cieņas ne smakas, bet no tādiem jau izvairīties dzīvē nevar)
Mums bieži bija sarunas ar priekšnieci (veikala vaditāju) par to kā mums iet, kas mums patīk, kas nē un otrādi.
7) man bija superīgi kolēgi! Izveidojam superigu draugu barinu, vel sobaltdien satiekamies :))
11.03.2022 12:20 |
 
Reitings 32
Reģ: 10.03.2022
Liels paldies par jūsu pieredzes stāstiem. 🌞💖 Vismaz kaut kāda nojauta ir par šo procesu. Protams, visvairāk biedē tā kases slēgšana, nedod Dievs summa neštimē 😃, bet domāju, ka ar laiku piešaušos.
Ja kādai ir vēl pieredze, lūdzu, dalāties! 💖🦋
11.03.2022 23:50 |
 
10 gadi
Reitings 2581
Reģ: 04.01.2013
Serīna @ 11.03.2022 23:50
Liels paldies par jūsu pieredzes stāstiem. ?? Vismaz kaut kāda nojauta ir par šo procesu. Protams, visvairāk biedē tā kases slēgšana, nedod Dievs summa neštimē ?, bet domāju, ka ar laiku piešaušos.
Ja kādai ir vēl pieredze, lūdzu, dalāties! ??

Piemirsu pierakstīt, ka man ir bijusi pēc tam pieredze nedēļu MOHITO. Paldies Dievam, mani pieņēma vietā, kurā vēlējos un skriešu aizskrēju prom no turienes.
Strādāju Rīga Plaza (nezinu, vai tur ir tas veikals vēl, 4 gadus atpakaļ), maiņas bija 12-14 h , bija jānāk ātrāk no rītiem, jātīra putekļi no plauktiem, jāsūc, jāmazgā grīdas. Pirmais šoks bija, ka es piegāju pie citas kolēģes un teicu, ka aizskriešu uz tualeti, viņa šausmās paskatījās uz mani it kā būtu nez ko izdarījusi. Pēc tam pateica, ka tualete esot "ofiss", lai skan gudri. Pizgec :D
12.03.2022 00:10 |
 
Reitings 17482
Reģ: 26.02.2022
Nesen aizgāju no darba apģērbu veikalā. Teiksim tā, otrreiz neietu :) No sākuma bija ok, ātri iejutos kolektīvā, protams, bija viena kolēģe vienlīdzīgā amatā, bet kurai baigi patika citus pamācīt. Par grafiku konkrēti manā darbā nebiju īsti apmierināta, trakumā grieza nost stundas, vai tajā pašā dienā pēkšņi samaina grafiku un noņem stundas 2,3 nost, kas ir ļoti svarīgi šajā darbā, jo no stundām veidojas alga. Bonuss bija ok, pirmajā mēnesī 100, pārējos arī apmēram tā. Ar vadītāju attiecības tīri ok, vadītāja jauka un laipna, bet vienmēr cītīgi sekoja līdzi, kā tu strādā. Pirmās 2 nedēļas gāju mājās no darba un raudāju, jo mugura ar kājām sāpēja nežēlīgi, pēctam pieradu. Bet alga priekš tāda darba noteikti nav ok, pa lielam priekš sevis nevari neko atļauties, tā kā iesaku padomāt, vai tiešām to vēlies :)
12.03.2022 00:48 |
 
Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Katrā ziņā h&m manuprat ir laba pirmā darba vieta. jo tur nav tādas stundas jāstrādā, kā te citas minēja. Ir 4h maiņas pat pa vakariem. Un 8h + 1h ēšanai. Darbiniekiem ir sava virtuve, kur paēst. Skapīši, kur mantas likt.
Vienīga alga ir maza. Man (stradāju pirms kadiem 3gadiem) bija 3,80 uz papīra.. katrā ziņā, maz. Bet tomēr cilvēcīgi apstākļi.
12.03.2022 12:19 |
 
Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Ā un vēl. H&M divreiz gadā dod 70euro kuponu, var sapikt drēbes. Kā arī vēl darbinieku atlaides 20%. Un pluss vēl sezonas atlaides daudz dod.
12.03.2022 12:21 |
 
Reitings 32
Reģ: 10.03.2022
"Ofiss", haha 😀
Patiesībā es nezinu, kur lai vēl pastrādā. LMT, BITE vai TELE2 noteikti nē, par viesmīli arī nē. Domāju, ka strādāt apģērbu veikalā un iegūt savu pirmo pieredzi tur, pavērtu daudzas iespējas pēc tam. Ar ķermeņa sāpēm es tiktu galā 😃 , nav problēmu.
Starpcitu, kas ir jāņem ejot uz darba pārrunām? Noteikti savs CV un vēl kas?
12.03.2022 14:36 |
 
Reitings 32
Reģ: 10.03.2022
bumbu @ 12.03.2022 12:21
Ā un vēl. H&M divreiz gadā dod 70euro kuponu, var sapikt drēbes. Kā arī vēl darbinieku atlaides 20%. Un pluss vēl sezonas atlaides daudz dod.
Tas gan ir forši, ka ir bonusi un atlaides
12.03.2022 14:37 |
 
Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Serīna @ 12.03.2022 14:36
"Ofiss", haha ?
Patiesībā es nezinu, kur lai vēl pastrādā. LMT, BITE vai TELE2 noteikti nē, par viesmīli arī nē. Domāju, ka strādāt apģērbu veikalā un iegūt savu pirmo pieredzi tur, pavērtu daudzas iespējas pēc tam. Ar ķermeņa sāpēm es tiktu galā ? , nav problēmu.
Starpcitu, kas ir jāņem ejot uz darba pārrunām? Noteikti savs CV un vēl kas?

Asistents, piemēram. Manuprāt, tur ļoti daudz labas lietas var iemācīties par cik esi vadītāja "labā un kreisā roka"))))
12.03.2022 14:39 |
 
Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
CV neņem līdzi😅 Es parasti gāju vienkārši tāpat, tā ir saruna, kurā ir jānoprezentē sevi, attiecīgi, kārtīgi sataisies, izgulies, izdzer kafiju un labā garastāvoklī uz interviju🙃
12.03.2022 14:42 |
 
Reitings 32
Reģ: 10.03.2022
Jacqueline @ 12.03.2022 14:42
CV neņem līdzi? Es parasti gāju vienkārši tāpat, tā ir saruna, kurā ir jānoprezentē sevi, attiecīgi, kārtīgi sataisies, izgulies, izdzer kafiju un labā garastāvoklī uz interviju?
O? Asistents? Vai tad tur nav jābūt baigām zināšanām? 😃
Paldies par padomu. Citas manas draudzenes, kuras gāja uz ofisu strādāt, bija jāņem savs CV līdzi, lai redz, ka cilvēks nav no ielas atnācis, hah. 🥲
12.03.2022 14:47 |
 
10 gadi
Reitings 2581
Reģ: 04.01.2013
Ja tomēr apsver domu iet uz kādu apģērbu veikalu, iesaku pārlasīt te atbildes, jo daudzi veikali iet zem viena uzņēmuma (veikalu nosaukumi atšķiras).
Man par Zaru ir ok atsauksmes kā priekš pirmā darbiņa, kas ir SIA APRANGA LV. Tur apakšā iet arī Mango, Pull&Bear, Bershka, Calvin Klein un citi veikali.
Savukārt, Mohito iet zem LPP LATVIA SIA. Tur ir iekļauti tādi veikali kā Cropp, Reserved, House un Sinsay. Līdz ar to, tur būs tāda pati prakse un darbs piekopts kā Mohito, kur ir briesmīgi.
Veiksmi! :)
12.03.2022 15:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits