Kāds ir jūsu tievēšanas pieredze? Es kadreiz nometu svaru edot sokoladi

Reitings 110
Reģ: 19.02.2022
Sveikas. Kā jūs nometāt svaru? Kāds ir jūsu dzīves veids? Cukurs pie kafijas? Kolas? Saldumi? Darzeni?
Kādreiz nometu 10 kg edot tikai sokoladi un dzerot saldus dzerienus..... zinu briesmīgi!
19.02.2022 20:37 |

Reitings 22
Reģ: 05.11.2021
Visa problēma jau tajā, ka grib ātrus rezultātus. Es 1,5 gada laikā nometu 22kg, bet man tas nebija viegli, jo esmu īsa 157cm. Tagad esmu stabili 53kg. Visu darīju pakāpeniski, jo ieradumu maiņai vajag vismaz 2-4 mēneši. Lai nomestu svaru tikai jāievēro kaloriju def. Piemēram, es sportoju 5x nedeļā un 15% defecīts. To ievēroju +- 3mēneši un tad kāpinu savas kalorijas. Tagad kalorijas vairs neskaitu, jo aptuveni jau zinu cik apēdu un sekoju līdzi savam ķermeņim.
21.02.2022 11:35 |

Reitings 110
SaraXX @ 21.02.2022 11:35
Visa problēma jau tajā, ka grib ātrus rezultātus. Es 1,5 gada laikā nometu 22kg, bet man tas nebija viegli, jo esmu īsa 157cm. Tagad esmu stabili 53kg. Visu darīju pakāpeniski, jo ieradumu maiņai vajag vismaz 2-4 mēneši. Lai nomestu svaru tikai jāievēro kaloriju def. Piemēram, es sportoju 5x nedeļā un 15% defecīts. To ievēroju +- 3mēneši un tad kāpinu savas kalorijas. Tagad kalorijas vairs neskaitu, jo aptuveni jau zinu cik apēdu un sekoju līdzi savam ķermeņim.

A cik tu sākumā kalorijas uznemi?
21.02.2022 11:40 |

Reitings 110
SaraXX @ 21.02.2022 11:35

Varbūt vari uzrakstīt savu dienas ēdienkarti? Apmēram ko tu ēdi un cik
21.02.2022 11:40 |

Reitings 22
Reģ: 05.11.2021
....NeZiNāMā.... @ 21.02.2022 11:40

Varbūt vari uzrakstīt savu dienas ēdienkarti? Apmēram ko tu ēdi un cik

Es neko neizslēdzu no sava uztura, visu ar mēru. Protams, sapratu, ka kaut kas ir jāmaina, lai nomestu svaru. Man bija svarīgi, lai man nebūtu vitamīnu trūkums, jo ar to biju saskārusies pirms(ātro diētu ūpuris).
Kā piemērs: brokastīs es parasti ēdu sandviču, neesmu saldo brokastu fans - pilngraudu toste maizes(Vita ar klijam ir garšiga, īpaši ja uztostē) paštaišita vistas gaļa, vieglais krēmsiers, tomātu pesto, marinēti gurķi, svaigs tomāts +kafija ar pienu un medu. Sastāvdaļas var mainīt, lik klāt izceptu olu.
Kopumā ikdienā es vados pēc šī:
- No eļļām vislabāk lietot olīveļļu extra virgin nevis promace, kas ir no olīvu pārpalikumiem.
- Pilgraudu produkti- maize, makaroni u.c daudz vērtīgāki par baltajiem miltiem.
- Rieksti, sēklas
- Visāda veida pupas, zirņi
- Gaļa - vista, tītars, zivis, sarkano gaļu mazāk - steiki. Pārstrādātas gaļas vispār neēdu. Pati taisu krāsnī ar garšvielām.
- Visāda veida dārzeņi un augļi, neko nešķiroju
- Tumšā šokolāde vismaz 75%
- Balto/brūno cukuru ikdienā nelietoju, bet tā vietā medu, dateles, dateļu sīrupu. Var lietot arī kokosriekstu cukuru, jo tam labāka uzturvērtība un neskaitās kā sliktais cukurs.
- Piena produkti: grieķu jogurts(probiotikas), krējums, biezpiens 0,5%(vairāk proteīna), parasto pienu, sieri - Mocarella, čedaras, u.c.
- Skābi produkti: marinēti gurķi, skābēti kāposti, kambuča u.c- tas viss ir kā dabīgās probiotikas vēderam.
- Mērces taisu pati - makaroniem, uzkodām. Ja nu baigi gribās tad veikālā arī ir mērces bez pievienota cukura.
- Sāls: Jodētais sāls - labs vielmaiņai
- Kafija: labas kvalitātes
- Svarīgi arī taisīt meal prep. Sasdāvdaļas, ko var izmantot vairāk receptēs
21.02.2022 12:06 |

10 gadi
Reitings 2632
Reģ: 04.01.2013
....NeZiNāMā.... @ 20.02.2022 16:22

Cik gara esi? Kads svars?

1,64 m un 53-55 kg, kā kuru dienu
21.02.2022 16:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits