....NeZiNāMā.... @ 21.02.2022 11:40
Varbūt vari uzrakstīt savu dienas ēdienkarti? Apmēram ko tu ēdi un cik
Es neko neizslēdzu no sava uztura, visu ar mēru. Protams, sapratu, ka kaut kas ir jāmaina, lai nomestu svaru. Man bija svarīgi, lai man nebūtu vitamīnu trūkums, jo ar to biju saskārusies pirms(ātro diētu ūpuris).
Kā piemērs: brokastīs es parasti ēdu sandviču, neesmu saldo brokastu fans - pilngraudu toste maizes(Vita ar klijam ir garšiga, īpaši ja uztostē) paštaišita vistas gaļa, vieglais krēmsiers, tomātu pesto, marinēti gurķi, svaigs tomāts +kafija ar pienu un medu. Sastāvdaļas var mainīt, lik klāt izceptu olu.
Kopumā ikdienā es vados pēc šī:
- No eļļām vislabāk lietot olīveļļu extra virgin nevis promace, kas ir no olīvu pārpalikumiem.
- Pilgraudu produkti- maize, makaroni u.c daudz vērtīgāki par baltajiem miltiem.
- Rieksti, sēklas
- Visāda veida pupas, zirņi
- Gaļa - vista, tītars, zivis, sarkano gaļu mazāk - steiki. Pārstrādātas gaļas vispār neēdu. Pati taisu krāsnī ar garšvielām.
- Visāda veida dārzeņi un augļi, neko nešķiroju
- Tumšā šokolāde vismaz 75%
- Balto/brūno cukuru ikdienā nelietoju, bet tā vietā medu, dateles, dateļu sīrupu. Var lietot arī kokosriekstu cukuru, jo tam labāka uzturvērtība un neskaitās kā sliktais cukurs.
- Piena produkti: grieķu jogurts(probiotikas), krējums, biezpiens 0,5%(vairāk proteīna), parasto pienu, sieri - Mocarella, čedaras, u.c.
- Skābi produkti: marinēti gurķi, skābēti kāposti, kambuča u.c- tas viss ir kā dabīgās probiotikas vēderam.
- Mērces taisu pati - makaroniem, uzkodām. Ja nu baigi gribās tad veikālā arī ir mērces bez pievienota cukura.
- Sāls: Jodētais sāls - labs vielmaiņai
- Kafija: labas kvalitātes
- Svarīgi arī taisīt meal prep. Sasdāvdaļas, ko var izmantot vairāk receptēs