29090 @ 28.02.2022 20:43
Ņemot vērā Tavus pārējos komentārus, man nav skaidrs, kāpēc Tev attiecībā uz to ir tāda Twitter līmeņa perspektīva. Neviena lielvara, vai tā būtu ASV, Ķīna, Krievija vai kāda cita, neļaus gar savu robežu, jo īpaši tik augstas valstiskas nozīmes objektu tuvumā kā Kremlis/Pentagons, izplesties pretējās puses militārām organizācijām. Krievija nav sabiedrotā ne ar Eiropu, ne jo īpaši ar ASV. Ja Krievija vai Ķīna mēģinātu veikt šāda stila militāras mahinācijas kādu 500km attālumā no Pentagona, ASV viņus turpat uz vietas uzspertu gaisā un visa pasaule aplaudētu. Tāpat visas lielvaras vienmēr spiež uz maksimāli izdevīgu pozīciju iegūšanu, nevis darbojas pēc principa ''ai, man jau tur ir mazs pleķītis labas teritorijas, man jau ar to pietiks, kas es kāds kungs vai ;_;"
Es saprotu, ko tu mēģini pateikt, bet šis iegansts karam neliekas pārliecinošs dēļ jau manis nosauktajiem iemesliem un:
1. NATO un EU nerāvās uzņemt Ukrainu, nebūtu kara, izskatās, ka neuzņemtu - tas taču bija skaidri redzams un pat sākumā karā nebija gatavas palīdzēt - vilka maksimāli gumiju.
2. Krievijas mērķis bija atgūt tās Ukrainas daļas, kuras iepriekšējie Krievijas vadītāji bija Ukrainai uzdāvinājuši, kā arī jau uzpeld informācija, ka karam jau viņi bija gatavi, piemēram, bija jau 2021.g. iepirktas zelta rezerves u.c.
3. Krievijas globālais mērķis bija, varbūt vēl ir, atjaunot PSRS - Baltkrievijā pēc referenduma vairs nekur nespruks - nākošā bij plānota Ukrainā un tad jau ietu tālāk.
Ko es ar to gribu teikt - lai ko būtu darījuši ukraiņi, viņa tiktu pārņemta - ar labu vai sliktu, tagad ir sliktais scenārija.