Radler @ 28.02.2022 16:32
Ārpus šīs tēmas(bet ne gluži) - cik daudzi/daudzas jūsu paziņas ir iestājušās Zemessardzē? Vai paši?
Varbūt skan teaki, bet pašlaik pati domāju, bet ne haifa dēļ, vienkarsi pirms tam vilcinājis daudz, tagad šķiet, ka vairs nav laiks vilcināties - jasanemas sim solim.
Bet.... ja man nav autovadītaja apliecibas un dzirdēts no pazinam. Ka biezi vien jābūt punktā x piemēram, 6.30, lai piedalītos apmācības....sanāk, ka principā tad ta dalība apmācībās jānodrošina pašai(transports uc) un tas varētu būt apgrūtinājums no jūsu pieredzes??
Godīgi sakot, es vēl jo projām nevaru noticēt, ka kaut kas tik traģisks notiek mums tepat blakus, regulāri sekoju līdzi visām aktualitātēm un ar šausmām sagaidu, ko vēstīs jaunākās ziņas. Visvairāk žēl cilvēku dzīvības gan vienā, gan otrā frontes pusē.
Nekad nebiju iedomājusies, ka tik ļoti atbalstīšu hakerus, taču viņu priekšā klanos. Atkal un atkal izdomā ko pārsteidzošu.
Es ļoti ceru, ka krievu iedzīvotāji sacelsies un viņiem pašiem apniks šis terors - gan tas, ko viņu tauta ar Putinu priekšgalā nodara Ukrainai, gan tas, kā Putina nelīdzsvarotība ietekmē viņu pašu ekonomiku. Liela daļa krievu tautības cilvēki arī ir saprotoši, atbalstoši, taču ja palasa, paklausās, visur atskan - vairāk neko nedrīkstu teikt, citādi pret mani būs sankcijas. Tur vārda brīvības nav vispār.
Nē, manā paziņu lokā nav neviena, kas būtu saistīts ar militāro jomu. Arī esmu domājusi, ko darītu situācijā, ja karš sāktos Latvijā, bet kas to zina, kā būs spriedzes situācijā. Labāk sevi ar šādām domām sagatavoju tagad, nekā naivi ceru, esam pilnībā pasargāti. Kā būs, tā būs.
Esmu jautājusi draugiem, ko darīs, ja karaspēks ienāks Latvijā - ja varēs, kāps mašīnā un meklēs patvērumu citā valstī, ja nē - paliks un aizstāvēs savu zemi.
Ne es kāds karotājs, no šādām lietām nesaprotu itin neko, taču noteikti prom nebēgtu (kas to lai zina, kā domātu, ja šāda krīze tik tiešām pienāktu). Man vairāk būtu bail bēguļot, paliktu mājās un gaidītu drošu nāvi, ja būtu kāda iespēja palīdzēt, aizsargāt, uzņemtos arī to. Uzskatu, ka man nav ko zaudēt. Visvairāk žēl jauno ģimeņu, kurās mātes palikušas/paliks bez pajumtes, iztikas līdzekļiem, ar zīdaiņiem, bērniem uz rokām, ne visi tēvi/vīri atgriezīsies no šī vājprāta. Uz ko Putins iet....