krixas @ 11.05.2022 13:25Jūsu vienīgā problēma ir Krievi. Ja nebūtu Krievu , Latvija tak laistītos un peldētos naudā. :D Tikai kad bija pat PSRS laiks , Latvijā bija darbs , cilvēkiem bija viss. Bet kas šobrīd ir musu ''Brivajā'' valstī? Pensionāri kuri atdeva visu savu dzīvi strādajot šajā valstī un beigās vecumdienās mēģina nenomirt no bada vai sala? Pusaudži kuri nonarkojās , nodzerās vai aizbrauc uz svešām valstīm jo šeit nekādu iespēju izaugsmei nav? Vai valdība kuras galvenā problēma valsti ir 9 maijs un piemineklis kurš cik gadus nevienam netraucēja? Jums kā kaut ko pasaka ne pa spalvai , visur iebāžat Krieviju , Putinu un vel miljons iemeslus. Vienmēr atradīs kādu vainīgo uz kā visu var novelt , lai paši esam balti un pūkaini. :D
krixas @ 11.05.2022 13:25Jūsu vienīgā problēma ir Krievi. Ja nebūtu Krievu , Latvija tak laistītos un peldētos naudā. :D Tikai kad bija pat PSRS laiks , Latvijā bija darbs , cilvēkiem bija viss. Bet kas šobrīd ir musu ''Brivajā'' valstī? Pensionāri kuri atdeva visu savu dzīvi strādajot šajā valstī un beigās vecumdienās mēģina nenomirt no bada vai sala? Pusaudži kuri nonarkojās , nodzerās vai aizbrauc uz svešām valstīm jo šeit nekādu iespēju izaugsmei nav? Vai valdība kuras galvenā problēma valsti ir 9 maijs un piemineklis kurš cik gadus nevienam netraucēja? Jums kā kaut ko pasaka ne pa spalvai , visur iebāžat Krieviju , Putinu un vel miljons iemeslus. Vienmēr atradīs kādu vainīgo uz kā visu var novelt , lai paši esam balti un pūkaini. :D
Pensionāri kuri atdeva visu savu dzīvi strādajot šajā valstī un beigās vecumdienās mēģina nenomirt no bada vai sala? Pusaudži kuri nonarkojās , nodzerās vai aizbrauc uz svešām valstīm jo šeit nekādu iespēju izaugsmei nav?
Bjork @ 11.05.2022 13:47
Tu to par savu krievu kopienu? Nezinu gan, Latvijā ir gan izaugsme, gan ļoti laba dzīve, zini, ka Latvijas cietumos ir vairāk kā 60%, kas nerubī latviešu valodu, lai procentuāli krievu ir mazāk, cietumos to ir lielākā daļa, kā nekā tas pie viņu "kultūras" piederas. Protams, dirsas kasītājiem, mūžīgi "apspiestajiem", kas nekur nav bijis, liekas, ka visur labāk kā Latvijā, pat liela daļa Eiropas valstis var sapņot par dzīves līmeni un iemesli ir vairākkārt šeit pārrunāti.
Krievu svešās valstīs nav? Tikko kā krievi iebruka Ukrainā, dirsa trīcēja, ka tik neliek braukt atpakaļ uz parašu.?
Vari dzīvot tālāk utopijā savā, bet neviena cita tautība nav lielāki nacionālisti kā paši krievi, kas ienīst amerikāņus, latviešus, ukraiņus, moldāvus un vāciešus. Tāpēc aizver savu pāksti un izglītojies šlupstītāja, lai neesi apkaunojums saviem krieveļiem.
Pama @ 11.05.2022 13:50
Šis te "bija darbs, bija viss" kā izpaudās? Ka katram sliņķim un dzērājam iedeva darbu un viņš tad pālī braukāja ar kolhoza traktoru? Un tagad ar tādiem neviens negrib pīties un pašam pakaļa jāpakustina, lai darbu dabūtu? Vai arī gaidīšana pāris mēnešu rindā, lai nopirktu sev dzīvoklim sekciju?
Ir Latvijā iespējas tiem, kas kaut ko dara. Bet protams, gribētos jau neko nedarīt un lai kāds iedod darbu, kur maksā pāris tūkstošus par deguna urbināšanu.
Krievi, kuri te sēž un netaisās mācīties valodu un cienīt šo valsti ir problēma.
Iemācaties būt pieklājīgi pret tiem , kuri nāk un liek tos ziedus pieminot savus vectēvus , mammas , tēvus un pārejos radus.
putas no lūpām nenāk ārā kad mēģinat piespiest ticēt tikai jūsu viedoklim? Man tik ļoti patīk kā Jūs no maniem tekstiem esat izlēmušas kas es esmu un par ko es esmu.
krixas @ 11.05.2022 14:10Putas no lūpām nenāk ārā kad mēģinat piespiest ticēt tikai jūsu viedoklim? :D Man tik ļoti patīk kā Jūs no maniem tekstiem esat izlēmušas kas es esmu un par ko es esmu. :D Tīra Latvieša domāšana. Es neesmu ne par vienu. Es cienu katras valsts cilvēkus , un man ir vienalga vai viņš ir Krievs , Latvietis , Igaunis , Vācietis utt. Viņiem visiem ir savs stāsts vēsturē un savi dzīves notikumi. :) Iemācaties būt pieklājīgi pret tiem , kuri nāk un liek tos ziedus pieminot savus vectēvus , mammas , tēvus un pārejos radus. Kamēr naidosieties viens pret otru , nepaspēsiet pamanīt kā mati nosirmos un grumbas uz sejām parādīsies. ;)
Bjork @ 11.05.2022 09:48Nodokļu maksāšana ir tāds jocīgs arguments. Es maksāju nodokļus, tāpēc es varu uzspļaut lojalitātei, izrādīt necieņu pret valsti kurā dzīvoju, pieprasīt, lai komunicē tikai man saprotamā valodā, valsts aparātam jābūt manam kalpam, neatkarīgi, vai tas ir mediķis, policists vai skolotājs. Tas tāds padomju saviebības mantojums, gluži kā blatņjku sistēma un korupcija.
Daudzi ignorē arī to, ka runa ir par nelojāliem iedzīvotājiem, nekad netiek runāts pilnīgi par visiem krieviem. Neviens normālos krievus nesūta uz krieviju. Latvieši vienmēr ir pat cēluši debesīs tos, kas izrādījuši cieņu pret Latviju.
Bet bez tiem pāris tukstošiem nelojālo un agresīvi noskaņoto cilvēkiem, būtu tikai labāk un arī krievu kultūra varētu mierīgi pastāvēt vienlaicīgi.
Un pareiz, Bordo, saki, ka klajā noliegšana un pat noziegumu slavināšana ir, kas izraisa šādu pretreakciju.
Cik īstenībā ir aprobežota Latvijas tauta kurai panorāma un tv3 ziņas ir izskalojuši smadzenes. Kāda starpība , kas svin šos svētkus , kurš klusībā piemin sev mājās , bet tā ir diena kad Fašisms zaudēja un ja ne tie , kas tajā laikā karoja mēs varbūt šobrīd nedzīvotu tik brīvā pasaulē.
krixas @ 11.05.2022 14:21Nevienā momentā neteicu ka atbalstu visus šos pasākumus pie uzvaras pieminekļa , cilvēkus kas nāk un dzer šnabi , bļaustās un šauj raķetes ar salūtiem. Pati katru gadu eju un nolieku ziedus , aizejot projām , klusībā pie sevis pieminot tos kuri cīnijās un atdeva savas dzīvības. :) Bet mest visu vienā katlā nav nekāds prāta darbs. Visam kas šobrīd notiek Ukrainā nav nekāda sakara ar 1941-1945 gada laikam. ) Kad Ukrainā karš beigsies , tad būs arī diena kurā varēsim tieši ta pat pieminēt tos kuri cīnijās un atdeva savas dzīvības. :) Cerams tagad Jūs beidzot esat sapratušas kaut cik to , ko mēģinu Jums ieskaidrot. ))) Un mīļās dāmas , mazāk uzbāžaties ar savu viedokli un mūžīgo pieminēšanu par Okupāciju , Deportācijam un visu pārējo. Tas viss bija vēsturē un pret to ir jāizturās ar cieņu ar cieņu pret tiem cilvēkiem kuru radi , draugi tam gāja cauri. Pasakot paldies par to , ko tajā laikā viņi bija spējīgi izdarīt lai šobrīd mums ir mierīga valsts. :)
pārlasi vēlreiz, es to attiecinu, ka tas ir domāts, ka visiem citiem jārunā viņam saprotamā valodā, jo redz viņš maksā nodokļus, t.i., kad man kā pārdevējam, autobusa šoferim būtu jākomunicē krieviski tikai tāpēc, ka maksā otrs nodokļus. Nekur neesmu minējusi, ka savā starpā nedrīkstētu runāt vai mājās savā dzimtajā valodā.amoreamore @ 11.05.2022 14:30
tas varbūt ne pa ķeksi, bet pēdējā laikā vairs nešķiro ko sūtīt uz Krieviju. Mani arī sūta, kaut gan visu dzīvi dzīvoju Latvijā, runāju latviski. Par ko? Par to, ka savā starpā ar draugiem "sabiedriskā" vietā runāju krieviski. Lai kā tur nebūtu, bet NEVIENAM nav tiesību man noteikt kādā valodā man runāt savā kompānijā.
pārlasi vēlreiz, es to attiecinu, ka tas ir domāts, ka visiem citiem jārunā viņam saprotamā valodā, jo redz viņš maksā nodokļus, t.i., kad man kā pārdevējam, autobusa šoferim būtu jākomunicē krieviski tikai tāpēc, ka maksā otrs nodokļus. Nekur neesmu minējusi, ka savā starpā nedrīkstētu runāt vai mājās savā dzimtajā valodā.
GhostGG @ 11.05.2022 14:32
Te varētu ļoti pastrīdēties, kā būtu, ja Vācija būtu uzvarējusi. Vai būtu sliktāk? nedomāju gan.