lasīju ļoti labu salīdzinājumu- vai nu tu esi stāvoklī vai tu neesi, tu nevari būt pa vidam. Tas ir tieši tas pats, vai nu par Ukrainu,vai nu par Krievu. Nevar būt pa vidu. Tā tas nestrādā!Dzidra Zupa @ 25.03.2022 23:03Nesaprotu tos cilvēkus, kuri pat pēc 21.gadsimta kara Ukrainā, paliek neitrālā pozīcijā. Man tas nav saprotams. Nevar būt tādas neitrālās pozīcijas un teikt, ka esmu par mieru visā pasaulē. Šajā gadījumā vai nu tu nostājies Ukrainas pusē, vai Putina pusē.
Mūsdienās ir pieejama TIK DAUDZ informācija gan par pirmo pasaules karu, gan par otro pasaules karu, gan par latviešu deportāciju uz Sibīriju, gan ukraiņu masu slepkavībām. Kā var palikt vienaldzīgs šādā situācijā?!
Arī mani senči tika deportēti uz Sibīriju, viņiem atņēma dzīvokļus Rīgas centrā, jo bija inteliģenti un neērti krievu tautai. Puse no maniem senčiem neatgriezās no Sibīrijas, divi nomira ceļā esot, vēl trīs nomira Sibīrijā no bada. Atņēma dzīvokļus, kuros tika iemitināti krievu virsnieki. Mana vecvecāmāte rakstīja dienasgrāmatu, kuru lasot sirds asiņo.
Man šobrīd ir uzplēsta veca rēta, kura atkal asiņo. Putins atkārto vēsturi, kuru cilvēce jau ir piedzīvojusi.
Es visu savu mūžu esmu centusies nākt pretī krieviem, krievu valodu zinu perfekti, runāju, rakstu.. Es ikdienā lasu krievu dzeju, jo tai ir īpaša valoda, sava dvēsele. Man mīļākais teātris līdz šim bija Čehova teātris. Tāpat kā to darījuši daudzi latvieši. Bet šobrīd ir tas brīdis, kad VISI krievi var iet vienkārši DIRST! Viņiem ir bijusi iespēja mainīties, bet tā vietā, viņi ir atgriezušies savā Staļina, Ļeņina laikā, varbūt pat nav atgriezušies, jo nekad no tiem laikiem nav aizgājuši prom.
Makroo @ 25.03.2022 23:12lasīju ļoti labu salīdzinājumu- vai nu tu esi stāvoklī vai tu neesi, tu nevari būt pa vidam. Tas ir tieši tas pats, vai nu par Ukrainu,vai nu par Krievu. Nevar būt pa vidu. Tā tas nestrādā!
Jā, man šodien arī atmiņā attausa vecvectēva stāstītais par izsūtīšanu uz Sibīriju. To visu ceļu, viss kas noticis vagonos, Sibīrijā.
Mans prāts to vienkārši nespēj saprast, kā cilvēks cilvēkam to spēj nodarīt.
Dzidra Zupa @ 25.03.2022 23:03Nesaprotu tos cilvēkus, kuri pat pēc 21.gadsimta kara Ukrainā, paliek neitrālā pozīcijā. Man tas nav saprotams. Nevar būt tādas neitrālās pozīcijas un teikt, ka esmu par mieru visā pasaulē. Šajā gadījumā vai nu tu nostājies Ukrainas pusē, vai Putina pusē.
Mūsdienās ir pieejama TIK DAUDZ informācija gan par pirmo pasaules karu, gan par otro pasaules karu, gan par latviešu deportāciju uz Sibīriju, gan ukraiņu masu slepkavībām. Kā var palikt vienaldzīgs šādā situācijā?!
Arī mani senči tika deportēti uz Sibīriju, viņiem atņēma dzīvokļus Rīgas centrā, jo bija inteliģenti un neērti krievu tautai. Puse no maniem senčiem neatgriezās no Sibīrijas, divi nomira ceļā esot, vēl trīs nomira Sibīrijā no bada. Atņēma dzīvokļus, kuros tika iemitināti krievu virsnieki. Mana vecvecāmāte rakstīja dienasgrāmatu, kuru lasot sirds asiņo.
Man šobrīd ir uzplēsta veca rēta, kura atkal asiņo. Putins atkārto vēsturi, kuru cilvēce jau ir piedzīvojusi.
Es visu savu mūžu esmu centusies nākt pretī krieviem, krievu valodu zinu perfekti, runāju, rakstu.. Es ikdienā lasu krievu dzeju, jo tai ir īpaša valoda, sava dvēsele. Man mīļākais teātris līdz šim bija Čehova teātris. Tāpat kā to darījuši daudzi latvieši. Bet šobrīd ir tas brīdis, kad VISI krievi var iet vienkārši DIRST! Viņiem ir bijusi iespēja mainīties, bet tā vietā, viņi ir atgriezušies savā Staļina, Ļeņina laikā, varbūt pat nav atgriezušies, jo nekad no tiem laikiem nav aizgājuši prom.
Arī mani senči tika deportēti uz Sibīriju, viņiem atņēma dzīvokļus Rīgas centrā, jo bija inteliģenti un neērti krievu tautai. Puse no maniem senčiem neatgriezās no Sibīrijas, divi nomira ceļā esot, vēl trīs nomira Sibīrijā no bada.
daļa aizbēga, daļu nogalināja. Kaut kas jau palika, kas mācēja klusām vai kaut kā izlavierēt.tājaugan @ 25.03.2022 23:45
Es tā mēdzu iedomāties, vai tik mums Latvijā nebūtu bijis labāk ar attīstību un vispārējo iedzīvotāju izglītības līmeni, ja tā daļa latviešu inteliģences nebūtu iznīcināta :(
P.s. ja nav tā noķerams galvenais mesidžs..es runāju par vārda brīvību, kas ir demokrātijas stūrakmens. Kaut vai man nepatīk personīgi, bet nav īsti pareizi "aizliegt" valstiskā līmenī sākt aizliet pretējus, t.i., krievu propogandistu viedokļus. To pašu dara arī Krievija.. tikai uz pretējo pusi - rietumus atbalstošos viedokļus...
man vecmamma stāstija, ka viņiem vagonā bijs pudele, kurai bija striķīts apsiets, netīra, netīra, jo nebija kur nomazgāt. Kad apstājās vilciens kaut kur, kur bija grāvis malā, viņi meta to ārā, lai kaut kādu ūdeni dabūtu.Dzidra Zupa @ 25.03.2022 23:21
Man vēl sanāca pabūt kopā ar maniem radiniekiem, kuri atgriezās no Sibīrijas. Viņu stāstītais ir prātam neaptverams. Kā viņi ēda egļu čiekurus un skujas, dzīvoja mājā bez logiem, sedzās ar salmiem, lai izdzīvotu. Kā krievi ņirgājās par viņiem un lika skatīties kā viņi ēd siltu zupu.
Dzidra Zupa @ 25.03.2022 23:09Es jau gandrīz mēnesi, laikam trīs nedēļas, staigāju ar lenti pie apģērba, Ukrainas karoga krāsās. Cik daudz negāciju esmu saņēmusi.
Šodien bija jābrauc uz Rīgas centru, nolieku mašīnu, eju uz tikšanos. Šaura iela. Knapi divi cilvēki var paiet garām. Uz ietves stāv logu mazgātāji, ar tādiem kā skūteriem, ne skūteriem, uz trijiem riteņiem, aizmugurē liela muca ar ūdeni. Mašīnas brauc abos virzienos. Man jātiek garām. Pieeju un saku, vai var mani palaist?! Uz ko pretī saņēmu: Ti bļeģ latviskaja tvar, suka atsasi i pošla nahuj!
Tas arī īsumā pat krievu kultūru Latvijā.
Bjork @ 26.03.2022 09:00man vecmamma stāstija, ka viņiem vagonā bijs pudele, kurai bija striķīts apsiets, netīra, netīra, jo nebija kur nomazgāt. Kad apstājās vilciens kaut kur, kur bija grāvis malā, viņi meta to ārā, lai kaut kādu ūdeni dabūtu.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=529203865237896&id=100044448613436
Tā ir daļa Latvijas
Bet vai krievs vienreiz par visām reizēm uzņemies atbildību par izdarīto?
tieši to krieveļu dēļ cieš arī slāvu tautības cilvēki, kas nes pozitīvās lietas, kas ir slāvu kultūrā, kas zin valsts valodu, pieņem tradīcijas un grib dzīvot normālu dzīvi un attīstīties, vienu mērķu labā- labākai dzīvei un bērnu nākotnei. 💚ShortCut @ 26.03.2022 12:23Krievs atbildību neuzņemsies, priekš kam? Es tepat Latvijā klausos, ko saka krievi, kuri te ir dzimuši, man naida ugunīs deg katra šūna (lai gan pašai visa ģimene krievi, bet es nevaru vairs toleranti pret krieviem kā tādiem izturēties). Arī par valodu nekad neesmu neko teikusi, bet joptvaj, tiešām visa sava mūža laikā nevar iemācīties valsts valodu? Ja man te valstī viss riebtos, tad es aizbrauktu tur, kur viss ir lieliski… tāpēc nesaprotu, kāda sūū pēc nevar aizbraukt savu rašu parašu un tur baudīt to visu… Es, personīgi, esmu gatava iemaksāt kaut kādā ziedojumu fondā, lai viņiem tur nodrošinātu pirmos trīs dzīves mēnešus, tad lai deportējas laimīgi un beidz te kaukt. Tiešām esam bijuši ļoti toleranti, bet es ceru, ka mūsu domāšana sāks mainīties un neļausim vienkārši sev vairs kāpt uz galvas.
Tie urlas arī nesaprot, ka atbrīvotāji atnāks un nošaus viņu ģimenes un “atbrīvos” no mājām un ģimenes… tad gan jau dziedās citu dziesmu, bet nu ja rašā viss paliks pa vecam, tad gaidīsim arī atbrīvotājus pie mums drīzumā. ???
Bjork @ 26.03.2022 12:33tieši to krieveļu dēļ cieš arī slāvu tautības cilvēki, kas nes pozitīvās lietas, kas ir slāvu kultūrā, kas zin valsts valodu, pieņem tradīcijas un grib dzīvot normālu dzīvi un attīstīties, vienu mērķu labā- labākai dzīvei un bērnu nākotnei. ?
Iedomājaties, cik daudz zinātņu cilvēki sasniegtu no krievijas, ja Rietumi viņiem būtu atvērti, tehnoloģijas, informacija, kāds labums būtu visai cilvēcei. Jo tur ir arī ļoti inteliģenti cilvēki.