sorry, tas nebija LV bet RL pārrakstījos.Zinna @ 19.03.2022 10:26Nestle joprojām paliek Krievijā. Es izpētīju sarakstu, mēs ikdienā neko no tā nepērkam.
Nestle vispār nekad nav bijis īpaši draudzīga un vidi, cilvēkus atbalstoša kompānija. Man tāds mazais boikots jau sen pret viņiem.
Biju pārsteigta, ka LV un visi dārgie brendi arī zem Nestle tagad palikuši. Bet tas man arī popig, jo pilnīgi neuzrunā šāds koncepts.
Filomena @ 19.03.2022 12:16Nav Latvijā dzīvojošiem krieviem nekāda attaisnojuma nerunāt latviski. Cik gadi pagājuši kopš esam brīvā Latvijā. Tas butu interesanti parvakties uz jebkuru valsti Franciju, Itāliju, Zviedriju utt. Un pieprasit lai ar mums runā latviski, jo grūti integrēties. Nodzivot tur 20 + gadus un nemācēt valodu. Vai vel labak puedzimt tur nodzivot 20 gadus un nemācēt valodu.
McSara @ 19.03.2022 12:34
Krieviem Latvijā ir problēmas tikai ar latviešu valodu, jo ārzemēs ātri iemācās vietējo valodu!
Mums Latvijā krievi ir ar grūtām galvām laikam ?
Par valodu runājot. Es strādāju ārzemēs. Man te apkārt daudz poļu, krievu, latviešu. Ja man būtu jāsarindo secībā, cik gribētāju ir macīties angļu valodu, jo šeit dzīvo, strādā, tad krievi ir pēdējie. Viņi vispār bieži atļaujas skatīties acīs un vervelēt savā valodā. Pofig, saproti vai nē. Mums te ir bijuši kursi angļu valodā, tā kā tādā ziņā valsts nāk pretīm. Bet domājiet kāds krievs reāli tur iet? Zinu tikai vienu sievieti. Un tāpat neizgāja līdz galam. Tapēc jā, krievi ir kūtri uz mācīšanos.
Zinna @ 19.03.2022 10:21Es piekrītu, ka daļā jautājumu, Latvija bija pārāk bailīga un piesardzīga no Krievijas. Daudz stingrāk vajadzēja veikt skolu reformu, jau pašā sākumā. Vispār nesaprotu, kā šito tik ilgi varēja nomarinēt. Divu trīs gadu laikā var ļoti labi iemācīties valodu. Zinot, ka krievi ir diezgan nemotivēti, vajadzēja kaut vai daļēji bezmaksas kursus laist (varbūt tādi bija, nezinu). Un uz 2000.g vēlākais visām valsts un pašvaldību skolām vajadzēja būt tikai un vienīgi latviešu valodā. Ja kāds gribētu sūtīt, lūdzu taisiet privātskolas par maksu bez valsts/pašvaldības atbalsta.
Otrs - nekādi paralēlie teksti krievu valodā. Latviešu, ja vajag angļu.
Es no tiesas nesaprotu, kā piedzimstot (vai atbraucot PĒC II pasaules kara) valstī ar vienu oficiālo valodu, tu vari visas dzīves laikā to neiemācīties?
jenna @ 19.03.2022 14:46
Piekrītu!
Es bieži vecākiem esmu jautājusi, kādēļ viņi turpināja ar visiem krieviem runāt RU valodā pēc tam, kad Latvija kļuva par neatkarīgu valsti, bet skaidru atbildi neesmu guvusi. Atceros visu bērnību, ka lai kur arī ietu, mani vecāki - latvieši vienmēr piekāpušies un bez ierunām runājuši krieviski, ja pretim kāds krievs. Un tā jau tas viņiem no paaudzes paaudzē iegājies, ka latvietis piekāpjas šajā jautājumā.
Tajā pašā laikā, kā latvietim ir ar darba iespējām šeit pat LV bez krievu valodas zināšanām? Noteikti atkarīgs no darbības svēras, bet nu to prasa lielākoties.
missrg @ 19.03.2022 20:45Es skatos uz to Putinu Lužņikos un domāju, vai kādu citu prezidentu oficiālu uzrunu laikā esmu redzējusi pufaikā, visiem taču parasti ir klasiski mēteļi. Ok, varbūt etiķete pieļauj, ja tas stadionā, bet tik un tā neizskatās smuki. Zinu, ka tas ir pēdējais par ko vispār iedomāties un komentēt, kamēr tiek slepkavoti cilvēki, bet atkal kārtējā laža kaimiņu PR lauciņā.
McSara @ 19.03.2022 12:34
Krieviem Latvijā ir problēmas tikai ar latviešu valodu, jo ārzemēs ātri iemācās vietējo valodu!
Mums Latvijā krievi ir ar grūtām galvām laikam ?
tà pāriešana jau ir vairāk kā divdesmit gadu garumā. Vienmēr tika rīkoti piketi, radās lozungs Melnais Kārlis (Šadurskis) utt tikko kā skàra šo jautājumu. Pie tam vismaz sākumā tā bija tikai uz papīra, jo turpināja vadīt stundas krievu valodā, ja pārbaude atnāca, bija sagatavota mācību viela, ko novadīt var latviešu valodā un nākamajā dienā mauca atkal krievu valodā. Nez cik reiz bija pacelts jautājums, ka vēstures stundas netiek vadītas LV Izglītības ministrijas noteikumiem atbilstoši, bet gan vairāk atbilda krievijas izpratnei par pasaules notikumiem pēdējo 100 g.garumā. Laikam visi cerēja, ka paši izzudīs un nevajadzēs risināt nekad šo jautājumu. Nenogrieza sunim to asti 1991.g., bet pēc tam pa gabaliņam. Būtu to izdarījuši jau tad, 95% pieņemtu, pārējie aiztrītu citur dzīvot.missrg @ 19.03.2022 16:50Es arī piekritīšu, ka loģiski ir, ka valsts un pašvaldības nedrīkst finansēt tik milzīgu mazākumtautību skolu un bērnudārzu daudzumu, bet cik saprotu, tad IZM jau ir izstrādājusi ceļa karti pilnīgai pārejai uz mācībām latviešu valodā ar konkrētiem datumiem. Turklāt lielākā problēma ir kvalificēta personāla trūkumā, jo ne visi pedagogi var mācīt savu priekšmetu latviešu valodā tieši tāpēc, ka pietrūkst šo valodas zināšanu. Man tas vispār šķiet absurdi, ka skolotājs var neprast perfekti latviešu valodu, bet tā ir, tad laikam viņiem arī tiek dots tas laiks, lai sagatavotos un apgūtu nepieciešamās lietas.