par politiskiem jautajumiem isti nav verts sava starpaa strideties,ka saka,gribu saatrideries paruna par politiku 😀Bjork @ 18.03.2022 22:51Un labi, ka nav sadotas pilsonības pa labi pa kreisi, jo tad nebūtu nevis viena Ždanoka, bet trīs kā Saeimā, tā arī EP
kas saprati, ka tavi argumenti ir izzisti no pirksta?Fitlifeforlife @ 18.03.2022 22:53Es tak saku, ka pati nacionāliste esi, ja tev tā Ždanoka traucē. Man kaut kā pilnīgi vienalga, kura tautība ieņem vietu pie valsts varas galdiņa.
Vatņica no otras puses. ;)))
Dzidra Zupa @ 18.03.2022 22:51
Tev acīmredzot ir robi likumdošanā, pirms komentēt, vajag pārbaudīt informāciju, savādāk nodarbojies ar dezinformācijas izplatīšanu.
Pēc 01.01.2020. Latvijā vai ārvalstīs dzimis bērns
Latvijas pilsonību var iegūt bērns, kura dzimšanas brīdī abi viņa vecāki ir nepilsoņi vai viens no vecākiem ir nepilsonis, bet otrs — bezvalstnieks vai nav zināms, vai saskaņā ar vecāku savstarpēju vienošanos, ja viens no vecākiem ir nepilsonis, bet otrs — citas valsts pilsonis.
Ja bērns dzimis Latvijā un bērna dzimšanas brīdī:
abi viņa vecāki ir nepilsoņi vai viens no vecākiem ir nepilsonis, bet otrs — bezvalstnieks vai nav zināms, Latvijas pilsonību bērns iegūs vienlaicīgi ar bērna dzimšanas fakta reģistrāciju Dzimtsarakstu nodaļā;
viens no vecākiem ir nepilsonis, otrs - citas valsts pilsonis, dokumenti Latvijas pilsonības iegūšanai jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.
Ja bērns dzimis ārvalstīs, dokumenti Latvijas pilsonības iegūšanai jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.
Līdz 31.12.2019. Latvijā dzimis bērns
Bērns atzīstams par Latvijas pilsoni, ja viņš atbilst šādiem nosacījumiem:
dzimis Latvijā pēc 1991.gada 21.augusta;
pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvija;
pirms tam visu laiku bijis nepilsonis vai bezvalstnieks;
viņa vecāki visu laiku ir bezvalstnieki vai nepilsoņi;
tā vecāka pastāvīgā dzīvesvieta, ar kuru kopā bērns dzīvo, ne mazāk kā pēdējos piecus gadus ir Latvijā.
Par bērnu līdz 15 gadu vecumam iesniegumu iesniedz bērna likumiskais pārstāvis:
viens no bērna vecākiem;
bērna māte, ja bērna dzimšanas aktā nav ieraksta par bērna tēvu;
viens no bērna vecākiem, ja otrs vecāks miris.
Un tāpēc jau krievi ir apvainojušies, jo jākārto eksāmenu, lai gan TU TE ESI PIEDZIMIS LATVIJĀ!
Man arī tas nav saprotami, ja cilvēks ir piedzimis Latvijā, kāpēc nav automātiskās uzņemšanas pilsonībā?!
Fitlifeforlife @ 18.03.2022 22:57
acīmredzot pašai robi nacionālisma dēļ radušies.
Kāda te vispār saistība ar bērniem?! Es runāju par tiem, kuri dzimuši kaut kādos +-50-60... gados Padomju Latvijā! Starpību neredzi!? A tu man te par bērniem, kuri ir jau nākamā paaudze tuvu 90.gadiem...
Dzidra Zupa @ 18.03.2022 22:57
Līdz kuram gadam Latvija bija PSRS sastāvā? Pati atradīsi vai tev atgādināt? Kad Latvija kļuva par brīvu valsti?
Man ir zināmi daži krievi, ap gadiem 50, kuri šeit ir piedzimuši vēl PSRS laikā, kad viņu vecāki tika atsūtīti uz rūpnīcām strādāt. Kad viņiem prasa, kāpēc pa šiem 50 gadiem neesi iemācījies latviešu valodu, saņem atbildi "a nahuj man vajag, man tāpat labi"! Nu tad nahuj tādiem jādod pilsonība par to, ka viņi piedzimuši PSRS laikā Latvijā? Lai iet un mācās valodu un ciena zemi kurā dzīvo. Vates galvas, nekas vairāk viņi nav.
Dzidra Zupa @ 18.03.2022 22:58
Kāpēc Latvijas valstij jādod pilsonība PSRS cilvēkiem? ??????? Varbūt tad visai Našai Rašai iedod viņiem Latvijas pilsonību?
Fitlifeforlife @ 18.03.2022 22:59
ja nedod automātisku pilsonību, principa pēc arī nerunā un nemācās! Tieši tik vienkārši!
Dzidra Zupa @ 18.03.2022 23:00
Tavi argumenti ir podā noskalojami!
Kāpēc Amerikā ir jākārto cilvēkiem eksāmens un jāmācās valoda, lai iegūtu pilsonību?
tas ko, Tu lieto ir uz receptes?Fitlifeforlife @ 18.03.2022 23:01
jo viņi tur nav dzimuši! Joprojām neredzi starpību? :D
bet tieši to jau viņa saka.Makroo @ 18.03.2022 23:12tas ko, Tu lieto ir uz receptes?
Ja,jā,tad ārstam pasaki lai nomaina, jo baigi nenāk par labu.
Ja Tu dzīvo LV, Tev ir jāprot Latviešu valoda. Gribi to vai nē. Gribi būt pilsonis kārto,kas jākārto lai par tādu kļūtu, nevis te kautko kādam automātiski piešķirt vajag.
ja cilvēks ir piedzimis Latvijas teritorijā, kur visu laiku ir bijusi tikai viena oficiālā valoda, kāds slabo tad ir to eksāmenu nokārtot? Aaaa, pareizi, matuška Rossija ir viss un spļauj virsū savai dzimtenei, pat nevīžo valodu iemācīties un meklē stulbus attaisnojumus.Fitlifeforlife @ 18.03.2022 23:01
jo viņi tur nav dzimuši! Joprojām neredzi starpību? :D
Minelūše @ 18.03.2022 23:15Krievi jau mūždien iztaisās par lielākajiem nabadziņiem. Kad viņiem iesaka doties uz Krieviju, ja vēlas runāt tikai krieviski, 90% gadījumu tiks izvilkta " ja zdes radzilsya" kārts. Vispār neapjēdzot, ka ja tu zdes radzilsya, tad tas ir vēl apkaunojošāk - nezināt savas dzimtenes valodu.
saulespukje18 @ 18.03.2022 23:21un tik tiešām, kā Dz. Zupa jautāja- Kāpēc Latvijas valstij jādod pilsonība PSRS cilvēkiem?
viņiem bija laiks saņemties un laboties, sākt izrādīt cieņu pret vietu KUR DZIMUŠI, bet izvēlējās vieglāko ceļu- ņaudēt par apspiešanu. (Pēdējais fenomenālākais teksts no krieva dzirdēts: mūs šeit Latvijā moca, mūsu bērniem skolās liek mācīties latviešu valodu, tas nav normāli)
nu tad, lūdzu, iekšā vagoniņā, atpakaļ uz Russia un dzīvo savā PSRS mūsdienu gaismā bez LV valodas. ? varbūt sanāks dabūt tik ilgi gaidīto pilsonību.