_komedija_ @ 10.03.2022 12:57Kolēģei meita strādā viesnīcu un ēdināšanas sfērā, un daži bēgļi tagad dzīvojot 4* viesnīcā - gultas neesot labas. Ēdiens esot pilnīgs sū...
Un vīrieši arī ejot pār robežu uz Vāciju, tik attiecīgi tūkstoši jāsamaksā konkrētām cilvēkam.
tājaugan @ 10.03.2022 13:46Es domāju, ka Latvijā ieradīsies ļoti maz ukraiņu, viņi vairāk tēmēs uz Poliju, Vāciju, Franciju un citām bagātākām valstīm nekā Latvija. Gan jau ukraiņi zina, ka Latvija ir gandrīz pati nabadzīgākā ES valsts, pat Rumānija nu jau apsteidza mūs minimālās algas ziņā, Lietuvā minimālā alga ir par 230 eiro lielāka nekā mums, un tā nav maza atšķirība :(
Jaunu dzīvi ar bērniem uzsākt nabadzībā nav īsti racionāli, tā ka es viņus nenosodu par vēlmi dzīvot izdevīgākajā vietā, tieši tāpat kā tas bija ar tuvo austrumu bēgļiem.
jā, tiešām pasaules lielākā problēma, Nebūs Lipton un Makdonals. Zeme atveries.Dzidra Zupa @ 10.03.2022 14:13??♀️??♀️??♀️??♀️
https://failiem.lv/u/r3k6uxwzj#/view/2ek4jdhb4
Bet jūs pašas piekrītat, ka Latvija ir tik nenormāli nabadzīga valsts? Man ir grūti nosaukt kaut ko, ar ko mana ikdienas dzīve LV būtu tik ļoti sliktāka nekā kādreiz UK. Mūsu nabadzīgajam galam noteikti iet daudz sliktāk nekā britu nabadzīgajam galam, bet vidusmēra un augstāk iedzīvotājiem... īsti neredzu problēmas.
Man tas šķiet vairāk viens no latviešu ieradumiem, vienkārši instinktīvi čīkstēt, ka valstī ir nabadzība.
Nabadzība ir objektīvi mērāms lielums. Ja pareizi atceros no studiju laikiem, tas bija local purchasing power jeb pirktspēja. Un valstīs, kur algas ir lielas, bet arī izdevumi ir daudz lielāki, pēc tā local purchasing power rādītāja vienalga ir labāk.
Tur jau tā lieta, ka 'nabadzība' tiek mērīta pēc tā, ka tas, kurš var nopirkt vairāk ir bagāts, bet kurš mazāk - tas nabags. Tas nav adekvāti. Latvijā ir laba vidējā dzīves kvalitāte, vidējais latvietis nav raksturojams kā nabags. Nu jā, īpašumi varētu būt lētāki/pieejamāki pēc cenas, bet mums ar to nav ne tuvu tik liela problēma kā britiem, piemēram, ar visām viņu super algām.
Šobrīd Latvija nav dirsā, dirsā ir daži cilvēki, kuriem ir slikti mūžīgi, jo nevar tālāk par degunu paskatīties un uzskata, ka visu jāpienes, tādiem slikti ir Latvijā, Vācijā, UK un Norvēģijā un viņiem vajag visu tagad un tūlīt.
bet rēķinot no jebkura gada, pēdējo 70 gadu laikā Latvijas sakumkapitāls, starta attīstības līmenis bijis sūdīgāks, gājis tik uz leju, līdz īpaši 1991.gadā, un pa šo laiku ir panākts daudz. Protams, visu laiku var skatīties, ka tur ir ekonomika 30, 20, 10, 5 gadus uz priekšu, bet nekur attīstība nenotiek vienas dienas laikā, kur strādāts gadiem, pie cilvēku apziņas strādāts paaudzēm. Ļoti grūti attīstīties valstij, kur godīgums tiek izskatīts par idiotisma un infantīlisma, un vājuma pazīmi. Nu atpakaļ atbirt par 20 gadiem, ieslējams par 50g, to rādīs laiks, var arī nedēļas laikā kā to redzam.tājaugan @ 10.03.2022 17:01
Uz pasaules fona Latvija nav nabadzīga, ap top 50, pēc GDP per capita nedaudz augstāk nekā Krievija pirms sankcijām, un tas ir liels sasniegums salīdzinājumā ar pārējām PSRS valstīm, kuras neiestājās ES. Bet tieši ES valstu vidū LV ir 3. vai 2. no apakšas, un tas ir fakts, nevis ''vissirslikti, es negribu mācīties un attīstīties''.
Man pašai daudz maz pietiek, bet ja es būtu ne-Eiropas bēglis un man būtu izvēle sākt dzīvi Vācijā, Francijā vai Latvijā, es izvēlētos kaut ko no pirmajiem 2, jo tās objektīvi ir bagātākas valstis, un līdzvērtīgos amatos cilvēki tur dzīvo finansiāli labāk - tas viss ir aprēķināts.
es ceru, ka tas notiks ātrāk. Ah..Dzidra Zupa @ 10.03.2022 17:47Nākamā versija par Ukrainas kara beigām: https://www.delfi.lv/delfi/arzemes/krievija-pec-nedelas-meginas-iesaldet-karu-ukraina-paredz-bellingcat.d?id=54135928