To es ļoti labi apzinos. Tieši tāpēc jau neviens to sūdu nekustināja, īpaši pēc 2000.gada.Maija ... @ 25.02.2022 12:14
Nojaukt Uzvaras pieminekli būtu stulbākā rīcībā šobrīd.
nav jau tā, ka Ukraina visa gribēja draudzēties ar Krieviju vai pārējo pasauli. Manuprāt, mūsu un Ukrainas politiskā uzbūve ir ļoti sarežģīta. Kaut vai labie un kreisie pārstāv pilnīgi citas sfēras (nacionāļi-krievi) kā Vecajā Eiropā (liberāļi un konservatīvie). Paskatoties būtiskos lēmumus Saeimā, nu nenāca viegli ne ES, ne NATO un tai skaitā, kas bija pret, bija arī latvieši. Bet Ukrainā saites ar Krieviju ir bijušas krietni ciešākas visu laiku. Iekšējā cīņa milzīga- vecā Ukraina pret jauno.Susurrrrrs @ 25.02.2022 12:17Man, protams, ir zheel civilos. Tachu vispaareeji runaajot par politiku, Ukraina vareeja kratiities no Krievijas nost jau 90-tajos, nee, tas nenotika, taa vietaa tika veidota militaara alianse ar Krieviju 90tajos, 2013. taa vietaa, lai steidziigi staatos ES, viss tika nobremzeets. Nu, atvainojiet mani,tjipa taa neitraali gribeeja draudzeeties ar abaam puseem, gam ar krieviem, gan ar nato, taa nenotiek, zinot, ka Krievija veesturiski vienmeer ir bijusi agresors. 30 gadus nomiiciijaas starp abaam puseem un tagad skrieniet glaabiet.
Labi, skries nato, glaabs, tas automaatiski buus kaa kara pieteikums Krievijai, kas notiks taalaak? Saaksim meetaat atombumbas? Un visi mirsim? Izniicinaasim zemeslodi?
P.S. Veelreiz atkaartoju, ka nerunaaju par civilajiem, bet par Ukrainas politiku kaa taadu.
Susurrrrrs @ 25.02.2022 12:17Man, protams, ir zheel civilos. Tachu vispaareeji runaajot par politiku, Ukraina vareeja kratiities no Krievijas nost jau 90-tajos, nee, tas nenotika, taa vietaa tika veidota militaara alianse ar Krieviju 90tajos, 2013. taa vietaa, lai steidziigi staatos ES, viss tika nobremzeets. Nu, atvainojiet mani,tjipa taa neitraali gribeeja draudzeeties ar abaam puseem, gam ar krieviem, gan ar nato, taa nenotiek, zinot, ka Krievija veesturiski vienmeer ir bijusi agresors. 30 gadus nomiiciijaas starp abaam puseem un tagad skrieniet glaabiet.
Labi, skries nato, glaabs, tas automaatiski buus kaa kara pieteikums Krievijai, kas notiks taalaak? Saaksim meetaat atombumbas? Un visi mirsim? Izniicinaasim zemeslodi?
P.S. Veelreiz atkaartoju, ka nerunaaju par civilajiem, bet par Ukrainas politiku kaa taadu.
Susurrrrrs @ 25.02.2022 12:17Man, protams, ir zheel civilos. Tachu vispaareeji runaajot par politiku, Ukraina vareeja kratiities no Krievijas nost jau 90-tajos, nee, tas nenotika, taa vietaa tika veidota militaara alianse ar Krieviju 90tajos, 2013. taa vietaa, lai steidziigi staatos ES, viss tika nobremzeets. Nu, atvainojiet mani,tjipa taa neitraali gribeeja draudzeeties ar abaam puseem, gam ar krieviem, gan ar nato, taa nenotiek, zinot, ka Krievija veesturiski vienmeer ir bijusi agresors. 30 gadus nomiiciijaas starp abaam puseem un tagad skrieniet glaabiet.
Maija ... @ 25.02.2022 12:40Vēl ir jāsaprot svarīga lieta - ne visi, kas svin 9.maiju ir par karu Ukrainā - daudzi no tiem izgāja vakar piketos Krievijā un ir pret karu, tāpēc šādi gājieni kā pieminekļa nojaukšana šobrīd būs šaušana pašiem sev kājā - Ukrainas situācija dod mums labu mācību - uz iekšpolitikas problēmām nav jāpiever acis, bet jārisina - gan krievvalodīgajiem, gan ar covid neapmierinātajiem, lai kā mūsu valdība to negribētu.
Prezidents izteica pateicību katrai valstij, kas palīdz Ukrainai konkrēti, nevis tikai vārdos.
"Bet ir otra lieta - mēs paliekam vieni mūsu valsts aizstāvēšanā. Kurš ir gatavs karot kopā ar mums? Godīgi sakot, es tādus neredzu. Kurš ir gatavs sniegt Ukrainai garantiju iestājai NATO? Godīgi sakot, visi baidās," teica Zelenskis.
"Es saku visiem mūsu valsts partneriem: šobrīd tiek izlemts mūsu valsts liktenis. Es tiem jautāju: vai esat ar mums? Tie atbild, ka ir ar mums. Bet nav gatavi mūs uzņemt aliansē," konstatēja Zelenskis.
woman_wonderland @ 25.02.2022 13:27
https://nra.lv/pasaule/373356-visi-baidas-neatbild-zelenskis-uzruna-tautai-atzist-ka-ukraina-ir-atstata-viena-cina-pret-krieviju.htm?utm_source=inboxlv&utm_campaign=inboxlvNews&utm_medium=button
Maija ... @ 25.02.2022 13:40
Jau pēc sankcijām viss ir skaidrs, ASV un EU gaida pamieru, negrib viņi ciest ekonomiski no visa šī.
Anne Shirley @ 25.02.2022 14:22Mēs te ar vīru prātoja par to, ka jāsaliek 72h soma, pieteicāmies izmitināt bēgļus ja būs tāda vajadzība. Bet ja tie uzspers Černobiļu gaisā vai sāks atomkaru... Tad jau nekam vairs nebūs jēgas, nekur uz pasaules nebūsi pasargāts.
No Zviedrijas man raksta, prasa kāds te noskaņojums. Uz Gotlandi nosūtītas papildus karaspēka daļas, tur arī cilvēki kā uz adatām. Labi atceras kā bēgļi no Baltijas gluži nesen izsēdās viņu krastos,.braukuši ar skaliem, ne normālām laivām.
noskataties visus story!!! Tas ir prātam neaptverami!!!Dzidra Zupa @ 25.02.2022 14:18https://instagram.com/karolisha_8?utm_medium=copy_link