Pēc dekrēta-atpakaļ vergot un savu bērnu ļaut audzināt svešiem cilvēkiem?

Reitings 326
Reģ: 25.01.2021
Sveikas,
Strauji tuvojas dekrēta beigas un apsveru iespēju neatgriezties darbā.
Iespējams man būs nepopulārs viedoklis, bet, manuprāt, ir ļoti skumji, ka mūsdienās sievietēm jāskrien atpakaļ uz darbu un savs pat ne 2 gadus vecais mazulis jāuztic svešiem cilvēkiem (aukles, bērnudārza auzdzinātājas utt), tikai lai nopelnītu naudu ģimenei, par ko pamatā būtu jārūpējas sevi cienošam vīrietim. Arī redzot sižetu par Mīlestības māju, manas domas apstiprinājās.
Sievietēm jāvar viss-karjera, bērni, ģimene, atbalstīt vīrieti, labi izskatīties, kamēr vīrieši bieži vien nevar pienācīgi izdarīt savu galveno 1 pienākumu-normāli uzturēt ģimeni.
Augstas klases skaistas sievietes ar turīgiem vīriem pēc bērnu dzimšanas bieži vien nododas rūpēm par ģimeni, uzskatu, ka tas ir pareizi.
Un neiet runa, ka jādzīvo ar minimālu dzīves līmeni, vīrietim sievietei tāpat būtu jāatļaujas gan manikīrs, gan šopings, gan ceļojums vismaz reizi gadā.
Vienīgais, kas satrauc, ir nekādas sociālās garantijas-nekrājas ne pensija, nekas cits, veidojas ļoti liela finansiālā atkarība no vīrieša.
Kādas ir Jūsu domas par to? Cik būtu jāpelna vīrietim, lai Jūs to spētu atļauties darīt (1 bērns)? Vai vispār apsvērtu ko tādu darīt?
10.02.2022 11:02 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
anita30 @ 11.02.2022 10:36
Man ir tikai viens jautājums šajā sakarā. Tās, kuras vispār neplāno strādāt - jums pensija vecumdienās nebūs vajadzīga? Jo no kurienes tai rasties, ja cilvēks nav nevienu nodokli maksājis.
Ok, es saprotu sievietes, kuras audzina bērnu un dzīvojas pa mājām tad, kad bērns ir maziņš, bērnudārznieks, utt. Bet bērns taču nav bērns mūžīgi. Kad bērns ir jau vidusskolnieks, mātes tupēšana mājās paliek drusku dīvaina, manuprāt. Jā, pazīstu arī tādas sievietes.

Mani arī tas ļoti uztrauktu. Es nespēju noticēt, ka katrai meiteni, kas sapņo būt par mājsaimnieci ir iespējams atrast ļoti turīgu vīrieti, kas būs parūpējies arī par abu vecumdienām.
11.02.2022 11:45 |

Patīk
Reitings 11059
MikaR @ 11.02.2022 11:07
mantos vīra pensiju ?

Man īstenībā žēl to vīriešu :D Nu tiešām staigājoša darba mašīna un bankomāts.
Es esmu all for sieviešu tiesības, un neuzskatu arī, ka mēs esam tikai bebīšu ražotnes un smukas lellītes. Kaut kā liekas, ka visam jābūt balansā. Abiem jāatīstās, jānes atbildību gan par finansēm gan bērniem.
11.02.2022 11:46 |

Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Ja sieviete dzemdē un uzreiz metas atpakaļ darbā, tad tas ir tikai labi un normāli, bet ja vīrietis visu mūžu strādā (kā lielākā daļa dara, surprise, surprise), tad viņš ir darba mašīna un bankomāts. Lol.
Patiesībā jau es tam pat varētu piekrist. Bet ja sieviete izlaiž to niecīgo 1-2 darba gadu savā mūžā, tad jau arī viņa ir tikai darba mašīna un bankomāts.
Ok, viņa nav bankomāts priekš vīra, bet priekš H&M, Zara, Ryanair, u.tml. kompānijām. Labāk tomēr būt bankomātam ģimenei, manuprāt.
11.02.2022 16:14 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
Nu brauc uz Kaadu Shveici, piemeeram, dekreets buus tev 3 meenesiishi un tad vai nu siliite (kura maksaa gandriiz tikpat, cik mazapmaksaats darbs) vai viirs uztur visus. Vai veel labaak uz shtatiem, shpagosi uz darbu peec paaris meenesiishiem vai uzreiz nokaapusi no dzemdiibu galda, atkariigs, kaada nu taa apdroshinaashana…..Nu vaiatkal viirs uztur visus. Taa ka nespljauj dievinjam aciis par Latvijas pusotru gadu……..
P.S. Ja gribi buut maajsiamniece, bet viirietis to nevar pavilkt, tad taa ir tikai un vieniigi tava probleema, vajadzeeja mekleet turiigaaku veci nevis taadu, kaads tev tagad….
11.02.2022 16:40 |

Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
tad vai nu siliite (kura maksaa gandriiz tikpat, cik mazapmaksaats darbs)

Tas starp citu arī - daudzās valstīs tā ir, ka bērnu atdod BD, un pat ja sieva pelna vidējo algu valstī, samaksājot par BD sanāk, ka viņa to darba nedēļu norukā par minimālo vai vēl zemāku algu. Un tā gadiem ilgi.
11.02.2022 16:58 |

10 gadi
Reitings 631
Reģ: 29.01.2009
Susurrrrrs @ 11.02.2022 16:40
Nu brauc uz Kaadu Shveici, piemeeram, dekreets buus tev 3 meenesiishi un tad vai nu siliite (kura maksaa gandriiz tikpat, cik mazapmaksaats darbs) vai viirs uztur visus. Vai veel labaak uz shtatiem, shpagosi uz darbu peec paaris meenesiishiem vai uzreiz nokaapusi no dzemdiibu galda, atkariigs, kaada nu taa apdroshinaashana…..Nu vaiatkal viirs uztur visus. Taa ka nespljauj dievinjam aciis par Latvijas pusotru gadu……..
P.S. Ja gribi buut maajsiamniece, bet viirietis to nevar pavilkt, tad taa ir tikai un vieniigi tava probleema, vajadzeeja mekleet turiigaaku veci nevis taadu, kaads tev tagad….

+++
Kā arī sieviete dzemdējot riskē ar savu dzīvību. Ja blakus ir vīrietis, kas nevar uzturēt, skumja izvēlem. Ar nabagiem nav ko kopoties.
Savukārt, ja bail būt atkarīgai, precoties jānoslēdz abām pusēm izdevīgs laulību līgums. Problēma atrisināta un dzīvo laimīgi.
11.02.2022 18:42 |

Patīk
Reitings 11059
29090 @ 11.02.2022 16:14
Ja sieviete dzemdē un uzreiz metas atpakaļ darbā, tad tas ir tikai labi un normāli, bet ja vīrietis visu mūžu strādā (kā lielākā daļa dara, surprise, surprise), tad viņš ir darba mašīna un bankomāts. Lol.
Patiesībā jau es tam pat varētu piekrist. Bet ja sieviete izlaiž to niecīgo 1-2 darba gadu savā mūžā, tad jau arī viņa ir tikai darba mašīna un bankomāts.
Ok, viņa nav bankomāts priekš vīra, bet priekš H&M, Zara, Ryanair, u.tml. kompānijām. Labāk tomēr būt bankomātam ģimenei, manuprāt.

Es to teicu tāpēc, ka tādā situācijā vīrietim vienīgais un galvenais uzdevums ir pelnīt. Ja viņš nepelna, tad ģimene noiet pa burbuli.
Es nesaku, ka tas nav normāli, ka vīrietis visu dzīvi strādā. Es saku, ka to būtu jādara abiem, kā arī abiem jāpieslēdzas bērnu audzināšanā.
Un 1-2 gadi dekrētā manā skatījumā nav vispār nekas slikts, super, ka ģimenē viss ir tā sakārtojies, ka to var atļauties.
11.02.2022 18:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits