Pēc dekrēta-atpakaļ vergot un savu bērnu ļaut audzināt svešiem cilvēkiem?

Reitings 326
Reģ: 25.01.2021
Sveikas,
Strauji tuvojas dekrēta beigas un apsveru iespēju neatgriezties darbā.
Iespējams man būs nepopulārs viedoklis, bet, manuprāt, ir ļoti skumji, ka mūsdienās sievietēm jāskrien atpakaļ uz darbu un savs pat ne 2 gadus vecais mazulis jāuztic svešiem cilvēkiem (aukles, bērnudārza auzdzinātājas utt), tikai lai nopelnītu naudu ģimenei, par ko pamatā būtu jārūpējas sevi cienošam vīrietim. Arī redzot sižetu par Mīlestības māju, manas domas apstiprinājās.
Sievietēm jāvar viss-karjera, bērni, ģimene, atbalstīt vīrieti, labi izskatīties, kamēr vīrieši bieži vien nevar pienācīgi izdarīt savu galveno 1 pienākumu-normāli uzturēt ģimeni.
Augstas klases skaistas sievietes ar turīgiem vīriem pēc bērnu dzimšanas bieži vien nododas rūpēm par ģimeni, uzskatu, ka tas ir pareizi.
Un neiet runa, ka jādzīvo ar minimālu dzīves līmeni, vīrietim sievietei tāpat būtu jāatļaujas gan manikīrs, gan šopings, gan ceļojums vismaz reizi gadā.
Vienīgais, kas satrauc, ir nekādas sociālās garantijas-nekrājas ne pensija, nekas cits, veidojas ļoti liela finansiālā atkarība no vīrieša.
Kādas ir Jūsu domas par to? Cik būtu jāpelna vīrietim, lai Jūs to spētu atļauties darīt (1 bērns)? Vai vispār apsvērtu ko tādu darīt?
10.02.2022 11:02 |

Reitings 89
Reģ: 07.05.2021
Lai puslīdz normāli varētu dzīvot trijatā un atļauties autores minētās ekstras kā manikīrs un ceļojums vismaz reizi gadā , ģimenes apgādnieka algai ir jābūt ap 2000 eur un uz augšu. Ar atrunu, gan gan vecāki gan bērns ir fiziski veseli, nav papildus apgādājamo (vecāki pensionāri vai invalīdi, kuriem nepieciešama finansiāla palīdzība), kā arī nav kredītsaistības, piem. autolizings, hipotēka. Tas tā, tīri no savas pieredzes.
10.02.2022 14:49 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
Ir jāaprec musulmani, un tad vienmēr būsi ģimeniska, nav jāstrādā, vīra nauda ir tava nauda! Un ja gadienā strādā, tad tā nauda paliek tikai tev, jo Islamā ir likums, ka sievietei nav jāuztur ģimene. Un pats galvenais, ka par cik tur ģimenes vērtības ir pats augstākais, vienmēr varēsi atvēlēt laiku vīram, jo tur radinieces palīdzēs ar bērna pieskatīšanu. Vari nodoties hobijiem, kā arī pavadīt laiku divatā ar vīru. Visur ir savi plusi un mīnusi, bet musulmaņu kultūra tiešām ir paredzēta tādām ģimeniskām sievietēm.
10.02.2022 15:03 |

Reitings 2189
Es esmu laimīga, ka varu veltīt visu uzmanību bērnam, un vīram. Neesmu pārstrādājusies pa māju, vienmēr esmu sakopta, visu paspēju izdarīt, nedzeru es aukstu kafiju. Vīrs arī atbalsta, ka bērni var izbaudīt ilgāku laiku, neliksim viņus bērnudārzā, par skolu domājam, skolas sākumā varētu iet uz skolu, un kad viņi kļūs pietiekami lieli, tad skatīsimies, var atļaut viņiem mājapmācību. Es visu mūžu ienīdu skolu, arī kad biju maza, tāpēc ir jāļauj viņiem pašiem izvēlēties, vai mācīties attālināti vai klātienē. Man ir savi hobiji, nedegradējos. Pašai savi ienākumi nav lieli, jo es nevaru strādāt, bet kaut kādu naudiņu no brīvā laika nodarbēm varu nopelnīt, tāpēc viss sanāk uz vīra ienākumiem. Jūtos kā sieviete, ne kā apkopēja, mājsaimniece vai sazin kas. Protams būtu forši, ja man blakus būtu ģimene, kam atdot paauklēt bērnu, bet tajā pašā laikā, nav iespējams, jo līdz vecāku pensijai vēl tālu. Ja būtu vecie laiki, tad būtu jau tagad izbaudījuši dzīvi ar mazbērniem.
10.02.2022 15:14 |

10 gadiPatīk
Reitings 2457
Reģ: 20.07.2013
sla @ 10.02.2022 15:03
Ir jāaprec musulmani, un tad vienmēr būsi ģimeniska, nav jāstrādā, vīra nauda ir tava nauda! Un ja gadienā strādā, tad tā nauda paliek tikai tev, jo Islamā ir likums, ka sievietei nav jāuztur ģimene. Un pats galvenais, ka par cik tur ģimenes vērtības ir pats augstākais, vienmēr varēsi atvēlēt laiku vīram, jo tur radinieces palīdzēs ar bērna pieskatīšanu. Vari nodoties hobijiem, kā arī pavadīt laiku divatā ar vīru. Visur ir savi plusi un mīnusi, bet musulmaņu kultūra tiešām ir paredzēta tādām ģimeniskām sievietēm.
Lūdzu nenes sviestu. tas neiet kopā ar taviem iepriekšējiem tekstiem. tev taču trūkst vīra uzmanības, lai viņš pieskatītu bērnu. viņam primārie ir draugi. kur tad ģimeniskums?
10.02.2022 16:06 |

Reitings 244
Reģ: 06.01.2022
Lai puslīdz normāli varētu dzīvot trijatā un atļauties autores minētās ekstras kā manikīrs un ceļojums vismaz reizi gadā , ģimenes apgādnieka algai ir jābūt ap 2000 eur un uz augšu.

2000 eur ??? 😮
Mans vīrietis pelna 4000 eur, un joprojām uzskata, ka nevar nodrošināt viens pats ģimeni, jo finanses nav pietiekoši lielas, lai to varētu atļauties.
Tāpēc es strādāju.
10.02.2022 16:13 |

Reitings 413
Reģ: 06.02.2022
Varbūt viens no iemesliem, kāpēc es nevēlos bērnus, jo zinu, ka nespētu nosēdēt mājās,arī to gadu, nespētu būt no kāda pilnībā atkarīga, pat ja tas ir mans mīļotais cilvēks. Protams, daudz atkarīgs no darba, es savu darbu mīlu un daru to ar vislielāko prieku, bet tas nebūtu savienojams ar bērniem.
Esmu pārāk egoistiska, ja tā var teikt, lai savu karjeru un gadiem iegūto izglītību pakārtotu kādam vai no kaut kā atteiktos.
10.02.2022 16:24 |

Reitings 413
Reģ: 06.02.2022
Marleena @ 10.02.2022 16:13

2000 eur ??? ?
Mans vīrietis pelna 4000 eur, un joprojām uzskata, ka nevar nodrošināt viens pats ģimeni, jo finanses nav pietiekoši lielas, lai to varētu atļauties.
Tāpēc es strādāju.

Cik tad jums ģimene liela? Mums uz abiem aptuveni 4k sanāk un nevaru sūdzēties: ceļojumi sanāk ar neplānotām lietām nav jāknapinās.
10.02.2022 16:26 |

Reitings 244
Reģ: 06.01.2022

Cik tad jums ģimene liela? Mums uz abiem aptuveni 4k sanāk un nevaru sūdzēties: ceļojumi sanāk ar neplānotām lietām nav jāknapinās.

Mēs esam divi vien, bērnu nav.
Un mēs pat nebraucam ceļojumos, jo uzskatam, ka pašlaik to nevaram atļauties.
Un nē, nedzīvojam šiki galīgi.
10.02.2022 16:30 |

Reitings 1218
Reģ: 24.01.2022
bumbu @ 10.02.2022 14:14
Es būtībā domāju diezgan līdzīgi. Bet arī tomēr savādāk.
Vīrieša uzdevums brīdī, kad ienāk ģimenē bērns ir parupēties par sievieti. Un manuprāt, tas ir gan grūtniecības laikā, gan pēc tam līdz sieviete ir gatava atgriezties darba vidē. Un katrai šis noteikti atšķiras. Un vēl ir jāņem vērā bērns. Mēs savu meitu uz valsts dārziņu nevedīsim. Godīgi sakot, vēl neesam 100% izlēmuši kas un kā, bet kopš piedzima bērns, esmu ļoti daudz lasījusi, izglītojusies emocionālaja attīstībā. Un laist dārziņā 1,5 g vecu bērnu ir diezgan slikti. Protams, es šeit nevienu nenosodu, situācijas ir dažādas utt.
Man ir palaimējies, ka ar draugu esam vienās domās. Grūtniecības laiku sēdēju mājās un arī tagad, kad bērnam jau ir 1,6g turpinu tāpat. Un te ir jāpiemin, ka nē, es nesēžu uz pleciem kādam dirsu kasīdama. Es pirmkārt, ļoooooooti izbaudu laiku ar savu bērnu. Otrkārt, izbaudu laiku arī ar sevi un sāku sevi atrast no jauna. Uzdot jautājumus - kas ir tas ko es vēlos utt. Un treškārt, man ir ļoti atbalstošs vīrietis par kuru esmu pateicīga. Viņš nesagaida no manis perfektumu, tāpat arī es no viņa. Dazreiz māju uzkpoj viņš, dažreiz es, bet pārsvarā to daram kopā. Ar bērnu viņš pavada laiku ļoti daudz, arī izbaudam laiku kopā visi kā ģimene. Tāpat gan es , gan viņš veltam laiku saviem hobijiem, mācībām.
Un neuzskatu, ka tas ir kaut kas briesmīgs, ka es nepelnu naudu. Mums nauda ir kopīga. Nav tā, ka es prasu nezin ko. Dzīvojam, baudam laiku kopīgo, kas dots. Darbs nav galvenais dzīvē. Tas tevi nedefinē par slinku vai čaklu cilvēku. Turklāt, darbs ir arī darbs ar sevi, ar savu ģimeni, attiecībām, bērnu. Tas viss ir simtreiz svarīgāk.

Kopējo naudu parasti piesauc tieši tās, kas pašas neko nevar nopelnīt.
Man nav pieņemami, ka mani kāds uztur.
10.02.2022 17:07 |

Reitings 180
Reģ: 10.02.2022
Skolā arī skolotāja ir svešs cilvēks un ko tad? 🤷‍♀️ Tas ir normāli ka pirmo gadu tētis iet uz darbu,mamma mājās ar mazo. Tāpat mamma saņem pabalstus, nauda ir. Bet pēc tam lai nebūtu degradācija ir jāiet uz darbu.. Darbs ir domāts lai pelnītu, bet tomēr visu šo laiku sēdēt mājās un mainīt pamperus un atdot sevi visu bērnam nav viegli! Varbūt ir kāda kam patīk neko nedarīt un sēdēt mājās ar sīčiem bet tā ir sava veida degradācija.
10.02.2022 17:15 |

Reitings 1430
Reģ: 19.05.2021
Autores tekstā ir manāma slēptā agresija pret savu partneri, ka šis nenes pietiekami lielu naudu mājsaimniecībā. Bet vai esi runājusi ar savu vīru par savām ekspektācijām un vēlamo ģimenes modeli, pirms bērns tika plānots ģimenē? Mūsdienu problēma ir tā, ka sievietes nerunā, bet uzskata, ka vīrietim ir jāsapr no pusvārda. Jānolasa domas.
Bet no otras puses, es varu saprast Tavu bēdu. Jā, es piekrītu, ka uz sievietes pleciem patiesībā ir ļoti liela atbildība un, ja Tev gribas ar savu bērnu pavadīt mājās ilgāk par valstī noteikto atvaļinājumu, tad neļauj citiem Tev iestāstīt, ka tas ir kaut kas slikts. Ir pilnīgi normāli gribēt būt ar savu bērnu, pie tam, 2 gadi tas ir pavisam, pavisam mazs bērns! Nu nav visas sievietes karjeristes un sociālie taurenīši. Tā pat kā ne visas sievietes mīl spēlēties ar lego un iet pastaigās ar savu mazo, tā pat ne visas raujas strādāt. Un jā, ja tu ej uz darbu, Tu patiešām atstaj savu bērnam svešinieku. Neviens no variantiem nav nosodāms, jo mēs visas esam tik dažādas. Taču Tavā situācija problēma ir nevis tas, ka vīrietis nepelna pietiekoši, bet gan tas, ka Tu neesi ar viņu izrunājusi savu vēlamo attiecību modeli attiecībā uz bērna audzināšanu. Un tās, kas domā, ka mājās sēdošās mammas ir kaut kādas nenormālas, garlaicīgas sievietes, paskatieties to pašu Martu Loginu, viņa ar saviem bērniem tiešām ņemas pēc labākajiem ieskatiem. Tur mājmācības ir 100% interesantākas un uz bērna attīstību vērstākas nekā skolas solā. Un šādu māti par kaut kādu dīvaino mājās sēdētāju nenosauksi.
10.02.2022 17:19 |

Reitings 180
woman_wonderland @ 10.02.2022 16:06
Lūdzu nenes sviestu. tas neiet kopā ar taviem iepriekšējiem tekstiem. tev taču trūkst vīra uzmanības, lai viņš pieskatītu bērnu. viņam primārie ir draugi. kur tad ģimeniskums?
Tur meitenei tiešām aizgājis prāts ķīselī!
10.02.2022 17:20 |

Reitings 1430
Bet pēc tam lai nebūtu degradācija ir jāiet uz darbu.
😀
Tipiskās latvietes, kas ies rauties 9-21 par minimālo algu, teiciens! Nu kāda degradācija??? Domā, ka sieviete, kas izvēlas audzināt savu bērnu ilgāk par diviem gadiem, neiet ārā, nesocializējas, nelasa grāmatas? Vai arī degradācija nenotiek tikai tajā gadījumā, ja raujies pie kāda par kapeikām un tad nāc mājās ar manvissriebjas sejas izteiksmi?
10.02.2022 17:21 |

Reitings 180
Kairi @ 10.02.2022 17:21
?
Tipiskās latvietes, kas ies rauties 9-21 par minimālo algu, teiciens! Nu kāda degradācija??? Domā, ka sieviete, kas izvēlas audzināt savu bērnu ilgāk par diviem gadiem, neiet ārā, nesocializējas, nelasa grāmatas? Vai arī degradācija nenotiek tikai tajā gadījumā, ja raujies pie kāda par kapeikām un tad nāc mājās ar manvissriebjas sejas izteiksmi?
Kurš saka ka kāda iet uz darbu ar sakostiem zobiem? WTF? Kas tu speciāli paliec stāvoklī lai nav jāiet uz darbu un ja jāatgriežas tad ar sakostiem zobiem?! Tad kāds nu kurai darbs tādā gadījumā! Ei nu tu pamēģini mierīgi grāmatu palasīt pa dienu ja tev būtu mājās piemēram divi 1gadnieki.. vai vienalga! Bērns prasa uzmanību, laiku, rūpes!
10.02.2022 17:33 |

Reitings 1218
Reģ: 24.01.2022
Kairi @ 10.02.2022 17:21
?

Nu ja vienīgā opcija ir strādāt par minimālo, tad nu neko.😑
10.02.2022 17:35 |

Reitings 1430
Tik par aprobežoti ir apgalvot,ka sieviete,kas audzina savu bērnu ilgāk par diviem gadiem ir degradējusies :D
10.02.2022 17:37 |

Reitings 1430
Nu man žēl,ka tev tāds vīrs,kas ar to bērnu nevar paņemties vispār,ka tev iestājas degradācija no sava bērna😀😀😀
10.02.2022 17:39 |

Reitings 2189
woman_wonderland @ 10.02.2022 16:06

Es ar viņu visu esmu izrunājusi. Nav tā, ka bērnam nepievērš uzmanību, bet viņš daudz strādā, tāpēc nesanāk tik daudz laiks kopā. Brīvdienās pavadam visi kopā, tad arī man lielāka atelpa, varu mazāk ar bērnu ņemties. Es viņam pateicu, kas viņam svarīgāk, un nāca pie prāta, ka brīvajās dienās ir nozīmīgi pavadīt laiku ar ģimeni. Ar draugiem tikties neaizliedzu.
10.02.2022 17:51 |

Reitings 180
Kairi @ 10.02.2022 17:39
Nu man žēl,ka tev tāds vīrs,kas ar to bērnu nevar paņemties vispār,ka tev iestājas degradācija no sava bērna???
Tas ja tev ir zemi atalgots darbs nenozīmē, ka visām tā ir! Vīrs iet uz darbu un strādā un man nav viņam pa durvīm ienākot jādod bērns rokās. Mātes pienākums ir to darīt vairāk! Izklausās ka tev vispār nav bērnu un tu lieki atnāci piedirst šo tēmu.
10.02.2022 17:54 |

Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Es arī nesaprotu sieviešu vēlmi tūlīt mesties atpakaļ darbā - jo kā labi zināms, lielākā daļa cilvēku uz darbu neiet palēkdamies, ar lielu prieku. Vai tad bērnu mīl vēl mazāk nekā darbu?
Attiecībā uz to, ka ''negribētu sēdēt mājās visu dzīvi'' - bērns jau nav jāaudzina 50+ gadu garumā.
Ja man būtu bērni, es mierīgi varētu pavadīt mājās 5-10 gadus (jo vairāk bērnu, jo ilgāk). Tāpat var strādāt frīlansā kaut katru dienu, ja gribi, sākt kādu mazo biznesu, mājražošanu u.tml.
10.02.2022 18:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits