Sauleee @ 02.02.2022 17:10Ja ņem vērā krustvecāku īsto būtību- ja nu ar vecākiem kaut kas notiek, tad uzņemas atbildību par bērnu.
Dāvanas nav galvenais, manuprāt, uzturēt labu saikni ar pašu bērnu, ja ir iespēja un vēlme kaut kur kopā ar bērnu aizbraukt, piem. Zoo, kāds leļļu teātris, kopā paēst saldējumu :)
Sophi @ 02.02.2022 20:15Es ne pa tēmu, bet kā ir jums…Ja jūsu masas vai brāļa bērns nav kristīts , jūs taču tā pat viņu saucat par krustbērnu ? Jo nu kā savādāk pateikt? ? ok mani var saukt par tanti, ne krustmāti, bet nu…citreiz esmu teikusi ka jāiet izņemt krustbērns no bērnudārza un man jautā vai bērns ir kristīts un esmu krustmāte.? Tad aizdomājos , a kā tad man to masas bērnu saukt, tā arī teikt masas bērns vai? ?
Savas masas meitu saucu par krustmeitu. Mums ir ljoti tuvas attiecibas. Biezi njemu lidzi celjojumos un protams apmaksaju visus izdevumus. Ljoti ljoti milu vinju un vinja man ir ka meitinja ❤️ Ljoti daudz pavadiju ar vinju laiku jau no pashas dzimshanas. Un vinja sakuma ari mani sauca par mammu plus mans vards. Kad paaugas,nekad nav uzrunajusi mani Tante,bet varda. Vispar besi ara vards Tante. Gadas situacijas,kuras mammas saviem berniem kaut ko aizrada un nosauc mani par tanti “netrauce Tanti” vai lidzigi. Es vienmer pagriezos un pasaku,ka es neesmu tante,bet Sieviete!Sophi @ 02.02.2022 20:15Es ne pa tēmu, bet kā ir jums…Ja jūsu masas vai brāļa bērns nav kristīts , jūs taču tā pat viņu saucat par krustbērnu ? Jo nu kā savādāk pateikt? ? ok mani var saukt par tanti, ne krustmāti, bet nu…citreiz esmu teikusi ka jāiet izņemt krustbērns no bērnudārza un man jautā vai bērns ir kristīts un esmu krustmāte.? Tad aizdomājos , a kā tad man to masas bērnu saukt, tā arī teikt masas bērns vai? ?
Divina di vino @ 02.02.2022 20:36Savas masas meitu saucu par krustmeitu. Mums ir ljoti tuvas attiecibas. Biezi njemu lidzi celjojumos un protams apmaksaju visus izdevumus. Ljoti ljoti milu vinju un vinja man ir ka meitinja ❤️ Ljoti daudz pavadiju ar vinju laiku jau no pashas dzimshanas. Un vinja sakuma ari mani sauca par mammu plus mans vards. Kad paaugas,nekad nav uzrunajusi mani Tante,bet varda. Vispar besi ara vards Tante. Gadas situacijas,kuras mammas saviem berniem kaut ko aizrada un nosauc mani par tanti “netrauce Tanti” vai lidzigi. Es vienmer pagriezos un pasaku,ka es neesmu tante,bet Sieviete!
AnnaStokholm @ 02.02.2022 23:11Man ir krustvecāki, kas vispār ar mani nerunā ? kā bērns būdams priecātos arī par apsveikumu dzimmenē un vārda dienā. Iespējams arī Ziemassvētkos. Par pārējo nav jau ko baigi iespringt. ?
pateicu reti, jo dzīvojam tomeŗ visi Rīgā, un iespēju robežās varētu tikties biežāk, ja gribētu. Ja dzīvotu katrs savā Latvijas galā, tad protams būtu vēl retāk :D atkarīgs no apstākļiem.Lovisa @ 03.02.2022 12:50Leta,
Ja Tev ir sajūta, ka nevajag, tad nevajag. Manuprāt šādu lēmumu pieņemot, visiem iesaistītajiem jābūt pārliecinātiem, ka viņi to vēlas. Citādi vēlāk var nesmuki sanākt, kad bērna vecākiem ar krustvecākiem attiecības pasliktinās un vairs negrib satikties un beigās cieš bērns.
Lai gan es arī neuzskatu, ka krustvecākiem jākļūst bezmaz vai par otrajiem vecākiem, it īpaši, ja tie ir sveši cilvēki, ja māsa vai brālis tad vēl saprotams. Tāpēc man šķiet dīvaini un ļoti pārspīlēti satikties un sazināties ļoti bieži - kā te viena minēja, ka tiekoties "ļoti reti", tikai reizi mēnesī - nopietni?! reizi mēnesī, tas ir reti??? Man tas šķiet ļoti, ļoti bieži ? Manuprāt 1-2 reizes gadā satikties ir pilnīgi pietiekami.
Sauleee @ 02.02.2022 17:10Ja ņem vērā krustvecāku īsto būtību- ja nu ar vecākiem kaut kas notiek, tad uzņemas atbildību par bērnu.
Dāvanas nav galvenais, manuprāt, uzturēt labu saikni ar pašu bērnu, ja ir iespēja un vēlme kaut kur kopā ar bērnu aizbraukt, piem. Zoo, kāds leļļu teātris, kopā paēst saldējumu :)