Ģimene VS ballītes

Reitings 16
Reģ: 19.07.2020
Sveiciens!
Mans draugs mani faktiski ir nostādījis izvēles priekšā - rupji runājot - vai nu viņš, vai nu manas intereses.
Par visu pēc kārtas. Šogad būs jau 7 gadi, kopš esam kopā. Pagājušā gada pavasarī viņš mani bildināja un īsi pēc bildinājuma domājām, ka šogad vasarā precēsimies. Viņš arī baigi "safanojās" - apmēram, apprecēsimies, tad jau jādomā arī par ģimenes pieaugumu, sak., "vecums jau arī sāk spiest" (man 28, viņam 34) un negribas būt par vecu sencīti savam sīkajam.
Taču ir viens "bet". Es sāku saprast par to, ka vēl gribu izskrieties. Gribētos vēl kādus divus trīs gadus vienkārši paballēties ar draudzenēm, bezrūpīgi atpūsties, jo nu saprotam paši - pēdējie divi gadi ir bijuši mokoši visas tās pandēmijas dēļ, tāpēc - ceru, ka drīzumā ierobežojumi tiks atcelti un tad gribas atlaist bremzes.
Ar kāzām jau arī - precēties gribas, bet... Ne šogad. Tāpēc, aizbildinoties ar pandēmijas ierobežojumiem utt., idejiski kāzas ir pārceltas uz nākamo gadu.
Nu jā - man sanāca strīds ar manu draugu. Kad viņam pateicu par to, ka gribu vēl paballēties un izklaidēties, mans puisis sāka uz mani skatīties tā kā uz tādu "ķerto" - viņš saka, ka "tev taču tūlīt 30, jāsāk jau domāt par kaut kādu noenkurošanos". Un uzstāj uz to, ko iepriekš runājām. Jā, jā! Saprotu - kad vēl bijām tikko iemīlējušies, tad runājām, ka gribētos kādu sīko līdz viņa 30, un man arī bija rozā brilles, bet... Es negribu nekādus sīkos vēl vismaz gadus piecus! Gribu paballēties, gribu kādā brīdī kaut ko pamācīties, pastudēt. Kāpēc viņš domā tikai par sevi un to, ka "man jau ceturtais gadu desmits, cik tad vēl vilks garumā"!?
Man negribas strīdēties ar viņu, taču nezinu, ko darīt. Vienkārši - gribu izskrieties pēc visa šitā pandēmijas murga un nedomāt ne par kādām ģimenēm un tamlīdzīgi.
Ko jūs ieteiktu?
28.01.2022 13:53 |

Reitings 809
Reģ: 14.05.2019
Nu jā, par bērniem vispār ir tā, ka tu vari iedomāties, ka tas notiks čiks un gatavs. Ibrt ir ne mazums pāri, kam paiet gads, divi, trīs lai maz tiktu pie bērniņa.
Bet nu viss atkarīgs no jums pašiem. Izrunājaties. Ja ir kompromiss abiem, tad viss labi. Ja katrs gribat, ko citu, tad jau nav īsti šobrīd kopīgas nākotnes.
28.01.2022 20:57 |

Reitings 16
angelis @ 28.01.2022 18:17
Vajadzēja izskrieties ap 20 gadu vecumu, tad neprasītos izskrieties vēl gadus 5, jo tagad tāda vēlme izskrieties, iztusēties izskatās pēc izmisuma.
Es Tavā vietā nečakarētu cilvēka dzīvi, ja nevelies ģimeni veidot, es negribētu lai otra puse čakarētu manu laiku ar tukšiem solījumiem “kaut kad”.
Es jau redzēju vairākus pārus tādus. Arī tiem kuriem bērns bija dzimis. Sagribējās izskrieties, 2 gadus patusēja, beigās aizgāja atpakaļ pie bērna tēva, jo neviens tādu nenopietnu sievieti negribēja blakus. Izskatījās jau smieklīgi, kā tāda nogribējusies vāvere meklēja piedzīvojumus.
Nesaku, ka obligāti jādzemdē. Nē, katrs dara kā grib. Bet nu nebojā vīrietim dzīvi barojot ar tukšiem solījumiem, it īpaši ja jums neiet nākotnes redzējums vienā virzienā.

Var būt, ka tajā laikā (ap 18-22 gadiem) man vienkārši bija citas prioritātes dzīvē. Vispirms jau gribēju labi pabeigt videni, pēc tam galvenais bija iegūt labu izglītību kā tādu. Un jā - kamēr citi tajā laikā tusēja apkārt, es sēdēju pie grāmatām un studēju. Tagad vēl tā pandēmija uznāca, ka viss slēgts, un iekšā nezinu... Kaut kas ar mani notika- vienkārši ir domas par to, ka gribas iztrakoties bez bremzēm - tā jau divi gadi no dzīves vienkārši pazaudēti.
Dzhila @ 28.01.2022 20:17
Man jau liekas, ka diez vai īsti viņu maz mīli, varbūt pašai bail atzīt, bail šķirties, bail no nezināmā. Ja ir īstais cilvēks blakus, tad i ģimeni gribas, i bērnus, un tusēšana aizvirzās otrajā plānā. Piekrītu pārējām, ka tas nav galīgi godīgi pret vīrieti barot ar tukšiem solījumiem. Vīrietis skaidri ir pateicis, ka grib ģimeni, un ja tu to nevari dot, laid vaļā. Un par to tusēšanu, domāju, ka kovids ir uz palikšanu. Gaidīsi vēl trīs gadus, lai vari beidzot patusēt? Tas taču izklausās pēc vienkārši stulbas atrunas. Par bērnu gribēšanu /negribēšanu tas katram ir individuāli, tev ir tiesības negribēt, bet tavs draugs grib, un acīmredzot jums vienkārši nav pa ceļam.

Es viņu mīlu. Jā, iespējams, ka viņš varbūt mani pat vairāk mīl, nekā es viņu, jo man jau iepriekš mūsu attiecību laikā ir bijuši brīži, kad pati nesaprotu, ko vēlos. Ir tā, kā kaut ko dikti gribu, un tad sanāk dažādi untumi un iegribas, ko viņam ir jāpacieš. Bet redzot, ka viņš manas visas emociju vētras pacieš... Nu nebūs man neviena labāka par viņu.
Motherofdragons @ 28.01.2022 20:23
Esi pārliecināta, ka ar tavu veselību viss ir kārtībā un varēsi dzemdēt 35 gados, vai kad būsi gatava?
Jūsu attiecībām ir jau 7 gadi, un protams, ka viņš grib pāriet nākamā līmenī, bet tu negribi ne tikai bērnus, bet pat kāzas. Bez viņa tev būs daudz brīvāka dzīve, varēsi ārdīties cik lien un ar ko lien.

Par savu veselību esmu ļoti pārliecināta, turklāt mammai es arī piedzimu vēlu - ap 36 gadiem. Iespējams, ka tāpēc arī negribu baigi steigties.
Par tām kāzām... Es zinu, ka kāzas kaut kad gribu, bet jā... Ne tagad, kamēr pati šaubos. Laulība tomēr liela atbildība.
28.01.2022 21:55 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Un ko ar to tusēšanu un iztrakošanos domā - ballītes, klubi, alko utt.? Vai esi pārliecināta, ka tev būs ar ko tusēt? Pieņemu, ka draudzenes un draugi ir aptuveni vienā vecumā, tad jau lielākā daļa ap to vecumu noenkurojas, te viena nevar, jo bērns, otrai vīrs nelaiž, trešai vēl kaut kas. Ka nesanāk tā, ka tā tusētājgribētāja paliec tu viena pati. Kaut kā mazliet dīvaini tev sanāk, visi aug, attīstās, izaug arī no tusēšanas. Bet tu vēlies iet it kā soli atpakaļ attīstībā. Es joprojām domāju, ka tā īsti viņu nemīli. Jā, tev ir ērti ar viņu, rūpējas par tevi un gādā, par to arī it kā mīli. Bet izklausās, ka dziļi sirdī pati saproti, ka nav viņš tev īstais, tad nu arī rodas visādi aizbildinājumi, te kovids, te ballēt gribas... Nebūtu šie aizbildinājumi, atrastos citi.
28.01.2022 23:28 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Un ko ar to tusēšanu un iztrakošanos domā - ballītes, klubi, alko utt.? Vai esi pārliecināta, ka tev būs ar ko tusēt? Pieņemu, ka draudzenes un draugi ir aptuveni vienā vecumā, tad jau lielākā daļa ap to vecumu noenkurojas, te viena nevar, jo bērns, otrai vīrs nelaiž, trešai vēl kaut kas. Ka nesanāk tā, ka tā tusētājgribētāja paliec tu viena pati.

Jep.
28.01.2022 23:33 |

Patīk
Reitings 2955
Reģ: 30.04.2020
Piekūns @ 28.01.2022 15:00
Pēc apraksta jau izklausās, ka drīzāk tu esi tā, kas domā tikai par sevi.
Ņemot vērā to, ka viņš ir, kā saki, ir retums, gādīgs, utt, tad visticamāk viņš ir gana upurējis arī savas intereses jūsu abu dēļ. Līdz ar to tavs uzstādījums un kaprīze man nešķiet īsti godīgs. Sak, tu par mani vēl parūpējies dažus gadus un tad jau, kad būšu veca, tad man būs garantēts variants, kas uztaisīs sīko, ja nu gribēsies.
Līdz ar to kā variantus redzu vai nu apdomāt savas prioritātes vai arī nečakarēt draugam prātu un iet katram savu ceļu. Tad varēsi gan paballēties (kas pats par sevi nav nekas nosodāms), gan viņš varēs atrast tādu, kas ir vairāk uz ģimenes dzīvi orientēta.

💯💯💯
28.01.2022 23:53 |

Patīk
Reitings 2955
Reģ: 30.04.2020
Jāsāk ar to, ka nav nekāda noliktā termiņa šai pandēmijai. Tā var beigties vasarā un var vilkties vēl 5 gadus ar 101 jaunu paveidu.
Nestāsti nu niekus, ka esat visas/-i tik likumpaklausīgi un nevarat novākties kādā dzīvoklī un tusēt un dzert.
Un piekrītu, ka nu nekādas mīlestības no Tavas puses tur nav. Attiecības veido divi cilvēki un Tu tagad liec viņam bremzēt dzīvi, jo TEV GRIBĀS patrakot.
Viņam būs 40, kāpēc viņam gaidīt uz Tevi, ja var savu sapni piepildīt jau drīz ar citu sievieti?
man ir divi bērni, visu var, ja gribās-gan patusēt ar draugiem, gan ar vīru, gan paceļot un savus hobijus attīstīt.
29.01.2022 00:04 |

Patīk
Reitings 5041
Reģ: 17.04.2020
Enazenaz @ 28.01.2022 23:53

???
apskaties tiešos ziņojumus! ☝️☝️
Man neliekas, ka būs kaut kas labs. Ja domājat, ka atradīsiet vidusceĺu un tomēr tas nesapasīs ar to, ko nu baaaigi gribās, tad vēlāk otru vainos, ja ne pasakot, bet klusībā pie sevis
29.01.2022 00:15 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Nesaprotu, kas tur slikts, ja meitene negrib tagad bērnus, bet vēlas izklaidēties!? Pat ja viņai ir 28 gadi. Varbūt pietiks ar 2 vai 3 ballītēm un šī vēlme pazudīs. Lai izskrienas, lai izbauda to, ko tik ļoti grib. Vienīgi laulība gan nav šķērslis, lai ballētos un ja negribas precēties, tad iesaku padomāt īsto iemeslu kāpēc kāzas gribi atlikt.
Vienīgais jūs attiecībās esat nonākuši pie tā momenta, ka neesat uz viena ceļa. Un nevienu nevar piespiest gaidīt vai darīt to, ko negrib.
29.01.2022 11:30 |

10 gadi
Reitings 631
Ja draugs vēlas, lai Tu noenkurotos: laulības gredzens; īpašumi; kopīga ģimene.
Ja tā nav, Tev nav nekāda iemesla ar viņu enkuroties. Baudi dzīvi un gan uzradīsies īsts džentlmenis. :)
29.01.2022 21:45 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
angelis @ 28.01.2022 18:17
Vajadzēja izskrieties ap 20 gadu vecumu, tad neprasītos izskrieties vēl gadus 5, jo tagad tāda vēlme izskrieties, iztusēties izskatās pēc izmisuma.
Es Tavā vietā nečakarētu cilvēka dzīvi, ja nevelies ģimeni veidot, es negribētu lai otra puse čakarētu manu laiku ar tukšiem solījumiem “kaut kad”.
Es jau redzēju vairākus pārus tādus. Arī tiem kuriem bērns bija dzimis. Sagribējās izskrieties, 2 gadus patusēja, beigās aizgāja atpakaļ pie bērna tēva, jo neviens tādu nenopietnu sievieti negribēja blakus. Izskatījās jau smieklīgi, kā tāda nogribējusies vāvere meklēja piedzīvojumus.
Nesaku, ka obligāti jādzemdē. Nē, katrs dara kā grib. Bet nu nebojā vīrietim dzīvi barojot ar tukšiem solījumiem, it īpaši ja jums neiet nākotnes redzējums vienā virzienā.

Kāpēc pēc izmisuma, ja drīkst zināt? Dzīves gājumi ir dažādi, citiem apstākļi ļaut to izdarīt ap 20, bet vēl citiem ap 30 (vai 40, vai 60, utt).
Par čakarēšu gan piekrītu. Nav otram jācieš manas kaprīzes.
29.01.2022 23:20 |

Reitings 36
Reģ: 26.12.2021
Ieteiktu padomāt divreiz, par savu izvēli. Tomēr tev ir 28 gadi, un 7 gadi attiecībās nav maz. No vīrieša puses tiešām šķiet viss loģiski, gan par kāzām, gan par bērnu. Sava taisnība tur ir, ka vajag nostabilizēties, bet arī Tavu vēlmi, ka nevēlies šobrīd kāzas un bērnu, arī var saprast un nepieciešams respektēt. Vienmēr vajadzētu domāt par to, ka ģimene un tev apkārtesošie ir tie, kam Tavu dzīves kvalitāti vajadzētu padarīt labāku, nevis domāt, ka tas kaut kā apgrūtinās Tavu dzīvi. Ja tu tā domā, iespējams, ka šis cilvēks varbūt nemaz nav tik tuvs tev. Tā ir tava personīgā dzīve un tava izvēle. Tev būtu jādara tieši un precīzi tas, ko tu vēlies, ja tiešam gribi būt laimīga, bet atceries, ka tavas izvēles nedrīkstētu padarītu kādu citu nelaimīgu(šajā gadījumā tavu vīrieti). Vislabākais, ieteiktu sev dod nedaudz laiku un nepieņemt nekādu pārsteidzīgu lēmumu, ja pēc konkrēta laika, tavas domas nebūs nekā mainījušās, tad arī pieņem lēmumu. Kā arī vienmēr var doties pie psihologa, lai saprastu labāk, kas un kā. Forumā tev vienkārši izteiks katra savu subjektīvo viedokli un beigās sapīsies vēl vairāk :)
29.01.2022 23:56 |

Reitings 209
Reģ: 30.01.2022
Tā kā Tavā vecumā biju jau ar 2 bērniem,māju un attiecībās tieši 7 gadus,teikšu-laid to vīrieti vaļā lai viņam ir iespēja ar saviem bērniem
futbolu spēlēt.Ja Tu negribi,neviens Tev negarantēs,ka pēc 5 gadiem gribēsi,jo ir sievietes,kurām sagribas tikai tad,kad jau par vēlu.Mums nav omīšu,bet ir aukles,kuras palaiž abus randiņā vai viens otru palaižam.Bērni ir milzīga atbildība,bet kurš Tev teica,ka 30,35,40 gados Tu negribēsi ballēties?Man šobrīd 35,vecākajam 15,jaunākajai 10,es jau sen baudu dzīvi,ceļoju,studēju un esmu seksīgāka nekā savos 20.ar skumjām skatos uz tiem vīriešiem,kuri gribētu varbūt par 2/3 bērnus bet sievas gaida līdz pēdējam.Nu nav 40
gados tāda enerģija kā 20.Negulētās naktis,hormoni,tas viss liks par sevi manīt.Tagad tieši ir labākais laiks,jo viss ir ciet un Tu neko nenokavēsi.
p.s-ja Tu,bezbērnu cilvēks,pa šos 2 gadus vari nosaukt par vējā izsviestiem,tad es,2 bērnu mamma varu teikt,ka lai arī nav ļauts,bet tāpat mēs visu šo laiku katru nedēļu esam tusējuši savā mājā,esam ceļojuši un tusējuši ārvalstīs un iemests,Tev noteikti nav bērni,bet izklausās ka esi maza meitenīte,kura grib piesist kāju,lai viņu pažēlo un ieliek laimes atslēdziņu rokās. ,,Rīt studēšu,rīt trenēšos,rīt realizēšu savus sapnīšus"...Dāmīt,šodien to visu vajag.28 gadi vairs nav maza meitenīte.
30.01.2022 08:52 |

Reitings 209
Reģ: 30.01.2022
Ja Tavs vīrietis 34 gados NEGRIBĒTU bērnus,tad nebūtu normāli,bet to Tu sapratīsi tikai tad,ja izšķirsies un Tev tagad būs jāatrod otrs tāds.Tavu puisi izķers uzreiz,bet kuram vajag 28gadīgu meitenīti kura grib tikai tusēt?Tava vīrieša vietā es sen atmestu Tev ar roku,jo ja viņa ir vēlme,Tu viņam atņem gadus no iespējas būt bērnu/mazbērnu dzīvē.Saprotams,ka Tu vēl
pat nenojaut ko tas nozīmē,bet bieži cilvēki ar bērniem paspēj daud vairāk nekā bez,jo beidzot sāk novērtēt LAIKU :)
30.01.2022 09:00 |

10 gadi
Reitings 44028
Reģ: 11.02.2015
Nu vispār jau.. visiem nav obligāta jāiet šablona ceļš - vīrs un bērni.
Tīri tā no malas izklausās, ka tas arī nav tavs. Varbūt vispār bērnus nemaz nevēlies? Tā vairāk ir kā sabiedrības uzspiestā apziņa - "vajag!" ?
Ieteiktu ar vīrieti mierīgi parunāties, ka šobrīd noteikti bērnu vēl nevēlies. Un tas nav nekas slikts. Nu tāda ir tā mūsdienu tendence, ka pirmos bērnus dzemdē lielākā vecumā, 30+ gados. Uzskatu, ka nekas traģisks.
Un, ja pavisam bērnu nevēlies, tad būt godīgai pašai pret sevi un viņu, un katram vnk iet savu ceļu
30.01.2022 09:41 |

10 gadi
Reitings 44028
Reģ: 11.02.2015
Dzhila @ 28.01.2022 20:17
Man jau liekas, ka diez vai īsti viņu maz mīli, varbūt pašai bail atzīt, bail šķirties, bail no nezināmā. Ja ir īstais cilvēks blakus, tad i ģimeni gribas, i bērnus, un tusēšana aizvirzās otrajā plānā. Piekrītu pārējām, ka tas nav galīgi godīgi pret vīrieti barot ar tukšiem solījumiem. Vīrietis skaidri ir pateicis, ka grib ģimeni, un ja tu to nevari dot, laid vaļā. Un par to tusēšanu, domāju, ka kovids ir uz palikšanu. Gaidīsi vēl trīs gadus, lai vari beidzot patusēt? Tas taču izklausās pēc vienkārši stulbas atrunas. Par bērnu gribēšanu /negribēšanu tas katram ir individuāli, tev ir tiesības negribēt, bet tavs draugs grib, un acīmredzot jums vienkārši nav pa ceļam.

Ļoti piekrītu
30.01.2022 09:42 |

10 gadi
Reitings 749
Kaut kā izklausās, ka runāšana par to “atlaišanu” un tusēšanu lielāka kā darīšana. Kā tad šo vīkendu pavadīji? Nākamajam plāni jau ir? Vai tikai “gribās”? Pirmkārt, kāzas pēc gada noliktas, normāls attaisnojums nogaidīšanai bērnu jomā. Nu tad patusē pusgadu-gadu, paskaties, vai joprojām tik traki gribēsies vēl skriet.
Protams, ja jūs pilnīgi pretējās domās un uzskatos, nav vērts turēt cilvēku. Kādas ir viņa izklaides un laika pavadīšanas vēlmes?
Jebkurā gadījumā 28 gadi nav nekāds vecums, atkarīgs kā izskaties. Un cipars nenosaka, ko Tev gribēt - pamperus mainīt vai dejot 2os naktī ar kokteili rokā. Te gan padomā, vai tas viss nevainīgi “ar meitenēm” vai tomēr pietrūkst flirts ārpus attiecībām. Tad varbūt blakus esošais vīrietis tomēr palicis garlaicīgs un ar ligzdas vīšanu jau zb.
30.01.2022 19:47 |

Reitings 16
Jā, nu... Īsumā sakot, liels paldies, dāmas, par domām, idejām...
Principā brīvdienās pārliecinājos par to, kad daudzām no jums ir bijusi taisnība. Pirmkārt - jā, nu... Neviena mana draudzene īsti vairs negrib tusēt tā, kā bija 20 gadu vecumā, un piedāvā "mierīgākas pasēdēšanas". Labi, tas jau bija paredzams, I guess.
Kas skumjākais - bija brīvdienās smaga un gara saruna ar manu draugu. Nolēmām divas nedēļas padzīvot atsevišķi. Patiesībā - es nolēmu. Mans draugs bija ļoti sašutis un vīlies manī. Būtībā - teica to pašu, ko jūs šeit - "vai tad nu tiešām man jāsper solis atpakaļ savā attīstībā", "vai tad tiešām es tev tik ļoti traucēju izklaidēties," utt.
Nu jā. Sapratu tikai to, ka tiešām - varbūt man ar viņu kopā ļoti labi tāpēc, ka man patīk, kā par mani rūpējas, un kā attiecas. Bet ko jūtu - nezinu. Pagaidām divu nedēļu pauze - cerams, ka tā palīdzēs man saprast pašai sevi, jo nu jā - laikam nevaru gaidīt to, ka kāds cits mani sapratīs, ja reiz es pati sevi vienkārši nesaprotu.
Lai nu kā - paldies jums par domām un idejām. Laikam tiešām esmu mazliet nenormāla.
31.01.2022 12:19 |

Reitings 527
Reģ: 24.03.2018
Es sāku saprast par to, ka vēl gribu izskrieties.
Ir jābūt reti naivam vai aprobežotam, lai nezinātu ka "izskrieties" mūsdienās nozīme ņemties ar visiem vīriešiem pēc kārtas. Jocīgi, ka tu neminēji, ka esi izveidojusi attiecības ar alni, kuram var audzēt ragus līdz pat griestiem. Laikam jau tu to esi pieņēmusi kā pašsaprotamu lietu. Labprāt redzētu tā kadra ģīmi, kad viņš uzzinātu par tavu "staigāšanu par rokām" jeb kā tu to sauc: "izskriešanos".:D
31.01.2022 20:55 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Reizēm pietiek aiziet patusēt tā, lai nākamajā dienā pateiktu "es vairs nedzeršu"😅
Tev priekšā visa vasara un vīkendi, kur problēma ielīst vistrakākajos džungļos un iztrakoties? Laikam tomēr nav problēma, bet attaisnojumi. Šķiries!
31.01.2022 21:06 |

Patīk
Reitings 2093
Reģ: 22.05.2019
Nellija12 @ 31.01.2022 20:55
Ir jābūt reti naivam vai aprobežotam, lai nezinātu ka "izskrieties" mūsdienās nozīme ņemties ar visiem vīriešiem pēc kārtas. Jocīgi, ka tu neminēji, ka esi izveidojusi attiecības ar alni, kuram var audzēt ragus līdz pat griestiem. Laikam jau tu to esi pieņēmusi kā pašsaprotamu lietu. Labprāt redzētu tā kadra ģīmi, kad viņš uzzinātu par tavu "staigāšanu par rokām" jeb kā tu to sauc: "izskriešanos".:D

Tu esi klāt stāvējis un redzējis autores minēto "izskriešanos",ka tik droši vari apgalvot,ka tas ir tas pats par ko tu runā?
Izskrieties un baudīt dzīvi,nav visiem tas pats,kas tavā uztverē.
31.01.2022 21:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits