Esmu bezdarbnieks students. Vakar atbraucu uz kopmītnēm Rīgā, pēc 3 nedēļām prom. Protams ka visu kas bija apēdu vai izmetu. Ledusskapis tukšs. Kādreiz bija diskusija par naudu un tās tērēšanu. Un kaut kāda tur slimā raksīja ka apģērbam un tamlīdzīgām mantām sev atvēl 50 eiro mēnesī un pārējais aiziet pārtikai. Kur viņa iepērkas- humpalās? Lai gan nav darba un mācos es tomēr humpalās neiepērkos. Vakar kā reiz izpārdosanā nopikru 2 puszābaku pārus. Un voispār pēdējās 30-35 dienās apģērbam iztērēju 451 eiro. Un viss izņemot zeķes bija uz atlaidēm. Jābeidz brīnīties par to, ko tad tie citi var nēsāt par 50 mēnesī. Bet nu ir tāda lieta, ka naudas zābakiem man nebija. Iztēreju pēdējo. Ir palikusi tieši 25,13 eiro. Un man ar to jāiztiek 10 dienas. Labā ziņa ka man vēl ir 32 e taloni, vizmaz tie nav jāpērk. Slikta, piemēram dezodorants irrādās ir beidzies. Var likties ok, bet vakar iegāju Maximā un nopirktu tikai dažas lietas. Pirmkārt pabrīnījos par to kā cilvēki uzvedās, cik ļoti pēta cenas utt. Iepriekš tā nebija. Otrkārt, domāju sagrābšos mantas par atlaidēm un būs man normas ēdiens. Šoks. Skidonu nav. Un vēl pat cenas ir paceltas un teiktu ka vairumam mantu, īpaši tām kas no lētā gala. Un kā man ar tādiem produktiem uztaisīt vairākas kārtīgas maltītes dienā? Kā katru dienu ēst agļus un gaļu? Labā ziņa, ka vēl ir tās mantas kas ir kuvušas par luxus bilionairs row precēm, griķi vairak par kg, milti un eļļa arī tēja un kafija. Būs jāiztiek ar melno, jo zaļo nepirkšu un kafiju vair pa 5 krūzēm dienā nedzeršu.Atradu saldetavā paku ar vistas kājām, vai kā tās sauc, lietošu filejas vietā, pāris saldētas laša filejas un saldētu dorodu. Bet tā ledusskapis pilnīgi tukšs. Kā par mazu naudiņu kārtīgi paēst? Ko labak gatavot mīlu kārtīgi paēst un daudz, tāpat arī tortītes, laikam tagad tortīsu nebūs kādu laiku) kuā veikalā iepirkties? Aivilkos pat uz lidlu, bet tur bija rinda, lai gan tās iepriekš nekad nav bijis un negāju iekšā. Pamēģināt Lidl? Bet tā paika izņemot augļus un maizi man negaršo. Par lietuviešu pienu un piena izstrādājiumiem kā ekonomijas veidu jau zinu. Kādi vēl ir triki? Reāli man tikai liekas, bet cenas ir augšā un mazāk akciju, kā dēļ nevar lēti paēst ja vajag. Ko man tagad ēst?