Bet vai uztaisīt abortu neko nevienam nepasakot nemaz ka esmu stāvoklī būtu laba doma?
viiiiinoga @ 19.01.2022 11:02Vakar uzzināju,ka esmu stāvoklī un tagad galvā plosās simtu viena doma, nezinu kā tālāk rīkoties. Man ir tikai 23 gadi, pašlaik nav patstāvīga darba.
Bērnu es vēlētos, bet ne tagad,jo pati jūtos reizēm vēl kā bērns.
Gribēju to pateikt draugam, bet nevarēju saņemties nekādīgi. Tākā dzīvoju ar vecākiem vēl, tad ienāca prātā doma varbūt to pirmajai pateikt mammai. Un tā tās domas turpu šurpu skraida- Kuram teikt pirmajam, Vai vispār teikt.. Jo ir arī doma par abortu. Bet vai uztaisīt abortu neko nevienam nepasakot nemaz ka esmu stāvoklī būtu laba doma?
Taisnība.Odriona @ 19.01.2022 11:25Veikt abortu nepasakot draugam ir netaisnīgi. Tā ir arī viņa atbildība, un šāds lēmums ir jāpieņem kopīgi (pat, ja galvenokārt tas būs tavs lēmums, otram ir tas jārespektē, jāzin tavas sajūtas un pārdomas)...jo kurš gan tevi atbalstīs, ja izlemsi to darīt? Vai tiešām esi emocionāli tik spēcīga, lai ietu tam cauri viena..?
Odriona @ 19.01.2022 11:33Abi ar draugu esat jauni, darbi un iespējas pavērsies gan viņam, gan tev! Nevajag ieciklēties, ka visu dzīvi dzīvosi no 170€ māmiņalgas un pie vecākiem.
Meklē darbu un līdz dekrētam iekrāj, lai vari sarūpēt pirmās lietiņas.
Bet obligāti par to pasaki gan draugam, gan mammai. Un nesteidzies ar lēmuma pieņemšanu!
Veiksmi!:)
dzosefine @ 19.01.2022 12:29Uzskatu, ka pirmajam tomēr jāpasaka bērna tēvam t.sk. par tavu šī brīža vēlmi grūtniecību pārtraukt. Par to vai teikt vai neteikt mammai Tev jāizlemj pašai balstoties uz to, kādas jums ir attiecības un kāda ir Tava mamma. Bet es teiktu tikai tad, kad ar partneri būtu pieņēmuši kopīgu lēmumu par to vai saglabāt vai nesaglabāt grūtniecību.
Annija35 @ 19.01.2022 13:10Pirms kādam stāsti,izdomā lidz galam ko tu pati vēlies un vai esi gatava bērnam.
Draugam noteikti izstāstītu,jo lēmumu par bērnu jums abiem ir jāpieņem kopīgi.
Izrunāt,vai vispār esat gatavi bērnam šobrīd,visus par un pret,jums nav pašiem sava pamata zem kājām, jūs pat nedzīvojat kopā.
Mammai teiktu tikkai tad,kad būtu izlēmusi ar draugu visu.
gravity o clock @ 19.01.2022 13:14
Kāpēc tikai tad?
Nu tad taisi abortu ko citu. Ja pati saproti ka nevarēsi neko pavilkt būdama ar bērnu tad go ahead.viiiiinoga @ 19.01.2022 14:43Man pašlaik ir savi iekrājumi,tāpēc nauda abortam man būtu. Draugam ir patstāvīgs darbs, bet es pati pašlaik esmu darba meklējumos. Man bija iecerēta viena lieta,kurai ir nauda jāiekrāj vismaz pusgadu, kas man ir svarīga, tāpēc bērns būtu nelaikā un man no tās lietas būtu jāatsakās uz ilgu laiku,jo būtu nauda jākrāj bērna lietām, kā arī ar draugu esam plānojuši dzīvot kopā, tikai man vajag patstāvīgus ienākumus. Tāpēc viens pats uzturēt viņš nevarētu mūs, jo viņam tā alga arī nav diži lielā. Esam runājuši,ka mēs dalītu uz pusēm rēķinus, tāpēc vēl jo vairāk uzskatu,ka vēl plusā ar bērnu viņš noteikti nevarētu pavilkt. Pēc gadiem diviem, trijiem, kad mēs jau dzīvotu kopā, abiem būtu patstāvīgi ienākumi, es būtu izdarījusi lietas kuras vēlos pašlaik dzīvē izdarīt, jā, tad varētu plānot bērnu, bet tagad rupji sakot nedomāju ka varam atļauties uzturēt bērnu.
Izrunāšu ar draugu, pateikšu,ka esmu stāvoklī, bet ka šis nav piemērots laiks un ka ir jāskatās no reālās puses.