Nenormāli cena kāpj, bet tas ir globāli, jo Norvēģijā arī tauta dusmojas, komentāros un FB grupās izgrūž savu neapmierinātību par notiekošo situāciju tieši elektrības ziņā, klausoties ziņas pa radio, norvēģi klausās un vienlaicīgi lamā Stortingu. Mainās nodokļu politika, kas ir neizdevīga elektro automašīnas īpašniekiem. Žurnālisti izrēķinājuši, ka viens dušas apmeklējums, kas ilgst 10min izmaksā 2.90€ (29 kronas). Studenti mazgājas sporta zālēs 😄 bet ja godīgi, teikšu, lai arī man nepatīk saukt ciparus, jo katram arī šeit var atšķirties, ka ir nedaudz traki, ja īre ir 1500€ un vēl 600€ elektrība, man paziņam no pagājušā gada elektriba no 600€ bija jau 1100€, jo visa apkure ir uz elektrības visiem, tad nu ir kā ir. Miljonus neviens nepelna, jo vidējā alga valstī ir 500 000 kronas, kas pēc nodokļiem ir 3000€/mēn. Un šeit ļoti šūmējas ne tikai iebraucēji, bet skaļi bļauj vietējie norvēģi. Malka jau sen visur izpirkta. Vai mani ietekmē, jā, jo es vēlētos tā vietā kaut kur vairāk paceļot, vai atjaunot ātrāk vecvecāku mājas Latvijā, bet daļa no liekajiem ienākumiem jānovirza obligātajiem izdevumiem. Pārtikas cenas vienmēr ir bijušas augstas, bet es jau sen ar to esmu samierinājusies, ar to es netaupu, jo man riebjas uz ēdienu taupīt. Dīzeļdegviela no 1.55-1.85€ Runāja par maksas ceļu sadārdzinājumu, kas arī normāli sit pa kabatu, kam nav darba mašīnas. Bet es ceru, ka viss nostabilizēsies un nebūs tik straujš kāpums turpmāk, jo tas rada tādu neprognezētības sajūtu manī.