Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Rutīna, disciplīna

Reitings 242
Reģ: 13.05.2021
Sveikas! :)
Vēlējos jautāt - vai jums ikdienā ir rutīna, disciplīna?
Tagad man atvaļinājums darbā paņemts un jau otrā diena, kurā es neizdaru neko. Nu tā, ka vispār neko. Pieceļos pusdienlaikā, paskatos seriālus, uztaisu pusdienas, izeju pastaigā un atkal neko nedaru....kad bija darbs, tad diži nekas nemainījās, bet bija darbs-studijas, tad tā laika bija mazāk, tāpēc sev nepārmetu tik ļoti kā tagad... tagad man būtu jāmācās parītdienas eksāmenam, domāju, ka paņēmu brīvu un kā reiz varēšu tam un nākamajiem eksāmeniem samācīties cītīgi, bet atkal sākšu pēdējā brīdī, jo esmu slinkuma maiss?
Nezinu, man būtu tik daudz ko darīt - mācīties eksāmeniem, sākt beidzot sportot, izmēģināt jaunas receptes, izmazgāt grīdas un sakārtot skapjus, bet es neko nedaru, tiklīdz ir brīvas dienas...
Kaut kā kad darbs-studijas tajā ritmā nedomā daudz aplinkus, bet dari, bet, kad brīvs... tad laiks notriekts bezjēgā...
Kāda ir jūsu ikdiena(paralēli darbs, studijas, kaut ko vēl darāt?)? Vai jums ir disciplīna?(piemēram, dienā 30 min pavingrot, 2h dienā pamācīties, vai arī viss pašplūsmā?
11.01.2022 21:31 |

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Man nav disciplīnas, es daru ''pēc sajūtām'', šodien, piemēram, noskrēju 5km, lai gan termometra stabiņš rādīja -12 grādus. Vakar neko mācībām nedarīju, tāpēc šonakt ziedošu miegu un rīt būšu kā zombijs, bet jāmācās rītdienas eksāmenam...
Man gribētus vairāk disciplīnas, savaldīšanās, gribētos nekrist kārdinājumā, jo šovakar noskatījos arī vienu seriāla sēriju, kas ir -40 min no mana laika un tagad ir jau vēls, bet man jāmācās, tāpēc, ka darīju visu citu....
Nu, tas besī, bet man nav mācības, jo beigās viss tāpat būs labi... es esmu pieradusi, ka šā vai tā, naktī vai kā - samācīšos, nokārtošu... nākamā diena norakstīta... bet nu katrs pieņemam stulbus lēmumus..
Runājot par rutīnu, mana ikdienas rutīna paiet darbs-studijas, ēst gatavošana, neko īpaši ieviest nemēģinu. Cenšos praktizēt vakara pastaigas, tas aŗī viss.
Brīvdienas gan gultā nepavadu, braucam piedzīvojumos ar draugu, tur nav un nevar būt rutīna
11.01.2022 21:39 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
Veltīt laiku sev ir labi. Ja vien tas neizpaužas visa atvaļinājuma garumā.
Neko ieteikt nevar īsti te neviens, jo tā disciplīna sākas un beidzas ar tevi pašu. Rutīna ir visiem. Disciplīna gan nē.
11.01.2022 22:22 |

Reitings 737
Reģ: 14.12.2021
Nav brīvdienas/atvaļinājums ir BRĪVS. Ļoti nelabprāt ieplānoju, kaut ko, ko varētu izdarīt darba dienās. Protams, citreiz ko vajag, to vajag. Un savu brīvo laiku pavadu kā MAN patīk un vajag tajā brīdī. Ja tas ietver gulēšanu līdz pusdienām un filmu skatīšanos līdz vēlai naktij. Kāpēc ne? Vai taisni otrādi, celties 5os, iet skriet un ēst brokastis 7ņos.
Esi pats sev draugs. ♥
11.01.2022 22:28 |

Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Es jau vairak ka gadu stradaju no majam. Man reali nav jabut ofisa, sad tad aizeju, ja ir vajadziba. Man patik no majam stradat, man ir atseviska ofisa istaba ar labu aprikojumu.
Es censos celties ap 6, 7 no rita. No rita vingroju, skrienu uz celina un/vai vingroju ar svariem.
Pec tam eju dusha, paedu brokastis. Parasti ap 9 saku stradat. Ap 11 eju 20min kafijas pauze. Ap 13 eju 30min pusdienas partraukuma. Stradaju lidz kadiem 17, pec tam parasti eju pastaigaties. Kad atnaku majas, gatavoju vakarinas. Man ir subscription box, katru nedelu nak receptes ar visam sastavdalam. Man loti patik un sanak ari pameginat ko jaunu.
Man patik no rita biskin uzkrasoties, savest sevi kartiba pirms saku darbu. Tas man liek labak justies, tapec vakara tas viss ir janomazga nost. Prieks manis skincare is self care. Ta ir mana vakara relaksacija, visi serumi, kremi, ellinas, sejas masaza utt.
Man ari loti patik iet kaut kur paest vakarinas nedelas vidu vai uz kino.
Nav man parak aizraujosa ikdienas rutina, bet kadreiz es vispar no gultas izvelos 8.55. Kaut gan stradaju no majam, sada veida man ir sajuta, ka man ir kaut kads grafiks.
11.01.2022 22:42 |

10 gadiPatīk
Reitings 4404
Reģ: 31.10.2010
Atvaļinājums, manuprāt, tāpēc arī ir atvaļinājums, lai atpūstos no ikdienas darbiem, pienākumiem un pavadītu laiku tā, kā vēlies. Ja tas nozīmē iet gulēt 3:00 un celties 12:00 vai visu dienu skatīties seriālus, labi. Tas ir tavs brīvais laiks, nav jājūtas vainīgai pavadot to veidos, kas sagādā prieku un relaksāciju. Ja atvaļinājuma laikā jāievēro kāda disciplīna, tad tas ne ar ko neatšķiras no darba dienām.
11.01.2022 23:12 |

Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
man brīvdienās vai atvaļinājumā nav nekādas disciplīnas vai rutīnas, nepatīk man tāda. Katru dienu daru kautko citu, vai citas dienas nedaru neko vnk. gulētiešanas un celšanās laiks arī nav noteikts, bet katrā ziņā esmu pūce 😅
11.01.2022 23:24 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 29.01.2009
Rutīna: pamosties, kad jūtos izgulējusies; cappucino, brokastis ap 12; pusdienas ap 16; šampanietis ap 19
Disciplīna: vingrināšanās, skriešana katru otro dienu. Meditācija katru dienu. Kontakts ar tuvākajiem.
11.01.2022 23:24 |

Patīk
Reitings 855
Reģ: 09.05.2021
Brivdienās atļaujos pagulēt tik ilgi cik vēlos, vēlākais kad ceļos ir 8:00, 2h aizņem mājas tīrīšana, izeju ilgā pastaigā, citreiz aizbraucu shopingā vai kāda skaistuma procedūra vai kas cits un ir brīvdienas kurās tiešām nedaru neko, tādas dienas man nepatīk, liekas nelietderīgi iztērēts laiks.
Ko varu ieteikt? Labāk piecelties no dīvāna un sākt darīt , jo vairāk nekustēsies, jo grūtāk būs . Man bieži ir tā, pēc darba liela enerģija, bet līdz ko apsēžos dīvānā un paņemu rokās telefonu, tā viss…tādēļ kamēr ir vēlme ko darīt, daru visu iespējamo. Tā pat brivdienās, līdz ko celies tā uzreiz sāc ko darīt. Izskatās, ka Tev būtu jāsaplāno sava diena, vēl pie tam ja Tev ir svarīgi veicami darbi.
11.01.2022 23:56 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Shayk @ 11.01.2022 22:42
Es jau vairak ka gadu stradaju no majam. Man reali nav jabut ofisa, sad tad aizeju, ja ir vajadziba. Man patik no majam stradat, man ir atseviska ofisa istaba ar labu aprikojumu.
Es censos celties ap 6, 7 no rita. No rita vingroju, skrienu uz celina un/vai vingroju ar svariem.
Pec tam eju dusha, paedu brokastis. Parasti ap 9 saku stradat. Ap 11 eju 20min kafijas pauze. Ap 13 eju 30min pusdienas partraukuma. Stradaju lidz kadiem 17, pec tam parasti eju pastaigaties. Kad atnaku majas, gatavoju vakarinas. Man ir subscription box, katru nedelu nak receptes ar visam sastavdalam. Man loti patik un sanak ari pameginat ko jaunu.
Man patik no rita biskin uzkrasoties, savest sevi kartiba pirms saku darbu. Tas man liek labak justies, tapec vakara tas viss ir janomazga nost. Prieks manis skincare is self care. Ta ir mana vakara relaksacija, visi serumi, kremi, ellinas, sejas masaza utt.
Nav man parak aizraujosa ikdienas rutina, bet kadreiz es vispar no gultas izvelos 8.55. Kaut gan stradaju no majam, sada veida man ir sajuta, ka man ir kaut kads grafiks.

Tu man liec slikti justies par manu ikdienu :D :D
12.01.2022 00:52 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Darbs no mājām ir mana ikdiena, tā strādāju jau pirms šitā visa kašmara. Dažreiz uz ofisu, bieži darbs izbraukumos, bet parasti no mājām.
Ir periodi, kad dienā padaru diezgan daudz, sakārtoju dzīvokli, iesāku kādu jaunu darba projektu, vingroju, un tad ir periodi, kad no rīta izvedu suni pastaigā, un pārējo dienu pavadu dīvānā. (Par laimi, tie dīvāna periodi ir īsāki, kā darbīgie, max 2 dienas)
Viss kā pa viļņiem. Man šķiet, ka tādu labu, veselīgu, darbīgu režīmu sev vieglāk var ieviest cilvēks ar sakārtotu ikdienu un labiem ienākumiem. Tad vari atļauties sastāvdaļas foršām brokastīm, treniņus (vai patīkamu vidi treniņiem mājās), mazāk jādomā par iztiku un vairāk var domāt kā uzlabot savu ikdienu. Nezinu vai tā ir taisnība, tikai minējums.
12.01.2022 00:58 |

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Shayk @ 11.01.2022 22:42

Iespaidīgi.
Man gan darba dienās ir celšanās ap 7.30, sataisīšanās, gultas saklāšana, paraleli kafija un došanās uz darbu. Pēc darba, kas beidzas 18.00, dodos mājās pa taisno vai ieskrienu veikala. Sagatavoju ēst sev un draugam(man patīk gatavo, bet darba dienās ir nogurums un neizbaudu), tad ja nākamajā dienā kontroldarbs/eksāmens/seminārs, tad cenšos pamācīties, bet ja nākamā diens bez psrbaudijuniem, tad paskatos seriālu vai izeju pastaigā un viss.
Vienu brīdi pasāku iet uz trenežieru zāli, bet tad sapratu, ka nevar kā vāvere ritdnī un lai gan sports zāle relaksējw, bet pēc tsm bijs trauksme, ka jau ir gandrīz 21, kad tieku mājās un paēdu, bet vēl jāmācās... lai gan taja pat laikā biezi vien es vakarus notriecu bezjēgā, piemēram, skatoties seriālu, pēc tsm arī pārmetumi sev, bet katru reizi nosolos , ka nākamreiz neļaušos kārdinājumam...bet ļaujos... reizēm ari nedelas vidū aizeju uz kino vai paest ārpus mājas
Draugs gan pavisam cits cilvēks. Viņs darba dienās nav pierunājamas izkāpt no rutīnas(reizēm tāpat pielaužu :D), bet lielākoties viņam rutīna ir - 6.30 celšanās, brokastis, 7.00 brauc uz darbu, jo jābrauc vesela stunda, tad darbs līdz 17.00, katru otro dienu trenins kaut kur 2h, mājās atbraucot viņs biezi vien pārņem vadību vietuve, jo ēd daudz, ņem uz darbu līdzi gatavo ēdienu, pats gludina savus kreklu, bikses un vispar drebes(neesam speciali dalījusi, vienkarsi vins vairāk svīst, vairāk mazgā un vairsk sakrājas nekā man). Vakaros ejam kopā pastaigā. Ap 22.30 -23.00 iet gulet un dusmojas, ja es darba dienā ggribu iedzert vai skatīties filmu ar viņu vai jebko citu, kas kavētu rezimu. Prtoams, reizem piekāpjas un aizejam kaut kur kopa nedalās vidū, bet parasti mani jābrīdina, lai vins citās dienas var izdarīt visu ko plānojis...
12.01.2022 01:40 |

Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Jā, man ir rutīna, nedēļa izplānota pa stundām. Visas nedēļas ir vienādas, bet dienās ir atšķirības. Uzturu to Excelī, kur katram no blokiem ir arī sava lapa ar datumiem, kad tas ir jāizpilda un aili kur atzīmēt faktisko izpildi vai neizpildi. Tā var ļoti sīki sekot līdzi tam, ko dari vai nedari, cik daudz no ieplānotā reāli izdari. Excelis tam labi der, jo var arī grafikus veidot no datiem un redzēt visu uzskatāmā formā.
Es noteikti esmu rutīnas cilvēks, lai gan agrāk tā nedomāju. Jo nevarēju vakarā apsēsties un 3h darīt vienu lietu. Tagad, kad vakaros daru 3 lietas pa 1h, viss iet ļoti raiti, un laika gaitā tā varu ļoti daudz izdarīt. Bet arī tas daudziem citiem nederētu. Galvenais atrast savu ritmu.
12.01.2022 14:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits