Agrāk matus ieveidoju lokās gandrīz katru dienu, biju piešāvusi roku, lai sanāk ātri un skaisti. Pirms pasākuma vakaros arī pamēģini salokot, paskaties kā izskatās, cik ilgi turas, kas jādara citādāk.
Tā kā mati man ir pusgari, pilnīgi pietiek un feini izskatās, ka ieloko tikai pašus galus. Iesākumā izmantoju taisnotāju (pamācības atradu internetā), bet ne vienmēr izdevās, tādēļ pārgāju uz lokšķēri (no visiem variantiem, ko sanācis mēģināt, vislabāk patīk burkānveidīgie lokotāji). Galvenais skatīties lokošanas virzienu - lai abās pusēs tas sakrīt.
Matu lakas neizmantoju, jo uz maniem matiem efekts saglabājas vairākas stundas, bet pirms tam iesmērēju eļļiņu, lai nepūkojas mazie matiņi (nezinu, vai tā jādara, bet man patīk), taču ja vajadzētu iet uz kādu saviesīgāku pasākumu, noteikti iepūstu mazdrusciņ lakas, nekā ķellētu putas, želeju vai ko tamlīdzīgu.
Ir jau arī speciāli smidzināmie līdzekļi, kas palīdz ieveidot cirtas, nostiprina efektu, taču nezinu vai vienai reizei vajag tērēties.
Ar matu ruļļiem man vienmēr ir bail riskēt - ja nu beigās uz galvas sanāk mazas atsperītes, tādēļ pat nemaz nemēģinu. Draugu lokā ir meitenes, kas uz nakti matus tinušas ap lakatu, tad arī rezultāts sanāk diezgan dabīgs.