Hey!
Gribēju vaicāt vai jūs protat atteikt, ja kaut ko mevēlaties un vai ,jūsuprāt, ir normāli vairākas reizes atteikt, piemērsm, draugiem, kas aicina patusēt vai nezinu atteikties no papildus pienākumiem? Vai juns nav nezinu vainas sajūta, vai neerti atteikt?..
Es šodiien sapratu, ka neprotu pateikt nē. Gribēju rītdien vienkārši pačilot mājās, bet kādreizējā draudznee piedāvāja satikties... pirms mēneša jau piedāvāja, teicu, ka nevaru, laika nav... tagas atkal piedāvāja un es piekritu, jo jūtos neerti atteikt..... nu un visi mani plāni vējā... tāpat es esmu piekritusi aizbraukt savā brivaja laikā pakaļ davanai kolegei, kurai visi sametās naudas ziņā... bakalaura studiju laikā darbijos pašpārvalde un piekritu, ja nebija kas vada pasākumu, kaut kas bija neizdarīts, ta teikr ručīju vienmēr ... kad lūd kads palidzet, piemeram, nesen bijušos klasesbiedrs lūdza pakonsultēt manā profesionālajā lauciņā ub es piekritu, lai gan bija savu darbu daudz un negribējās...
Nu tas tā ikustratīvi... bet ja man cilvēks uzraksta privāti, es jūtu tādu kā pienskumu palīdēt, neatteikt... to, kas tiek pateikts darba sapulces visiem vai ierakstīts kursa cata neņemu vēra, bet ja kāds topat uzraksta individuāli, tad nezinu, nevaru patiekt nē un viss. Liekas nezolīdi un ja atsaku jūtos baigā uzmetēja...