Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rokdarbu bizness

 
Reitings 30
Reģ: 24.08.2020
Sveikas!
Ko Jūs domājiet par rokdarbu biznesu mūsdienās? Vai ar to būtu iespējams normāli pelnīt lai tas kļūtu par pamatdarbu? Vai mūsdienās cilvēki vēl novērtē pašdarinātas rotas, keramikas traukus, vai citus pašdarinātus izstrādājumus? Ko domājiet par Rosenthal keramikas zīmolu? Auskari par 50 eiro, šķīvis 35, protams skaisti, bet cik daudz latviešu to nopērk? Pašai ļoti patīk šīs radošās lietas, itkā ir nelielas investīcijai lai uzsāktu, bet nedaudz baida tas vai to pirks. Varbūt kādai ir pieredze ar rokdarbu izstrādājumu pārdošanu Etsy, Ebay vai līdzīgās ārzemju saitēs?
05.01.2022 17:57 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Es pērku pašdarinātus traukus. Pareizāk sakot - pirku. Viss ir sapirkts, neko jaunu neplānoju pirkt ne tuvā, ne tālā nākotnē. Nekad tādas lietas nesūtu internetā, ir sanācis vilties. Vienmēr pirku gadatirgos, pilsētas svētkos, utt. Man patīk traukus apčamdīt no visām pusēm un pusstundu domāt vai man viņu tiešām vajag. Par skaistu un kvalitatīvu šķīvi nebija žēl samaksāt arī 100 eiro.
Rotas masu veikalos nepērku. Pasūtu pie rotkaļa/juveliera. Nepatīk visas šitās Pandoras, Nela gems, utt. Manā gaumē ir Baltu rotas, ERER, utt. Tās rotas no bumbiņām, striķīšiem ko te vienubrīd ikkatra veidoja, nu NĒ!
Novērtēju kvalitatīvus ādas izstrādājumus - somas, apavus, cimdus, makus. Parasti pēc pasūtījuma pasūtu, kalpo ilgus gadus. Neesmu lietu vācēja un somas nemainu katru sezonu. Ādas izstrādājumus sūtu ERER, Daiļrade, Elegants.
Bet ir nācies arī atvadīties no daudziem pašmāju ražotājiem kurus atbalstīju un pirku viņu preces. Piemēram - ļoti vīlos An&Angel vienā no pēdējām kolekcijām. Pirms tam biju pirkusi viņu traukus, kuri bija kvalitatīvi un ilgi kalpoja. Kad iegādājos no nesenajām kolekcijām dažus traukus, tad nācās vilties. Traukiem drūp malas pat viņus nemazgājot. Nekādu labo reakciju no viņiem arī nesaņēmu, tikai tik cik pati es esot it kā sabojājusi. Tad nu viņu veikalam es vairs netuvojos. Bet tā bieži gadās ar pašmāju ražotājiem kuri iegūst popularitāti, ar kvantitāti sāk zust kvalitāte un vecie klienti no viņiem aiziet.
Katrā ziņā, es atbalstu kvalitatīvus un labus pašmāju māksliniekus, rokdarbniekus, juvelierus, utt. Bet jābūt tiešām kaut kam skaistam un vērtīgam, nevis masu produkcijai, lai mani ieinteresētu.
05.01.2022 18:33 |
 
10 gadi
Reitings 2485
Reģ: 29.01.2009
Ja vien šie rokdarbi nav vecmāmiņas stilā vai copy paste kā simtiem citi līdzīgi izstrādājumi, bet gan kaut kas gaumīgs un oriģināls, tad es domāju diezgan liela iespējamība, ka cilvēki to pirks. Manuprāt tagad cilvēki tādas lietas pērk. Arī es diezgan bieži iegādājos dažādas pašdarinātas lietas. Piemēram, macrame tehnikā dažādas lietas, porcelāna traukus (ļoti skaisti ir, piemēram, Katrīnas keramika), sveces, auskarus, dažādas lietas no koka un viskautko citu.
Tā kā domāju, ja Tev ir kaut kas tāds, ko Tu proti un kas Tevi aizrauj un tiešām patīk, tad dari un viss izdosies! Ja dara no sirds, tad nevar neizdoties. :)
05.01.2022 18:54 |
 
Reitings 536
Reģ: 01.11.2021
Pērku rokdarbnieku darbus. Bet ļoti vīlos LiePeJewelery, Lienes Pētersones darbos. Izspiedu 75 eur, pasūtīju dazus auskari uz, bildes super smuki izskatās, bet dzive ka lēti Ķīnas sudi. Pie tam vieni auskari sašķīda tikai no tā, ka uzmanīgi izņemu no kastītes.
05.01.2022 20:38 |
 
Reitings 66
Reģ: 30.09.2021
Oriģinālus, mūsdienīgus rokdarbus cilvēki novērtē un pērk, bet ar knupīša turētājiem un groziem, ko tamborē katra otrā māmiņa dekrētā, īsti neko nenopelnīsi.
Ja padodas un ir padomā kas oriģināls, pamēģini, vismaz sākumā, ar to nodarboties līdztekus pamatdarbam, tad arī redzēsi, vai tieši tev tas aizies kā biznesiņš, vai tomēr tikai papildus ienākumu avots.
05.01.2022 22:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits