Es pērku pašdarinātus traukus. Pareizāk sakot - pirku. Viss ir sapirkts, neko jaunu neplānoju pirkt ne tuvā, ne tālā nākotnē. Nekad tādas lietas nesūtu internetā, ir sanācis vilties. Vienmēr pirku gadatirgos, pilsētas svētkos, utt. Man patīk traukus apčamdīt no visām pusēm un pusstundu domāt vai man viņu tiešām vajag. Par skaistu un kvalitatīvu šķīvi nebija žēl samaksāt arī 100 eiro.
Rotas masu veikalos nepērku. Pasūtu pie rotkaļa/juveliera. Nepatīk visas šitās Pandoras, Nela gems, utt. Manā gaumē ir Baltu rotas, ERER, utt. Tās rotas no bumbiņām, striķīšiem ko te vienubrīd ikkatra veidoja, nu NĒ!
Novērtēju kvalitatīvus ādas izstrādājumus - somas, apavus, cimdus, makus. Parasti pēc pasūtījuma pasūtu, kalpo ilgus gadus. Neesmu lietu vācēja un somas nemainu katru sezonu. Ādas izstrādājumus sūtu ERER, Daiļrade, Elegants.
Bet ir nācies arī atvadīties no daudziem pašmāju ražotājiem kurus atbalstīju un pirku viņu preces. Piemēram - ļoti vīlos An&Angel vienā no pēdējām kolekcijām. Pirms tam biju pirkusi viņu traukus, kuri bija kvalitatīvi un ilgi kalpoja. Kad iegādājos no nesenajām kolekcijām dažus traukus, tad nācās vilties. Traukiem drūp malas pat viņus nemazgājot. Nekādu labo reakciju no viņiem arī nesaņēmu, tikai tik cik pati es esot it kā sabojājusi. Tad nu viņu veikalam es vairs netuvojos. Bet tā bieži gadās ar pašmāju ražotājiem kuri iegūst popularitāti, ar kvantitāti sāk zust kvalitāte un vecie klienti no viņiem aiziet.
Katrā ziņā, es atbalstu kvalitatīvus un labus pašmāju māksliniekus, rokdarbniekus, juvelierus, utt. Bet jābūt tiešām kaut kam skaistam un vērtīgam, nevis masu produkcijai, lai mani ieinteresētu.