Negribu bērnu

Reitings 1
Reģ: 02.01.2022
Sveikas. Esmu attiecībās 5 gadus, man 26, viņam 31. Šobrīd esam nonākuši situācijā, kad vīrietis ļoti vēlas bērnu, bet es nē. Neesmu vēl gatava. Un situācija jau tāda, ka viņš bez maz vai grib šķirties, ja bērns nebūs.
Es bērnus nākotnē noteikt gribēšu, bet šobrīd neesmu gatava. Esam ceļotāji, 2 reizes gadā vismaz kaut kur braucam, es to noteikt gribētu kādus gadus vēl turpināt. Zinu, ka ar bērnu arī to var, bet tas vairs nebūs tik viegli un spontāni.
Vai kādai ir bijusi līdzīga situācija vai kāds labs padoms?
02.01.2022 11:42 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
law7 @ 02.01.2022 19:34

Tieši tādēļ uzskatu, ka labas attiecības ir tādas, kurās šajos tik būtiskajos jautājumos tiek runāts un tiek meklēti kompromisi. Tiesības gribēt vai negribēt ir katram, taču kategorisms nav laba lieta.

Piekrītu 👍
02.01.2022 19:38 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Es šeit vairāk runāju par to, ka vīrietim ir vieglāk tādu vēlmi izteikt neapdomīgi, jo pašam nebūs tik daudz jāupurē. Protams, ka drīkst gribēt bērnus, bet uzskatu, ka izdarot spiedienu, kā otru variantu minot šķiršanos, ir tomēr jāapzinās, kas tiek prasīts no sievietes, un jābūt saprotošākam par to, ka dzīvesbiedre grib pagaidīt. Viņam jau bioloģiskais pulkstens netikšķ, varēs apaugļot arī vēlāk

Lūk, tieši par šāda veida komentāriem un "loģiku" arī mans pirmai komentārs tika vērsts :D
Kā tas ir vīrietim ir jābūt saprotošam? Saprotošam par ko? Viņš grib bērnus, sieviete tos tagad negrib, tas ir tikai normāli, ka viņš apsver iespēju šķirties, ja viņš no savas sievietes nevar dabūt to ko viņš vēlas. Un pilnīgi pareizi arī dara, tā būtu jābut da par jebkuru jautājumu, ne tikai bērniem. Ja tu nesaņem no sava partnera to ko vēlies, tu meklē atbilstošāku partneri, ar kuru domas un vēlmes saskan attiecīgajā jautājumā. Attiecības nu noteikti nav tā "vieta", kur būtu jāsamierinās vai jāsakož zobi un jaatsakās no savām vēlmēm, fantāzijām, sapņiem utt. Un tas apgalvojums, ka vīrietim ir vienalga, kad taisīt bērnus ir pilnīgs apsurds. Es, personīgi, negribētu vairāk kļūt par tēvu tad, kad esmu jau pats vecs.
Savukārt, ja lomas būtu mainītas, tad tu arī teiktu, ka sievietei ir jābūt saprotošai? :D Kā tad, tu būtu pirmā, kas teiktu, ka sievietei ir jāmeklē vīrietis, ar kuru domas un vēlmes saskan.
02.01.2022 20:00 |

Patīk
Reitings 11059
Nu tad mums domas galīgi nesakrīt :)
Es uzskatu, ka attiecībās jāveido kompromisus, nevis jāmeklē nākamās tiklīdz ir kādas viedokļu nesakritības.
02.01.2022 20:05 |

Reitings 1847
Es uzskatu, ka attiecībās jāveido kompromisus, nevis jāmeklē nākamās tiklīdz ir kādas viedokļu nesakritības.

Kāds tieši par šo jautājumu varētu būt kompromiss? Uzdāvināt vīrietiem, kā pagaidu variantu, kaut ko no šiem? https://www.ashtondrake.com/c/baby-dolls/1822_so-truly-real.html
02.01.2022 20:10 |

Patīk
Reitings 2092
Reģ: 22.05.2019
Lula @ 02.01.2022 20:05
Nu tad mums domas galīgi nesakrīt :)

Viens grib bērnu,ģimeni,bet otrs to šobrīd negrib,manā skatījumā tur nav īsti variantu kompromisam.
02.01.2022 20:22 |

Reitings 809
Reģ: 14.05.2019
Santa1992 @ 02.01.2022 14:53
Kas tā par dīvainu sievieti kurai pēc 3 mēnešiem mainas domas par tik nopietnu lēmumu?! Nav jau matu krāsa :D

Mēdz būt arī tā, ka vienkārši pienāk tāds brīdis, ka ieslēdzas kāds sievišķais klikšķis un sāk gribēties to bēbi. Un tas nav tā, ka tagad negribēju un lēnām par to sāku domāt un izdomāju, ka pēc gada gribēšu. Vienkārši pēkšņi parādās tāda izteikta vēlme par ģimeni. Tā noteikti nav visām. Bet ar to gribēju pateikt, ka šobrīd var šķist, ka negribēsies mazo vēl dažus gadus, bet pēc 3, 6 vai 12 mēnešiem tā doma tomēr var būt, lai gan pirms tam likās citādāk. :)
02.01.2022 20:42 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6738
Reģ: 13.11.2016
Vispār jau abi zina, ka grib bērnus. Viens grib tūlīt otrs pēc kāda laika. Ja visādi citādi attiecības ir labas, un abi apzinās, ka nav labi būt kategoriskiem, iespējams ir meklējams kāds zelta vidusceļš.
Vienkāršots piemērs, ja, piemēram, autore grib ķerties pie bērna radīšanas pēc 4 gadiem, abi šo jautājumu pārrunā, un vienojas, ka ķersies pie bērna radīšanas pēc 2 gadiem.
02.01.2022 20:44 |

Patīk
Reitings 11059
GhostGG @ 02.01.2022 20:10

Kāds tieši par šo jautājumu varētu būt kompromiss? Uzdāvināt vīrietiem, kā pagaidu variantu, kaut ko no šiem? https://www.ashtondrake.com/c/baby-dolls/1822_so-truly-real.html

Kompromiss - pagaidīt līdz abi būs gatavi.
Bet ja viņš nav gatavs gaidīt, tad jā, nav jau citu variantu kā šķirties 🤷‍♀️
Tavu linku nemaz nevēršu vaļā, soori
02.01.2022 20:49 |

Patīk
Reitings 11059
law7 @ 02.01.2022 20:44
Vispār jau abi zina, ka grib bērnus. Viens grib tūlīt otrs pēc kāda laika. Ja visādi citādi attiecības ir labas, un abi apzinās, ka nav labi būt kategoriskiem, iespējams ir meklējams kāds zelta vidusceļš.
Vienkāršots piemērs, ja, piemēram, autore grib ķerties pie bērna radīšanas pēc 4 gadiem, abi šo jautājumu pārrunā, un vienojas, ka ķersies pie bērna radīšanas pēc 2 gadiem.

👍Šis ir tas kompromiss, par kuru runāju iepriekš.
Un ja neviens nav gatavs piekāpties, nu tad neko, iespējams jāiet katram savu ceļu
02.01.2022 20:51 |

Reitings 809
Reģ: 14.05.2019
tieši tā. vienam vai otram būs jāpiekāpjas. šajā gadījumā visticamāk vīrietim. Jābūt gatavam pagaidīt. Bet visticamāk, ka gribēs arī saprast, cik ilgi viņam jāgaida.
02.01.2022 20:54 |

Reitings 88
Reģ: 18.09.2017
Januxiiis @ 02.01.2022 11:42
Sveikas. Esmu attiecībās 5 gadus, man 26, viņam 31. Šobrīd esam nonākuši situācijā, kad vīrietis ļoti vēlas bērnu, bet es nē. Neesmu vēl gatava. Un situācija jau tāda, ka viņš bez maz vai grib šķirties, ja bērns nebūs.
Es bērnus nākotnē noteikt gribēšu, bet šobrīd neesmu gatava. Esam ceļotāji, 2 reizes gadā vismaz kaut kur braucam, es to noteikt gribētu kādus gadus vēl turpināt. Zinu, ka ar bērnu arī to var, bet tas vairs nebūs tik viegli un spontāni.
Vai kādai ir bijusi līdzīga situācija vai kāds labs padoms?
Mans vīrs bērnu gribēja vairāk par mani, man nebija super vēlmes pēc bērna,bet nebiju arī pret. Bērns piedzima un jūtas pret bērnu man parādījās apmēram pēc 6.mēnešiem. Līdz tam es vnk pildīju savus mammas pienākumus. Šobrīd es varu teikt,ka mani bērni tas ir labākais,kas ar mani dzīvē noticis. Ja vispār plāno kādreiz bērnus, tad kāpēc ne tagad?! Kas tevi attur? Ceļošana tikai? Nu varēsiet ceļot ar bērnu. Ja tiešām nākotnē gribētu bērnus,tad es neticu,ka jā piedzemdēsi tos tagad,tad mazāk mīlēsi utt. Varbūt tev konkrēti šis vīrietis neder kā tavu bērnu tēvs, tad labāk to viņam godīgi pateikt.
02.01.2022 20:54 |

Reitings 1847

Tas, protams, labi izklausās uz "papīra" bet realitātē ir kas cits. Tas ir tāpāt kā vīrieši ilgu laiku negrib precēt sievietes, "jo nav vēl gatavi".
Tavu linku nemaz nevēršu vaļā, soori

Nemelo, atvēri gan.
02.01.2022 20:57 |

Patīk
Reitings 11059
GhostGG @ 02.01.2022 20:57

Tas, protams, labi izklausās uz "papīra" bet realitātē ir kas cits. Tas ir tāpāt kā vīrieši ilgu laiku negrib precēt sievietes, "jo nav vēl gatavi".
Nemelo, atvēri gan.

Ja tā jūties labāk, tad teikšu, ka atvēru :)
02.01.2022 21:01 |

10 gadiPatīk
Reitings 4638
Reģ: 03.11.2012
Deshka @ 02.01.2022 20:54
Mans vīrs bērnu gribēja vairāk par mani, man nebija super vēlmes pēc bērna,bet nebiju arī pret. Bērns piedzima un jūtas pret bērnu man parādījās apmēram pēc 6.mēnešiem. Līdz tam es vnk pildīju savus mammas pienākumus. Šobrīd es varu teikt,ka mani bērni tas ir labākais,kas ar mani dzīvē noticis. Ja vispār plāno kādreiz bērnus, tad kāpēc ne tagad?! Kas tevi attur? Ceļošana tikai? Nu varēsiet ceļot ar bērnu. Ja tiešām nākotnē gribētu bērnus,tad es neticu,ka jā piedzemdēsi tos tagad,tad mazāk mīlēsi utt. Varbūt tev konkrēti šis vīrietis neder kā tavu bērnu tēvs, tad labāk to viņam godīgi pateikt.

Man arī rodas sajūta, ka autore drīzāk nav pārliecināta par vīrieti, savām jūtām un attiecībām, nekā gatavībai radīt bērnu.
Jo nu būsim reāli, kopīgs bērns nozīmē “attiecības” ar bērna tēvu uz visu mūžu, pat ja viņš nekur nefigurēs kā tēvs, viņš vienmēr būs un paliks bērna tēvs.
Man šajā gadījumā ir žēl vīrieti, viņam 5 gadi šurpu turpu spēlē lielu lomu, ja es būtu vīrietis un mans pulkstenis tikšķētu, būtu nobriedis veidot ģimeni, tad negribētu tērēt ne savu laiku, ne partneres laiku uz tādām attiecībām, kurās katram no mums ir citi plāni un vēlmes uz tuvāko piecgadi.
02.01.2022 21:15 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
GhostGG @ 02.01.2022 20:57

Nemelo, atvēri gan.

Vot es par šito precēšanos arī gribēju iestarpināt. Kad sieviete grib kāzas, tad der šis "neesmu vel gatavs tādam solim", un sievietei ir jāsamierinas. Kad sieviete bērna sakarā saka, ka nav gatava šādam solim, tad izrādās tas teksts attiecībā pret vīrieti neder.
02.01.2022 21:25 |

Reitings 1979
Reģ: 26.06.2019
Vot es par šito precēšanos arī gribēju iestarpināt. Kad sieviete grib kāzas, tad der šis "neesmu vel gatavs tādam solim", un sievietei ir jāsamierinas.

Tāpēc ne velti viņām pie šādiem jautājumiem forumos iesaka šķiršanos 😀
02.01.2022 21:56 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Nelasīju visu, varbūt atkārtošos, bet ceļošana 2x gadā nav tik ekstrēms dzīvesveids, lai tādēļ negribētu bērnu. Tu droši vien vienkārši neesi gatava tik nopietnam solim. Paanalizē dziļāk, kāpēc, vai šis tiešām ir tas īstais vīrietis, lai būtu vērts dzemdēt bērnu, lai tikai paliktu ar viņu kopā?
02.01.2022 22:53 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
To, ka nekad nevēlēšos bērnus, sapratu jau tad, kad vēl pati biju tikai bērns. Gadiem ejot, šī pārliecība tikai turpināja augt. Līdz ar to, vienmēr, iepazīstoties ar kādu, jau pirmajos randiņos pateicu, ka nevēlos bērnus (man nav iebildumu pret to, ja otrai pusītei jau ir bērni). Manuprāt, šī ir tāda lieta, kurā tiešām ir jābūt vienādam skatījumam uz dzīvi, vienādām vēlmēm attiecībā pret to, kas skar ģimenes, bērnu tēmu, jo, tāpat kā man, cilvēkam, kurš nevēlas bērnus, nav nekādu tiesību no otra cilvēka pieprasīt nevēlēšanos radīt bērnus, tāpat otrs cilvēks nav tiesīgs uzspiest man šo vēlmi. Tu mini, ka bērnus tomēr vēlies, bet mazliet vēlāk. Tādā gadījumā - sarunas, sarunas, sarunas. Aci pret aci. Esiet maksimāli godīgi viens pret otru. Un šo sarunu laikā Tu arī visu sapratīsi.
03.01.2022 00:21 |

10 gadiPatīk
Reitings 2457
Reģ: 20.07.2013
Pieļauju, ka beigās izšķirsieties, viņš atradīs citu ar ko veidot ģimeni un bērnus, bet Tu paliksi viena un varēsi ceļot :D
03.01.2022 09:50 |

Patīk
Reitings 11059
woman_wonderland @ 03.01.2022 09:50
Pieļauju, ka beigās izšķirsieties, viņš atradīs citu ar ko veidot ģimeni un bērnus, bet Tu paliksi viena un varēsi ceļot :D

Vai arī atradīs citu, ar ko ceļot? 🤷‍♀️
03.01.2022 10:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits