Negribu bērnu

Reitings 1
Reģ: 02.01.2022
Sveikas. Esmu attiecībās 5 gadus, man 26, viņam 31. Šobrīd esam nonākuši situācijā, kad vīrietis ļoti vēlas bērnu, bet es nē. Neesmu vēl gatava. Un situācija jau tāda, ka viņš bez maz vai grib šķirties, ja bērns nebūs.
Es bērnus nākotnē noteikt gribēšu, bet šobrīd neesmu gatava. Esam ceļotāji, 2 reizes gadā vismaz kaut kur braucam, es to noteikt gribētu kādus gadus vēl turpināt. Zinu, ka ar bērnu arī to var, bet tas vairs nebūs tik viegli un spontāni.
Vai kādai ir bijusi līdzīga situācija vai kāds labs padoms?
02.01.2022 11:42 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
Santa1992 @ 02.01.2022 16:18
Sisenis, ļoti pretēji būtu kā? :)

Lai tev veiksmīgs šis jaunais gads! 🙂
02.01.2022 16:22 |

Reitings 1979
Reģ: 26.06.2019
Turklāt man šķiet, ka vīrieši vispārināti nesaprot, ko nozīmē bērns. Aizkulises ir daudz savādākas, nekā tās var redzēt Instagram ģimeniskajās bildēs. Nezinu kā nopelns tas ir, bet man šķiet ka daudzi vīrieši bēbja būšanā vistrakāko iedomājas pampera maiņu. Tāpēc gribēt ir viens, bet morāli tam būt gatavam abiem diviem , būt gatavam iet cauri visiem tiem pamperiem, negulētajām naktīm un vel 100 lietām prasa daudz nervu. Un lielākoties tieši mātes nervu. Tāpēc ir kārtīgi jāizrunā, vai vispār cilvēks reāli aptver ko tas nozīmē.

Un vai sievietei gaidot pirmo bērnu viss uzreiz ir skaidrs, zināms, visas aizkulises un to, cik smagi tas patiesībā ir? Arī nē, bet normālās un veselīgās attiecībās šis viss notiek abiem mācoties un ejot tam cauri kopā.
To netiešo pārmešanu vīriešiem, ka redz, mums jāiznēsā, jādzemdē, jābaro un vīrietis tikai grib kaut ko, nezin ko- es vispār nesaprotu. Pēc tam brīnās, ka vīrieši bēg un negrib iesaistīties, jo jau pirms bērns vispār ir piedzimis, viņam netieši tiek ieborēts, ka tikai es, sieviete, zinu kā tas ir, jo - ja zhe matj. Mazliet iejūtības un sapratnes veltiet arī vīriešiem bērnkopības jautājumos, ko dosiet, to saņemsiet pretī.
02.01.2022 16:23 |

Patīk
Reitings 1410
lote_te @ 02.01.2022 16:23

Un vai sievietei gaidot pirmo bērnu viss uzreiz ir skaidrs, zināms, visas aizkulises un to, cik smagi tas patiesībā ir? Arī nē, bet normālās un veselīgās attiecībās šis viss notiek abiem mācoties un ejot tam cauri kopā.
To netiešo pārmešanu vīriešiem, ka redz, mums jāiznēsā, jādzemdē, jābaro un vīrietis tikai grib kaut ko, nezin ko- es vispār nesaprotu. Pēc tam brīnās, ka vīrieši bēg un negrib iesaistīties, jo jau pirms bērns vispār ir piedzimis, viņam netieši tiek ieborēts, ka tikai es, sieviete, zinu kā tas ir, jo - ja zhe matj. Mazliet iejūtības un sapratnes veltiet arī vīriešiem bērnkopības jautājumos, ko dosiet, to saņemsiet pretī.

Taisnība, taisnība. Es arī esmu redzējusi dažādus scenārijus. Nav jau visi tēti neprašas un nav visas mātes viszines. Tas bija tāds mans vispārinājums. Iespējams šis nemaz neattiecas uz autores situāciju un šāds komentārs no manas puses bija lieks.
02.01.2022 16:28 |

Reitings 536
Reģ: 01.11.2021
Paldies, man tā gads būs veiksmīgs, bet Tu savu viedokli izteikt pati nevari, tikai aizrādīt kādam citam :D
02.01.2022 16:36 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Varu derēt, ja kāda šādu diskusiju izveidotu ar mainītām lomām, tad visas kā vārnas bļautu, ka vīrietis ir ļoti nenopietns un nenobriedis un ar tādiem vispār nav ko saieties :D :D :D
02.01.2022 16:52 |

Patīk
Reitings 1410
Santa1992 @ 02.01.2022 16:36
Paldies, man tā gads būs veiksmīgs, bet Tu savu viedokli izteikt pati nevari, tikai aizrādīt kādam citam :D

Man nešķiet, ka speciāli tev man jāpaskaidro savs viedoklis. Autorei ir sāpe. Es izsaku viedokli viņai. Negribu izplūst bezjēdzīgās diskusijās, kas nenes vispār nekādu labumu problēmas risinājumam.
02.01.2022 17:00 |

Reitings 44
Reģ: 17.04.2019
Saprotu autori, saprotu vìrieti - katram dažādi, bet pamatoti skatpunkti. Ar tagadējo prātu teiktu, ka foršāk, ja bērni ir pirms 30 gadiem - gan pats jaunāks un enerģiskāks (negulētas naktis, uzmanība, aktivitātes), gan bērniem jauni vecāki būs. Diemžēl arī neauglība, grūtības ieņemt bērnu ir diezgan izplatīta problēma Latvijā un var pat paiet vairāki gadi gaidot. Mūsdienās var visu apvienot - ir daudzi jauni aktīvie vecāki, kurus neaptur nekas.
02.01.2022 17:07 |

Reitings 89
Reģ: 07.05.2021
Silti neiesaku palikt stāvoklī, ja līdz galam neesi pārliecināta ka vēlies kļūt par māti. Bērns sievietei paņem ārkārtīgi daudz gan fiziski, gan emocionāli, tāpēc ja nav lielas vēlmes pēc tā, tad labāk nevajag. Zinu daudz sieviešu, kuras vīrietim gribot paturējušas/piedzemdējušas, pēc tam ļoti mocījās ar nemīlētiem bērniem (un arī bērniem tā ir trauma uz mūžu). Diemžēl ļoti daudzām mātes instinkts tā arī ne pamostas,ja bērns nav gribēts.
02.01.2022 17:22 |

Reitings 1979
Varu derēt, ja kāda šādu diskusiju izveidotu ar mainītām lomām, tad visas kā vārnas bļautu, ka vīrietis ir ļoti nenopietns un nenobriedis un ar tādiem vispār nav ko saieties

+++. Un te cūka, vēl domā par šķiršanos. Mainītās lomās tas būtu pirmais ieteikums sievietei
02.01.2022 17:32 |

Patīk
Reitings 2092
Reģ: 22.05.2019
GhostGG @ 02.01.2022 16:52
Varu derēt, ja kāda šādu diskusiju izveidotu ar mainītām lomām, tad visas kā vārnas bļautu, ka vīrietis ir ļoti nenopietns un nenobriedis un ar tādiem vispār nav ko saieties :D :D :D

+++
Ir cilvēki, kuriem ir nesaprotami,ka var būt atšķirīgas vēlmes.
Daudzi uzsāk attiecības un pat nesaprot,ka katram ir atšķirīgi plāni dzīvei.
02.01.2022 18:00 |

Reitings 2977
Reģ: 19.09.2021
Laikam tāpēc man neviena neraksta :|
02.01.2022 18:32 |

Patīk
Reitings 2092
Reģ: 22.05.2019
Aldis15 @ 02.01.2022 18:32
Laikam tāpēc man neviena neraksta :|

Acīmredzot šeit nav sievietes,kurām sakrīt vēlmes ar tevi.
02.01.2022 18:45 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016

hmm nu man šķiet, ka mainītās lomās es teiktu to pašu. Gan sieviete gan vīrietis ir pilnīgi tiesīgi konkrētā dzīves posmā, vai vispār nekad negribēt bērnus. Tāpat kā var gribēt plānot ģimeni, abus viedokļus respektēju.
Bet, manuprāt, vīrietim tas tiešām ir citādāk - vai tad nav tā, ka vīrietim tomēr ir tas viss ir vieglāk? Nav jāiznēsā, nav naktī jābaro ar krūti (jā, ir pudelītes utt, bet bieži sievietes jutīgāk uztver trokšņus naktī un ātrāk pamostas) Nav uz diezgan ilgu laiku jāupurē karjeru.
Varam jau domāt rožaini un optimistiski, ka mūsdienās attiecībās abas puses ir vienlīdzīgas, un tēvs audzina bērnu tik pat daudz kā to dara māte, bet vai tas tiešām tā ir? Atsevišķos gadījumos varbūt jā, bet ne lielākoties
02.01.2022 18:53 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6738
Reģ: 13.11.2016
Kā sieviete 30+ iesaku iegūglēt "twitter @dzjauris" uzspiest uz tvīta par saistītu tēmu, un aizdomāties par to, ko tur raksta 35+ sievietes.
02.01.2022 19:14 |

Reitings 945
Reģ: 14.10.2017
Cita dēļ noteikti nav jādara kaut kas ko pati šobrīd nevēlies, turklāt tik svarīgs notikums kā bēbis. Ja nu neatrodat kompromisu tad jāšķiras. Un tiem kas saka ka ja situācija butu otradāka tad butu tas un šitas.... tieši sieviete iznēsās šo bērniņu nevis vīrietis un ir pa visam normāli ja sieviete grib/negrib to darit + runa gāja par to ka viņa nevelas to tagad nevis nekad. Ir taču pietiekoši daudz situāciju ar "abām pusēm" kurās cītīgi tiek aizstāvēti arī vīrieši.
Ja turpina bēbja tēmu tad piekritu iepriekš minētajam komentaram par to ka beigās berns var palikt nelaimīgs jo nav mīlēts un māte tik pat nelaimīga jo mātes jūtas tā arī nekad nav pamodušās. Turklāt zinu gadījumu kur pirmais bērns sievietei nebija īpaši gribēts un tas vienmēr bijis kā atstumtais visās ģimenes situācijās bet otrais bērns kurš bija tiešām plānots, jau papildus tam ka bija jaunākais, tika lolots uz visiem 100.
Kā arī vajag izrunāties un tiešam parādīt video vai forumus lai džeks palasa jo vīriešiem tiešām trūkst izpratnes par to kas ir bērna ienākšana abu dzīvēs. Citreiz pat visgatavākie jaunie tēti pēc bērna nākšanas pasaulē ātri vien salūzt un visas emocijas pāriet uz sievieti.
Bērna ienākšanai ir jābūt maksimāli pārdomātam lēmumam no abām pusēm.
02.01.2022 19:15 |

Reitings 1979
Bet, manuprāt, vīrietim tas tiešām ir citādāk - vai tad nav tā, ka vīrietim tomēr ir tas viss ir vieglāk? Nav jāiznēsā, nav naktī jābaro ar krūti (jā, ir pudelītes utt, bet bieži sievietes jutīgāk uztver trokšņus naktī un ātrāk pamostas) Nav uz diezgan ilgu laiku jāupurē karjeru.

Bet vai tāpēc vīrietis nedrīkst gribēt bērnus? Ne jau mans vīrs izdomāja to, ka tikai mans ķermenis spēj iznēsāt un dzemdēt bērnu, bet viņam ir tādas tiesības tos gribēt. Te kaut kā par daudz izskan tāds viedoklis, ka šķiet, vīrietis ir tikai kā spermas donors bez jūtām, emocijām un vēlmes.
Cālī ir interesanta diskusija par to, ka vīrs bērnus vairs negrib. Un komentāros iesaka palikt stāvoklī tāpat. Absurds, sievietes. Nē, es nesaku, ka autorei ir jādzemdē tikai tāpēc, ka vīrietis to grib, bet … Komentārus lasot man paliek no sirds žēl vīriešu. Grozi kā gribi, vīrietim nav tiesības kaut ko vispār gribēt 😀
02.01.2022 19:22 |

Reitings 6738
Par iespējamu šķiršanos jādomā ar vēsu prātu. Jaizvērtē, kādas ir jūsu attiecības kopumā. Ja visādi citādi tās ir labas, tad iesaku nestrēbt karstu. Ja izšķirtos, tas negarantē, ka viegli izveidosi citas tikpat labas attiecības, un ka nākamais vīrietis gribēs bērnus tieši tad, kad tu tos gribēsi.
Turklāt redzu, kā iet meitenēm, kuras 30+ vecumā meklē partneri ģimenes veidošanai. Viena vecuma vīrieši, it sevišķi, tie foršākie, nopietnām attiecībām nereti izvēlas jaunākas. It kā jau ir uzmanība ir arī no viena vecuma un pat jaunākiem vīriešiem, bet bieži šādas attiecības beidzas ar čiku un salauztu sirdi, jo pēc kāda laika attiecībās izrādās, ka viņi nemaz nevēlas veidot ģimeni.
Jāņem vērā arī dabas likumi, diemžēl vīriešiem šajā jautājumā dabas noteiktais laiks ir ilgāks, viņi pie bērniem bez problēmām tiks arī tad, ja tas ir atlikts uz kādu laiku, sievietēm var sanākt visādi.
02.01.2022 19:31 |

Reitings 438
Reģ: 21.01.2021
lote_te @ 02.01.2022 19:22

Bet vai tāpēc vīrietis nedrīkst gribēt bērnus? Ne jau mans vīrs izdomāja to, ka tikai mans ķermenis spēj iznēsāt un dzemdēt bērnu, bet viņam ir tādas tiesības tos gribēt. Te kaut kā par daudz izskan tāds viedoklis, ka šķiet, vīrietis ir tikai kā spermas donors bez jūtām, emocijām un vēlmes.
Cālī ir interesanta diskusija par to, ka vīrs bērnus vairs negrib. Un komentāros iesaka palikt stāvoklī tāpat. Absurds, sievietes. Nē, es nesaku, ka autorei ir jādzemdē tikai tāpēc, ka vīrietis to grib, bet … Komentārus lasot man paliek no sirds žēl vīriešu. Grozi kā gribi, vīrietim nav tiesības kaut ko vispār gribēt ?

Nu nav jau tā, ka nevar gribēt, bet ir jāgrib abiem. Jo es piekrītu, ka grūtniecība pamatīgi ietekmē sievietes dzīvi, vīrietim ne tik ļoti. Un zinu arī "gribošos" tēvus, kuri pazūd, kad saprot, ka bērns nav tikai mazs, smuks kunkulītis.
02.01.2022 19:32 |

Reitings 6738

Cālī ir interesanta diskusija par to, ka vīrs bērnus vairs negrib. Un komentāros iesaka palikt stāvoklī tāpat. Absurds, sievietes. Nē, es nesaku, ka autorei ir jādzemdē tikai tāpēc, ka vīrietis to grib, bet … Komentārus lasot man paliek no sirds žēl vīriešu. Grozi kā gribi, vīrietim nav tiesības kaut ko vispār gribēt ?

Tieši tādēļ uzskatu, ka labas attiecības ir tādas, kurās šajos tik būtiskajos jautājumos tiek runāts un tiek meklēti kompromisi. Tiesības gribēt vai negribēt ir katram, taču kategorisms nav laba lieta.
02.01.2022 19:34 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016

Es šeit vairāk runāju par to, ka vīrietim ir vieglāk tādu vēlmi izteikt neapdomīgi, jo pašam nebūs tik daudz jāupurē. Protams, ka drīkst gribēt bērnus, bet uzskatu, ka izdarot spiedienu, kā otru variantu minot šķiršanos, ir tomēr jāapzinās, kas tiek prasīts no sievietes, un jābūt saprotošākam par to, ka dzīvesbiedre grib pagaidīt. Viņam jau bioloģiskais pulkstens netikšķ, varēs apaugļot arī vēlāk 😀
02.01.2022 19:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits