Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Iegādāties šaujamo

Reitings 1072
Reģ: 15.06.2016
Gribu nopirkt sev ieroci (pašaizsardzības nolūkos), skatījos Valsts Policijas vietni lai uzzinātu cik maksā ieroča glabāšana un nedaudz apjuku, kad izlasīju šo:
Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzītas ar šaušanas sporta veidu saistītas sporta federācijas (turpmāk - sporta federācija) izziņu, kas apliecina, ka fiziskā persona ir reģistrēta tās kolektīvā biedra sporta organizācijā (turpmāk - sporta organizācija).

Tagad atrodos neizpratnē: vai tas nozīmē ka fiziskā persona nevar vienkārši glābāt ieroci, ja tā neatrodas kaut kādā sporta federācijā? 😯
Vai šis:
Iesniegumā ir jānorāda šaujamieroča, tā maināmās būtiskās sastāvdaļas un lielas enerģijas pneimatiskā ieroča izgatavotāja nosaukumu (izgatavotāja zīmolu), modeli, sēriju un numuru, kā arī kalibru un jaudu norāda, ja šāda informācija ir zināma;

Kā es varu zināt ieroča sēriju, ja vēl neesmu to iegādājis? Bet ja esmu, tad sanāk, ka es to glabāju nelikumīgi, jo man nav attiecīgas atļaujas? Kaut kāds apburtais loks. 🤷‍♀️
27.12.2021 15:48 |

Reitings 798
Reģ: 14.05.2019
Neesmu dzirdējusi, ka fiziska persona var turēt ieroci, jo vienkārši tā gribas. Pašaizsardzībai var nopirkt piparu gāzi un citas alternatīvas. :)
27.12.2021 16:13 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
Ieroci Tu vareesi tureet seifaa, nevis neesaat liidzi, bez reaala pamatojuma tu vari dabuut tikai ierocha tureeshanas atljauju un viss. Lai dabuutu neesaashanas atljauju jaabut reaaliem draudiem dziiviibai. Pamosties, Latvijaa civilpersonas nestaigaa apkaart ar ierochiem. Gaazes pistoli vari pirkt, no tuvas distances rezultaats var buut letaals.
Neviena militaara organizaacija un nekaads sporta klubs ar shaushanu tev nespiid, jo neesi vakcineejies. Tu pat tureeshanas atljaujai nekaadu komisiju nenokaartosi tuvaakajaa laikaa, lielaakaa dalja aarstu un polikliiniku prasa poteeshanaas sertifikaatu, lai tu vispaar tur tiktu.
Un vispaar ne visai adekvaatam cilveekam, kaads esi tu, var gadiities neiziet psihiatra paarbaudi, kaa arii pat, ja izietu, tev ieroci nevajag, jo tu neesi adekvaats.
27.12.2021 17:08 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
kaa arii noteikti esi iedomaajies ka buus kaa filmaas, staigaasi ar savu ieroci un teemeesi katra bomzha vai narkomaana virzienaa, kursh ko uzbreec, miiliit, par ierocha izvilkshanu vien publiskaa vietaa, ja vien tev nav nazis pie kakla un tu neglaab savu dziiviibu, tevi var ieseedinaat.
27.12.2021 17:11 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
😂 Susur.
27.12.2021 19:35 |

Reitings 1365
Reģ: 19.07.2019
Susurrrrrs, tu gadījumā šeit agrāk nebiji ar niku DieKleineHexe?😁 Pazīstams izteikšanās veids un trāpīgi komentāri. 😀
27.12.2021 19:46 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits