Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ēdieni Ziemassvētku galdam

Reitings 737
Reģ: 14.12.2021
Padalies, ko garšīgu gatavosiet? Man patīk sagatavot visām brīvdienām, lai nav jābrauc uz veikalu un vairāk arī tādu auksto galdu, kas stāv ledusskapī, un ēd kad gribas.
Šobrīd ir - rosols, siera salāti, pildītas olas ar anšoviem.
21.12.2021 08:06 |

Reitings 273
Reģ: 22.02.2020
Pēdējā laikā esam iemīļojuši “cēzrea salātus” vai kādus līdzīgus. Lieku tur vai nu Spilvas cēzera mērci vai sajaucu grieķu jogurtu ar nedaudz mayo, citronu, ķiploku. Šie salāti parasti aiziet pirmie. Kā arī nav tik “majonēzīgi” un smagi.
Vēl taisu iepriekšējā dienā lavašus: Nosmērēju lavašu ar dzintara sieru, tad pārkaisu ar sagrieztiem lociņiem, dillēm un krabju nūjiņām, sarullēju , ietinu pārtikas plēvē, lai nekas neizkalst un sasūcas. Nākamajā dienā atliek tikai sagriezt.
Tādu pašu lavašu taisu ar siera salātiem un vēl vienu ar krēmsieru, gurķi, lasi. 3 uzkodas jau gatavas. 😅
21.12.2021 11:27 |

Reitings 737
Alishaaa @ 21.12.2021 11:27
Pēdējā laikā esam iemīļojuši “cēzrea salātus” vai kādus līdzīgus. Lieku tur vai nu Spilvas cēzera mērci vai sajaucu grieķu jogurtu ar nedaudz mayo, citronu, ķiploku. Šie salāti parasti aiziet pirmie. Kā arī nav tik “majonēzīgi” un smagi.
Vēl taisu iepriekšējā dienā lavašus: Nosmērēju lavašu ar dzintara sieru, tad pārkaisu ar sagrieztiem lociņiem, dillēm un krabju nūjiņām, sarullēju , ietinu pārtikas plēvē, lai nekas neizkalst un sasūcas. Nākamajā dienā atliek tikai sagriezt.
Tādu pašu lavašu taisu ar siera salātiem un vēl vienu ar krēmsieru, gurķi, lasi. 3 uzkodas jau gatavas. ?
super, par idejām! Lavašs, protams. Biju aizmirsusi!
Cēzara salāti arī garšīgi, paldies 😘
21.12.2021 11:51 |

Reitings 395
Reģ: 04.06.2021
Parasti taisu suši- gan karstos, gan aukstos, lavašu ar mazsālītu lasi, gurķīti, olu, salātlapas, krēmsiers.
Šogad gribētos vistas-ananasu salātus: vista, gurķis svaigs, kukurūza, siers, pekanrieksti.
Cenšos atradināties no lielās ēst taisīšanas, jo iepriekš ir sanācis, ka nosēžu ar savām idejām visu dienu virtuvē, un vakarā, kad ģimene gatava svinībām, man vienīgā doma par gulēšanu ir.😄
21.12.2021 19:35 |

Reitings 231
Reģ: 20.01.2021
Pilnīgi katru gadu cepu pīli pēc omas receptes, kas vienmēr sanāk dievīga. Klāt noteikti kādi krāsnī cepti dārzeņi un šampinjonu mērce.
Vēl galdā būs vieglie gaļas salāti. Vieglie tāpēc, ka nelieku klāt majonēzi, bet gan skābo krējumu un sinepēm un čut mārrutkus. Nopirkšu labu liellopa gaļu tirgū un pievienošu.
Taisīšu uzkodu plati - ar spāņu desu, vītināto gaļu, olīvām, vīnogām, dažādiem sieriem, saulē kaltētiem tomātiem, maizes grauzdiņiem un saulē kaltētu mērcīti un bazilika pesto.
Tad vēl siera rausīši un speķa pīrādziņi.
Saldie man nesanāk, bet domāju nopirkt kādu gardu ābolmaizi.
Un tā tīri smaržai un dekoram mandarīni, piparkūkas, kāda šokolādes konča.
Oma, ar ko kopā svinēsim, galds cels auksto gaļu (galertu) un zirņus ar speķi.
Varbūt vēl kaut ko izdomāšu vai veikalā kaut kas uzrunās.
21.12.2021 22:08 |

Reitings 737
LaLo @ 21.12.2021 19:35
Parasti taisu suši- gan karstos, gan aukstos, lavašu ar mazsālītu lasi, gurķīti, olu, salātlapas, krēmsiers.
Šogad gribētos vistas-ananasu salātus: vista, gurķis svaigs, kukurūza, siers, pekanrieksti.
Cenšos atradināties no lielās ēst taisīšanas, jo iepriekš ir sanācis, ka nosēžu ar savām idejām visu dienu virtuvē, un vakarā, kad ģimene gatava svinībām, man vienīgā doma par gulēšanu ir.?
suši, oho. Man vairāk vasarā gribās suši, nezinu kāpēc. Bet paldies par idejām.
22.12.2021 00:51 |

Reitings 737
Karlsone @ 21.12.2021 22:08
Pilnīgi katru gadu cepu pīli pēc omas receptes, kas vienmēr sanāk dievīga. Klāt noteikti kādi krāsnī cepti dārzeņi un šampinjonu mērce.
Vēl galdā būs vieglie gaļas salāti. Vieglie tāpēc, ka nelieku klāt majonēzi, bet gan skābo krējumu un sinepēm un čut mārrutkus. Nopirkšu labu liellopa gaļu tirgū un pievienošu.
Taisīšu uzkodu plati - ar spāņu desu, vītināto gaļu, olīvām, vīnogām, dažādiem sieriem, saulē kaltētiem tomātiem, maizes grauzdiņiem un saulē kaltētu mērcīti un bazilika pesto.
Tad vēl siera rausīši un speķa pīrādziņi.
Saldie man nesanāk, bet domāju nopirkt kādu gardu ābolmaizi.
Un tā tīri smaržai un dekoram mandarīni, piparkūkas, kāda šokolādes konča.
Oma, ar ko kopā svinēsim, galds cels auksto gaļu (galertu) un zirņus ar speķi.
Varbūt vēl kaut ko izdomāšu vai veikalā kaut kas uzrunās.
speķa pīrādziņi (manuprāt) ir tik laikietilpīgi.. eh, varbūt jāsaņemas tomēr.
Kāda ir recepte pīlei, padalies, ja, protams, nav ģimenes noslēpums. Paldies 😊
22.12.2021 00:52 |

Reitings 737
Godīgi sakot, nekas neesmu taisījusi auksto gaļu. Varbūt, ir kāda uzticama recepte?
22.12.2021 00:54 |

Reitings 694
Reģ: 16.02.2021
Es pēdējā laika pīrādziņus taisu pavisam vienkārši. Miklu izrullē uzber pildijumu, sarulle desa, sagriež gabaliņos,apsmere ar olu var uzbert seklinas un cep.
22.12.2021 01:05 |

Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Kada zin, kur LV var nopirkt Terry's Chocolate Orange?
23.12.2021 20:30 |

Reitings 737
Paldies par idejām, iedevsmojos un viss brīvdienām sapirkts. ☃
23.12.2021 22:39 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits