Es arī ļoti gribētu mainīt savu uzvārdu galvenokārt tāpēc, ka viņš ir krievisks un visi izrunā vienmēr ar uzsvaru uz beigām. Man tas ļoti nepatīk un vienkārši nejūtos labi ar viņu, bet es nevaru pierādīt radniecību, ar to ko gribu. Patiesībā visos soc. tīklos profilā rakstu to, kas patīk nevis īsto.
Ir divi varianti, kā nomainīt. Pirmais pēc radniecības. Var ņemt kādu, kas ir dzimtā un cik tālu tu vari pierādīt radniecību. Vai stājoties laulībā.
Otrais - ja pašreizējais uzvārds traucē iekļauties sabiedrībā - tas ir aizvainojošs, grūti izrunājams, ir slikta nozīme citā valodā vai ir kāds noziedznieks ar tavu uzvārdu. (Piem. kāds izdarījis smagu noziegumu un tev ir tāds pats uzvārds kā šim cilvēkam, tad var mainīt, lai tu netiktu saistīta ar viņu, pat ja neesat radinieki.) Šo gan esot daudz grūtāk pierādīt, bet tad gan var ņemt kādu patīk.
Labākais laikam būtu aiziet uz to kantori parunāt par savām iespējām un uzdot visus jautājumus.
Ja iesi cauri visam šīm procesam, pēc tam lūdzu pastāsti kā gāja.
Vēl viens paziņa stāstīja, ka viņa draugs iedevis labu kukuli, sarakstījuši visus dokumentus un dabūjis uzvārdu, kādu gribēja.