Ikdienā ierobežoju cukura patēriņu kafijai/tējai to nelieku necik un ja gribas kādu saldumu, tad priekšroka augļiem vai kādam veselīgajam našķim. Arī veikalā pērkot produktus skatos cukura daudzumu, daudz kur tas ir neadekvāti augsts. Piem. - mērcēs, jogurtos, musli. Maksimāli ierobežoju kviešu miltu patēriņu, jo pēc tam ir pumpas uz sejas, rokām un piepūties vēders. Vēl maz lietoju sāli, treknus un cieti saturošus produktus (kukurūza,kartupeļi). Grūtniecības laikā bija diabēts un vecākiem arī tas ir, līdz ar ko, man pašai ir liela iespēja to dabūt, ja ēstu visu pēc kārtas, tādēļ arī izvēlos veselīgu uzturu. + nekad neesmu bijusi “caurbira” un apēstās bulciņas nekur maģiski nepazūd.
Svētkos vai aizejot ciemos gan ēdu visu un tas nekādu ļaunumu nenodara. Ikdienā pārsvarā mans šķīvis izskatās tā - puse no tiem ir dārzeņi (salāti+kāds cepts/sautēts dārzenis) 1/4 daļa ogļhidrāti un tad pārējais 1/4 olbaltumvielas, labie tauki.
Sākumā ir grūti mainīt ēšanas paradumus, bet, kad pierod un sāk uzlaboties pašsajūta, tad veselīgs uzturs jau ir kā ieradums.