Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Nesaprotamas kuņģa problēmas

 
Reitings 2
Reģ: 07.10.2021
Visiem čau. :)
Ir sākušās problēmas ar kuņģi. Viss sākās 2020 gadā ar stiprām vedera sāpēm uz nervu pamata.
Tika izrakstītas zāles - Nolpaza.
Dzēru kādu laiku. Laikam bija kādi pāris mēneši. Sākumā itkā palika labāk. Bet jau 2021 gada sākumā sāpes atkal parādījās. Kaut kādas jaunas. Kaut kādas jocīgas degošas sāpes krūtis. Biju pie ārstiem - taisīju ultrasonogrāfiju un kobru. Ultrasonogrāfijā pateica ka viss ir ideāli un kobrā uzrādīja nelieku gastrītu un atvilni. Tad es vēl nezināju kas ir tas atvilnis. Nekādas zāles netika izrakstītas. Dzēru tālāk Nolpaza jo ģimenes ārsts pateica lai turpinu kursu. Dzēru, dzēru bet sāku saprast ka man viņas īsti nepalīdz. Sāka uzrasties jocīgas sajūtas vēderā un krūtīs. Degošas, spiedošas sajūtas. Vis kaut kādas jaunas sajūtas. Bet es kaut kā ar to dzīvoju. Grūti bet centos kaut kā pārdzīvot.
Tad 2021 gada vasaras beigās atkal uz nervu pamata sākas pats jautrākais. :) Sāka mest augšā skābi. Cik es sapratu man jau pamazām šī problēma bija sākusi veidoties. Bet tagad tas viss ļoti stipri pasliktinājās. Man sāka ļoti stipri apdedzināt rīkli, mēli. Te sākās elle. Katru dienu man dedzināja rīkli un mēli. Nonāca līdz tam kad man ļoti stipri sapampa rīkle un es nevarēju normāli norīt pārtiku. Pie tam vēl visu laiku jutos ļoti sūdīgi.
Aizgāju pie LORa kurš uzreiz balstoties pēc manām kobras analīzēm pateica ka jums ir atvilnis (reflukss) un ka ar to neko nevar padarīt kā tikai ārstēt ar zālēm. Pateica ka jums ir "paaugstināta skābe" un tāpēc jums viņu arī met augšā.
Izrakstīja man zāles - Escadra.
Kuras es dzēru vēl 2 mēnešus. Bet es atkal sāku saprast ka labāk man nepaliek. Tieši otrādi. Man sāk palikt tikai sliktāk. Pārstāju dzert šis zāles.
No šī brīža palika pavisam slikti. Jo es praktiski nevarēju neko ēst. No visa ko es ēdu meta augšā skābi un dedzināja. Fizisko slodzi arī īsti vairs nevarēju dot jo no viņas arī meta augšā skābi.
Tad es sāku mazāk ēst. Jo sapratu ka nevaru īsti paēst normāli. Notievēju uz 7 kilogramiem. Un tad sāka parādīties bezspēks, nogurums, visu laiku slikta sajūta.
Te es sapratu ka neviens man nevar īsti palīdzēt. Kā jāsāk meklēt palīdzība pašam. Meklēju, meklēju un vismaz atradu vairāk informācijas par šo atvilni (refluksu). Laikam pats svarīgākais ko es sapratu ir tas ka šis atvilnis (reflukss) ir izsaukts no pazeminātas kuņģa skābes. - Manā gadījumā no pazeminātas. Un cik es lasīju par šo problēmu tad lielākoties gadījumos viņa rodas no pazeminātas kuņģa skābes.
Kas ir īstenībā diezgan loģiski ja tā padomāt. Ir daudz stressa, kuņģis sāk mazāk ražot kuņga skābi. - Jo dotajā brīdī viņa nav tik svarīga kad tu esi kaujas režīmā.
Un cik es esmu lasījis - diezgan daudz. Tad visi saka ka no šīm "skābes pazeminošām" zālēm paliek tikai sliktāk.
Bet man viņas tika izrakstītas 2 reizes un es viņas dzēru. Tā sanāk ka esmu nodarījis sev tikai sliktāk. :)
Un te nācās saprast ka ir vajadzīga diēta. Jo šajā gadījumā nevar ēst visu pēc kārtas. - Kaut gan es tā pārtieku ļoti veselīgi. Diēta tiešām palīdzēja. Jo noņēma to aso fāzi.
Bet pati problēma tā arī nav pārgājusi. Tad ir labāk, tad ir sliktāk.
Jo cik es saprotu ar tām "skābes pazeminošām" zālēm es esmu nodarījis tikai sliktāk. Un tagad ir savas sekas. Kunģis darbojas ļoti jocīgi. Un visu laiku ir tāda sajūta ka pārtika ļoti slikti pārvāras. Nu pavisam slikti. Ir tāda sajūta ka kuņģis darbojas ne tā kā viņam vajadzētu. Ka tu jūti ka kuņģis darbojas ļoti dīvaini un grūti.
Visu laiku ir slikta dūša.
Tad varbūt kāds ir ticis galā ar šo problēmu?!
Varbūt kāds var ieteikt kādu labu speciālistu pie kura var vērsties?! :)
Cik es saprotu te ir cilvēki kuri ir sastapušies ar šo problēmu.
30.10.2021 14:17 |
 
10 gadi
Reitings 2503
Reģ: 29.01.2009
Jocīgi Tev tie ārsti, zāles izrakstīja, bet pašu galveno - ka jāievēro speciāla diēta - to nepateica. Ar zālēm atvilni neizārstēsi. Pats svarīgākais ir nelietot tādus produktus, no kuriem Tev paliek sliktāk un tas Tev pašam jājūt, jo katram tie ir savādāki. Pameklē, palasi, ko šādā gadījumā labāk ēst un no kā izvairīties. Informācija par šo ir diezgan daudz atrodama, gandrīz katrs otrais ar to slimo, kurš izteiktāk, kurš ne tik ļoti.
Es ar šo slimību sadzīvoju jau daudzus gadus un zinu, ko es drīkstu ēst un ko nē. Tā kā varu mēnešiem dzīvot un viss ir ok, bet tāpat uznāk periodi, kad tas atvilnis saasinās un tad tiešām ļoti ļoti jāpiedomā pie pareizas diētas. No zālēm es arī lietoju Nolpazu un Escadru.
30.10.2021 15:12 |
 
Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Esmu ar ko līdzīgu saskāries un zāles vienmēr ārstē tikai simptomu(nevis ceļoņus).
Man palīdzēja uztura maiņa un svara zaudēšana.
Tas ir tiesa, ka atvilni visbiežāk izraisa tieši skābes pazemināts PH līmenis, nevis paaugstināts. Tāpat iemesls var būt pārāk liels svars un iekšējo orgānu aptaukošanās, kas kaut kādā veidā ietekmē spincera(vārstuļa) aizvēršanos.
Tad vēl var būt problēmas gan uzņemtajā pārtikas daudzumā un tipā. Ja es dzeršu daudz kafijas un uzkodīšu cepumiņus un šokolādes, tad drošivien, ka atvilnis pēc kāda laika šādi našķojoties būs garantēts.
Man, personīgi, ir glutēna nepanesamība, tādēļ baltos miltu produktus cenšos neest. Pilngraudu rudzu rupjmaize ir pieļaujama.
Es tāpat lietoju probiotikas (Lacto Seven), kas man palīdz ar gremošanu.
Attiecībā uz skābi - labprāt iedzeru, no rītiem, minerālūdeni ar karoti organiskā ābolu sidra etiķi.
Svara zaudēšanai izmantoju ūdens fastingu un intermitent fasting t.i. es needu neko kādu periodu un samazinu ēdienreižu skaitu.
Pamatā pārtieku no saldētiem dārzeņiem ar malto gaļu vai zivi un izlaižu gan rīsus, gan griķus, gan kartupeļus. Dažreiz griķi pārmaiņas pēc arī tiek nogaršoti. Zupas, milzīgas bļodas ar tunča salātiem, dažreiz uztaisu burito un ietinu to ķīnas kāposta lapā.
Labprāt pats skābēju kāpostus un taisu arī višadus salātus ar tiem.
Bet pašā, pašā sākumā iesaku taisīt resetu - izskalo visu ar sālsūdeni https://www.ownyoureating.com/blog/cleanse-colon-salt-water-flush/
un pamēģini vienlaicīgi izlaist kādu dienu bez ēdiena - atslodzei. Tajā laikā arī mēģini saprast ko labāk ēst.
Sports arī laba lieta. Pastaigas, velo vai skriešana. Ja izvēlies fastingu, tad dienā paliek 1-2h laiks pastaigām!
#Atvainojos par kalamburu, bet negribu izplūst daiļrunībā vai veltīt daudz laika šim jautājumam. Ja kas nesaprotams jautā!
Ir arī tāds funkcionālās medicīnas ārsts, kas izskaidros daudzko:
31.10.2021 00:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits