Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gaiss Rīgā

 
Reitings 151
Reģ: 22.08.2015
Esiet pamanījuši, ka pēdējos gados gaisa kvalitāte Rīgā ir vienkārši briesmīga? Citreiz ejot pa ielu, liekas, ka elpa sitas ciet no smirdoņas. Un ne tikai pilsētas centrā. Gadās praktiski tukša iela, pabrauc garām viena mašīna un aiz tās ir vienkārši melns dūmu mākonis pa visu ielu. Vai tiešām nav nekādas pārbaudes mašīnām, kāpēc ir atļauts braukt ar tādām, kas piedūmo visu ielu?
Sapotu, galvaspilsēta, bet ir būts un dzīvots arī citās valstīs, pilsētās, kur ir >2 miljoniem iedzīvotāju, kur katrs brauc ar mašīnu, bet gaiss daudz daudz tīrāks.
Arī vides aizsardzības ministrijas majaslapā minēts "Gaisa kvalitātes mērījumu staciju dati parāda, ka pēdējo piecu gadu laikā Rīgā, Liepājā un Rēzeknē ir konstatēta Pasaules Veselības organizācijas standartiem neatbilstoša gaisa kvalitāte, turklāt Rīgā tiek pārsniegti arī gaisa kvalitātes robežlielumi, kas noteikti Eiropas Savienības tiesību aktos. "
17.10.2021 18:25 |
 
Reitings 90
Reģ: 01.10.2021
Nu, un ko brīnies. Rīgā ir starp viena no 20% sliktākajām gaisa piesārņojuma ziņā, starp OECD. Īpaši vasarā, pavasarī. Stāvošas gaisa masas un smiltis kaisītās uz sniega. Un mēs neesam nekāda megapole ar debesskrāpjiem un itkā esam zaļa valsts. Vitur par to domā un risina. Mums nevar izremontēt gadu desmitiem pussabrukušās ēkas. Nav infrastruktūras, parku. Tie mav pareizi izvietoti utt. Rīga vienlaikus ir gan nabadzīgākā gan piesārņotākā pilsēta starp OECD valstīm. Tikai cilvēki reāli nesaprot, kādā vidē mēs dzīvojam. Tu ieminēji vecās mašīnas, bet realitātē daudz trak\āka lieta ir privātmāju un pirms kara ēku apkure, ar zemajiem skursteņiem, malkas apkuri vai vispār netīrītām krāsnīm. Un mēs to visu elpjam. Tas viss uzkrājas mūsu plaušās. Kur kur, bet Lv ne mums neskartas dabas, ne sakoptu vietu, ne kur nu vēl nepiesārņota vide un gaiss. Un tam pa virsu arī ekonomika starp 20% sūdīgāko no visām OECD valstu pilsētām.
17.10.2021 21:57 |
 
Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
Nav jau tik slikti ar gaisa kvalitāti Rīgā. Nav jau Rīga transporta megapole, kur apkārt būtu rūpnīcas vai citi piesārņotāji. Jebkurā gadījumā, gaisa kvalitāte ir labākā nekā pirms 30-40 gadiem kad bija daudz ogļu un šķidrā kurināmā katlumāju. Tā kā šobrīd siltuma un elektrības ražošanai izmanto gāzi un biomasu, tad piesārņojums ir daudz mazāks.
Un daudz kas ir atkarīgs no laika apstākļiem. Ilgstošs sausums un bezvējš, tad piesārņojums pasliktinās, bet tā kā Rīga atrodas pie jūras un vējš pārsvarā ir vienmēr, nokrišņi regulāri, tad ir OK.
Bez tam, vienīgais plus no augošajām degvielas cenām ir piesārņojuma samazināšanās.
18.10.2021 15:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits