Jūtos ļoti sāpināta

Reitings 13
Reģ: 27.09.2021
Pēc trīs nedēļām gaidāms bērniņš.
Šodien uzzināju, ka mana slimnīca ar ko noslēgts līgums par ģimenes palātu neļaus piedalīties tēvam dzemdībās bez covid sertifikāta. Lai paspētu dabūt sertifikātu vienīgā vakcīna man liekas, ka bija Janssen, jo viena pote.
Tiklīdz pateicu to bērna tēvam, viņš bija kategoriski pret un, ka tad nepiedalīsies dzemdībās. Pēc kāda laika jau sāka sakarīgāk domāt, bet vairāk ir par to, ka nevakcinēsies.
Un tad šajā brīdī es sajutos ļoooti vīlusies, vai tiešām atstās mani bez atbalsta? Kā arī dēla nākšana pasaulē būs lielākais notikums viņa dzīvē un droši vien to sapratīs tad, kad viņam dēls būs rokās. Domāju, ka šo izvēli ar laiku nožēlotu. Bet vai tiešām tas ir tā vērts palaist to garām un mani atstāt bez atbalsta??? Par šo es visvairāk pārdzīvoju.
Aizdomājos par to, ka svarīgos dzīves brīžos, kad būs vajadzīgs morāls atbalsts, es nevarēšu reķināties, jo ir gatavs pabāzt mani zem riteņiem, lai pašam nebūtu jāziedojas. Tājā pašā laikā arī viņam dzīvē es ticu, ka būs tāds brīdis, kad vajadzēs manu atbalstu. Es nedomāju, ka varēšu piedot viņam un zemapziņā ar to dzīvošu.
Ir vēl variants citā slimnīcā dzemdēt, taču nav arī teikts, ka pēc 3 nedēļām šādu lēmumu arī tā slimnīca nepieņems.
Nevakcinēšanās iemesls ir lielākoties kaut kāds princips un bailes par veselību, kaut gan viņam nav nekādas problēmas ar to. (26 gadi)
07.10.2021 20:27 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
Lasītājs @ 09.10.2021 16:21
Lasu ilgi šo forumu tīri aiz garlaicības darbā,bet tagad izdomāju uzstaisīt profilu jo smiekli nāk par šīm tēmām kur tiek aizstāvēti bezmugurkaulnieku puikas(līdz vīriešiem vēl īsti nav nonākuši) kas der tikai dzimumaktam un pat nav spējīgi atbalstīt savu SIEVU,viņu kopdzīves vienā no svarīgākajiem brīžiem. Ir lietas dēļ kurām ir jāmet malā savi principi jauzvelk bikses augšā, piens jānoslauka no lūpām un jauzņemas atbildība ,un pofig kā tu redzi vai neredzi savu sievu pēc tam tā ir tava problēma tiec ar to galā,drāzties ir viegli ,bērnu audzināt un laist pasaulē pavisam kas cits.
Protams dzemdības nav zobārsta apmeklējums,tās ir dzemdības lol pasaulē nāk tavs bērns,un sieva tev ir jāatbalsta. Man kad dzima mazais es ar sievu biju palātā no plkst 9 vakarā līdz 8 no rīta,lēju ūdeni virsū stundām ilgi, stāstīju stulbības tualetē kamēr viņa no sāpēm vaidēja,protams redzēju arī vagīnu visā savā godībā sajauktu ar sūdiem un asinīm un protams ka man tas viss nepatika,bet tas viss pazuda brīdī kad ieraudzīju savu meitiņu pirmo reizi. Tās ir emocijas un prieks ko nevar iegūt lūpījot telefonā un gaidot foajē kamēr tu dzirdi aiz durvīm kā bļauj tava sieva no sāpēm.
Neiet runa par to ka vīrietis tev blakus būs baigais palīgs dzemdībās ,bet emocionālais atbalsts vienmēr noder. Tad atkal saprotu arī tavu domu gājienu,ja vīrietis mājās pat nevēlais vairs seksu un dot emocionālo atbalstu tā nolemtība un vientulība vairs neliekas tik dīvaina un tiek normalizēta arī citās diskusijās.
Dāmas jūsu vīrieši pie pirmajiem lielajiem soļiem attiecībās ir saļimuši tāpat kā viņu krāniņi pēc 3 Jack & Daniels glāzes. Par to ir jārunā ,vīrieši nepiedzimst tie par tādiem kļūst cauri dzīvei. Un nedrīkst normalizēt šādu attieksmi no viņu puses,nedrīkst ļaut viņiem izmukt no atbildības un tajā pašā laikā runāt pretī. Nedzīvojam vairs 19gs kur sievietes bija atkarīgas no vīriešiem un pašas nevarēja neko atļauties un tapēc arī neko negaidīja no vīrieša puses kā tikai finansiālu atbalstu.
P.S Vīrieši ir dažādi ,bet neļaujiet tiem būt gļēvuļiem kad runa iet par ģimeni. Tas ir iemesls kapēc Latvijā tagad ir tik daudz glupu vīriešu kas ir uzauguši bez tēva un diemžēl turpinās šo apburto loku,ja vien sievietes nesāks viņus saukt pie lielākas atbildības kad runa iet par ģimenes lietām.

Tad nu varonis, paleeji uudeni un paljerksteeji. Un tiiri no mediciinas viedoklja tev buutu nojeega, kad jaaprasa kjeizars, piemeeram? Vai buutu nojeega, kad paarsniegts saapju slieksnis un vajadziiga epiduraalaa? Nekaadas tev nojeegas nebuutu par to. Rocinjas patureeshana un maisiishanaas pa kaajaam aarstiem nav jaapasludina par nez kaadu varonjdarbu.
Varonis buutu, ja pienjemtu peekshnji saakushaas dzemdiibas aarpus civilizaacijas. Visa taa kverneeshana palaataa ir muusdienu untums un nekas vairaak. Cilveeks bez mediciiniskaas izgliitiibas vai pieredzes dzemdiibaas tikai vazaa liekas bakteerijas un traucee aarstu darbu.
09.10.2021 17:04 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Sisenis @ 09.10.2021 16:45

Nepiedalīties dzemdību procesā nozīmē gļēvulību? Zinu foršus tētus, kas nav bijuši klāt. Un viņi tik tiešām nav gļēvuļi.

Nebija jo? Šajā gadijumā autore vēlas, lai partneris piedalās dzemdībās. Ir milzīga atšķirība starp to vai bērna iznēsātājai tas ir svarīgi vai nav.
Šī diskusija, protams, nekādi neizmainīs tēva domas un lēmumu pieņems viņi divatā, bet es nevarētu iedomāties šādu situāciju dzīvē. Varbūt, neesmu saskārusies ar tādiem tipiem, nezinu, bet vienmēr esmu bijusi saprasta vai atbalstīta. Jocīgi kaut kā tomēr. Jūsu kopīgais bērns, bet jādīlo ar to ir vienai pašai.
09.10.2021 17:19 |

Reitings 1349
Godīgi sakot esmu neizpratnē, kādēļ tiek aizstāvētas vīrieša intereses, bez pamatotiem iemesliem. Lasītājs visu pateica, dažiem vīriešiem ir jāpataisno mugurkauls un jābeidz ņuņņāt
09.10.2021 17:25 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
Jacqueline @ 09.10.2021 17:25
Godīgi sakot esmu neizpratnē, kādēļ tiek aizstāvētas vīrieša intereses, bez pamatotiem iemesliem. Lasītājs visu pateica, dažiem vīriešiem ir jāpataisno mugurkauls un jābeidz ņuņņāt

Tāpēc, ka ja šeit būtu diskusija par to, ka sieviete nevēlas vakcinēties lai būtu klāt kādā vīrieša nozīmīgā dienā, tad tiktu apmētāts ar akmeņiem. Tas vienkārši ir fakts.
Bet mēs katra esam dažāda. Vienai ir svarīgi lai tēvs ir blakus un tur to roku, citai nav tā nabassaite ar savu vīrieti tik spēcīga un var izdarīt pati, bez tād rociņas.
09.10.2021 17:35 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, vissvarīgākais tomēr ir vīrietim palīdzēt un būt ar bērniņu sākot jau ar pirmajām dienām esot kopā, nevis ir vai nav blakus pašās dzemdībās. Saprotu autori, ka viņai ir svarīgi, lai vīrietis būtu blakus dzemdībās, bet tagad lieki satraukties par to, ka viņš nebūs ir lieki (jo neko jau izmainīt nevarēs). Labāk izbaudi pēdējās dienas, kad mazulis ir puncī, jo pēc piedzimšanas mainīsies viss. Un tad, galvenais, lai vīrietis ir lielākais palīgs kādu vien varētu vēlēties.
09.10.2021 18:07 |

Reitings 1349
bumbu @ 08.10.2021 19:05
Būsim godīgi un sapratīsim, ka gan vienā, gan otrā pusē ir cilvēki no dažādiem “slāņiem”. Gan vakcinēto pusē ir cilvēki, kas nav izglītoti, īsti neko nejēdz, bet tik bļauj - antivax! folijgalva! Utt. Gan nevakcinēto pusē ir tādi, kas arī velkā tā folijcepures un tic , ka zeme ir plakana. Bet te gan ir maza nianse, ka tā “zemā slāņa nevakcinēto daļa” visticamākais ir pilnîgi pret jebkādu vakcinu, medikamentu. Savukārt vakcinas bļāvēji un valsts ,pasaules lielie , skaļie glābēji gan jau būtu tie paši, kas, ja valdība liktu, ietu un sistu to, kas domā savādāk.
Bet tāpat, kā vakcinēto daļā, tāpat nevakcinēto ir ļoti forši, gudri cilvēki. Un ja ir saprāts, tad ir saprašana, ka katram cilvēkam BŪTU jābūt iespējai izvēlēties.
Bet nu šeit šī diskusija ir aizgājusi nedaudz no tēmas.

Piedod, bet man šis ieraksts https://www.facebook.com/slepenaispircejsSL/posts/4338892416157779 ļoti atgādināja tavu komentāru par izglītotajiem un folijcepurēm, te ir ļoti smuki parādīts, kuras valstis ir augšgalā un kuras, tur lejā :D
Lai man autore piedod par kursa novirzīšanu no tēmas, bet tā kā pati vairs neiesaisties, iespējams, nav tik ļoti aktuāli.
09.10.2021 18:11 |

Reitings 30
Reģ: 10.02.2021
Dārgā autore, dārgās meitenes,
lasīju šo tēmu un jutu nepārvaramu vēlmi dalīties ar jums arī savās pārdomās.
Teikšu atklāti - es nespētu būt kopā ar tādu bezmugurkaula ņuņņu, kurš turklāt ir arī muļķis ar zemu izglītību un sliktu amatu!
Esmu šajā pasaulē nodzīvojusi nu jau ļoti pieklājīgu skaitu dekāžu, un nekad vēl nebiju redzējusi tik nožēlojamus bezmugurkaulniekus kā visus tos ''vīriešus'' un ''sievietes'' (ar grūtībām pieskaitu viņus pie cilvēkiem), kas savu personīgo principu dēļ atsakās vakcinēties! Laikā, kad vakcinēties liek valdība, vakcinēties liek mediji, vakcinēties liek sabiedrība, darba devējs un pat paša sieva! Kādam gan gara vājiniekam ir jābūt, lai nevakcinētos, pat ja tev draud ar mēnešiem ilgiem ierobežojumiem, finansiālām grūtībām un atlaišanu no darba? Par laimi šādu prātam neaptveramu gļēvulību cilvēkos tomēr var atrast reti.
Kā arī esmu ārkārtīgi laimīga, ka mums vairs nav nepieciešams veikt IQ testus, vai noskaidrot cilvēka inteliģences līmeni pēc viņa efektivitātes intelektuālā darbā, vai vismaz ar viņu sarunājoties. Pietiek tikai pajautāt, vai viņš ir vakcinējies pret kovid, un uzreiz zinām vai viņš ir Nobela prēmijas laureāta līmeņa intelektuālis vai arī no džungļiem noklīdis pērtiķis! Bet satriecoši ir tas, ka Latvijā vakcinācijas procents turpina augt. Tas nozīmē, ka katru dienu latviešu vidējais IQ pieaug par daudziem punktiem, jo nevakcinētie kļūst par vakcinētajiem, tātad muļķi kļūst par gudrajiem! Vai tas nav šokējoši?! Vienīgais izskaidrojums ir tāds, ka tieši kovid pote padara cilvēku par Einšteina līmeņa ģēniju, injicējot viņam papildus IQ punktus! Zinātne ir brīnumaina un ir beidzot nesusi Latvju tautai gaismu un Dieva žēlastību, ko mēs esam tik ilgi gaidījuši!
Es vēlos ierosināt pasniegt Trīs Zvaigžņu Ordeni katram vakcinētajam par viņa neizmērojamo drosmi un gudrību, kādu šī nācija nekad vēl nebija savos tautiešos redzējusi!
10.10.2021 00:02 |

Reitings 527
Reģ: 24.03.2018
Sardīne @ 10.10.2021 00:02
Dārgā autore, dārgās meitenes,
lasīju šo tēmu un jutu nepārvaramu vēlmi dalīties ar jums arī savās pārdomās.
Teikšu atklāti - es nespētu būt kopā ar tādu bezmugurkaula ņuņņu, kurš turklāt ir arī muļķis ar zemu izglītību un sliktu amatu!
Esmu šajā pasaulē nodzīvojusi nu jau ļoti pieklājīgu skaitu dekāžu, un nekad vēl nebiju redzējusi tik nožēlojamus bezmugurkaulniekus kā visus tos ''vīriešus'' un ''sievietes'' (ar grūtībām pieskaitu viņus pie cilvēkiem), kas savu personīgo principu dēļ atsakās vakcinēties! Laikā, kad vakcinēties liek valdība, vakcinēties liek mediji, vakcinēties liek sabiedrība, darba devējs un pat paša sieva! Kādam gan gara vājiniekam ir jābūt, lai nevakcinētos, pat ja tev draud ar mēnešiem ilgiem ierobežojumiem, finansiālām grūtībām un atlaišanu no darba? Par laimi šādu prātam neaptveramu gļēvulību cilvēkos tomēr var atrast reti.
Kā arī esmu ārkārtīgi laimīga, ka mums vairs nav nepieciešams veikt IQ testus, vai noskaidrot cilvēka inteliģences līmeni pēc viņa efektivitātes intelektuālā darbā, vai vismaz ar viņu sarunājoties. Pietiek tikai pajautāt, vai viņš ir vakcinējies pret kovid, un uzreiz zinām vai viņš ir Nobela prēmijas laureāta līmeņa intelektuālis vai arī no džungļiem noklīdis pērtiķis! Bet satriecoši ir tas, ka Latvijā vakcinācijas procents turpina augt. Tas nozīmē, ka katru dienu latviešu vidējais IQ pieaug par daudziem punktiem, jo nevakcinētie kļūst par vakcinētajiem, tātad muļķi kļūst par gudrajiem! Vai tas nav šokējoši?! Vienīgais izskaidrojums ir tāds, ka tieši kovid pote padara cilvēku par Einšteina līmeņa ģēniju, injicējot viņam papildus IQ punktus! Zinātne ir brīnumaina un ir beidzot nesusi Latvju tautai gaismu un Dieva žēlastību, ko mēs esam tik ilgi gaidījuši!
Es vēlos ierosināt pasniegt Trīs Zvaigžņu Ordeni katram vakcinētajam par viņa neizmērojamo drosmi un gudrību, kādu šī nācija nekad vēl nebija savos tautiešos redzējusi!

Ideāls komentārs! Ne ko pielikt, ne atņemt! Svētā pote tiešām palīdz ne tikai pret šausmīgi bīstamo mēri, bet arī padara cilvēkus gudrākus. Tādējādi cilvēki ietaupa daudz laika, kuru citādi viņi būtu tērējuši, lasot zinātnisko litratūru. Ar nožēlu jāatzīst, ka ir daļa cilvēku, kuri negrib kļūt gudrāki un uzlabot savu imunitāti. Cik labi tomēr, ka mums ir tāda lieliska valdība, kurai tā rūp mūsu veselība un gudrība!
10.10.2021 01:24 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Sisenis @ 09.10.2021 17:35

Tāpēc, ka ja šeit būtu diskusija par to, ka sieviete nevēlas vakcinēties lai būtu klāt kādā vīrieša nozīmīgā dienā, tad tiktu apmētāts ar akmeņiem. Tas vienkārši ir fakts.
Bet mēs katra esam dažāda. Vienai ir svarīgi lai tēvs ir blakus un tur to roku, citai nav tā nabassaite ar savu vīrieti tik spēcīga un var izdarīt pati, bez tād rociņas.

Atšķirība jau tā, ka dzemdības ir nozīmīga diena abiem.
10.10.2021 10:29 |

Reitings 30
Reģ: 10.02.2021
Nellija12 @ 10.10.2021 01:24

Ideāls komentārs! Ne ko pielikt, ne atņemt! Svētā pote tiešām palīdz ne tikai pret šausmīgi bīstamo mēri, bet arī padara cilvēkus gudrākus. Tādējādi cilvēki ietaupa daudz laika, kuru citādi viņi būtu tērējuši, lasot zinātnisko litratūru. Ar nožēlu jāatzīst, ka ir daļa cilvēku, kuri negrib kļūt gudrāki un uzlabot savu imunitāti. Cik labi tomēr, ka mums ir tāda lieliska valdība, kurai tā rūp mūsu veselība un gudrība!

Tieši tā, dārgā Nellija! Es pati vakcinējos jau maijā, un kopš tā laika jūtos daudz gudrāka nekā iepriekš! Tam nav cita skaidrojuma kā vien tas, ka augsti godājamie Pfizer eksperti man injicēja vismaz 50 papildus IQ punktus, pašaizliedzīgi no manis par to neprasot pat nekādu samaksu! Ja tie nav eņģeļi zemes virsū, tad es nezinu, kas ir!
Dārgie tautieši, kas vēl nav vakcinēti, lūdzu nāciet pie prāta un kļūstiet par gudrajiem! Tiklīdz jūs saņemsiet svēto inteliģences poti, jūs uzreiz tapsiet valdības un sabiedrības cienīti un godāti, un visiem būs acīmredzams, ka esat augsti intelektuāli zinātnes pazinēji!
10.10.2021 14:44 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Nellijas un Sardīnes komentāri ir vienkārši ģeniāli, vienmēr izlasu ar patiesu baudu. Tikai žēl, ka daļa vakcinēto pašpasludināto intelektuāļu ar augstajiem IQ, nespēj uztvert šo komentāru sarkasmu un ironiju, tāpēc maldīgi domā, ka šo komentāru autores nostājas pret "antivaxeriem", kaut gan patiesībā smalki un eleganti paņirgājas tieši par vakcinētajiem, valdību un visu šo Covid situāciju kā tādu. Cepuri nost jums, dāmas!
10.10.2021 15:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits