Jūtos ļoti sāpināta

Reitings 13
Reģ: 27.09.2021
Pēc trīs nedēļām gaidāms bērniņš.
Šodien uzzināju, ka mana slimnīca ar ko noslēgts līgums par ģimenes palātu neļaus piedalīties tēvam dzemdībās bez covid sertifikāta. Lai paspētu dabūt sertifikātu vienīgā vakcīna man liekas, ka bija Janssen, jo viena pote.
Tiklīdz pateicu to bērna tēvam, viņš bija kategoriski pret un, ka tad nepiedalīsies dzemdībās. Pēc kāda laika jau sāka sakarīgāk domāt, bet vairāk ir par to, ka nevakcinēsies.
Un tad šajā brīdī es sajutos ļoooti vīlusies, vai tiešām atstās mani bez atbalsta? Kā arī dēla nākšana pasaulē būs lielākais notikums viņa dzīvē un droši vien to sapratīs tad, kad viņam dēls būs rokās. Domāju, ka šo izvēli ar laiku nožēlotu. Bet vai tiešām tas ir tā vērts palaist to garām un mani atstāt bez atbalsta??? Par šo es visvairāk pārdzīvoju.
Aizdomājos par to, ka svarīgos dzīves brīžos, kad būs vajadzīgs morāls atbalsts, es nevarēšu reķināties, jo ir gatavs pabāzt mani zem riteņiem, lai pašam nebūtu jāziedojas. Tājā pašā laikā arī viņam dzīvē es ticu, ka būs tāds brīdis, kad vajadzēs manu atbalstu. Es nedomāju, ka varēšu piedot viņam un zemapziņā ar to dzīvošu.
Ir vēl variants citā slimnīcā dzemdēt, taču nav arī teikts, ka pēc 3 nedēļām šādu lēmumu arī tā slimnīca nepieņems.
Nevakcinēšanās iemesls ir lielākoties kaut kāds princips un bailes par veselību, kaut gan viņam nav nekādas problēmas ar to. (26 gadi)
07.10.2021 20:27 |

Reitings 430
Reģ: 22.07.2021
quote]Shaja diskusija vispar japiedalas tikai dzemdejosam sievietem, lai butu adekvata diskusija.
Un vēl labāk, ja viņas būs tikai provax. Sanāktu kārtīga diskusija.
Vīriešu viedoklis? Phe, kam tas?
(sarkasms)
08.10.2021 18:48 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
Es, piemēram, negribētu, lai man blakus būtu kāds tuvinieks, radinieks vai tuvs paziņa tajā brīdī. Viss ko man vajadzētu ir atbilstošs personāls, kas zina ko dara un kā pareizi darīt. Ne tā māte, ne draudzene ne tas vīrs neizspiedīs manā vietā. Citādi sanāk, ka pie zobārsta kabinetā arī rociņa jāpietur.
08.10.2021 18:51 |

10 gadi
Reitings 50
Reģ: 29.01.2009
Nu nopietni? Sieviete ir egoiste, jo grib, lai bērna tēvs ir blakus un atbalsta? Goda vārds jāsaka - zeme atveries..
08.10.2021 18:51 |

Reitings 527
Reģ: 24.03.2018
Jacqueline @ 08.10.2021 18:43

Tu nekad nezini ar ko tev būs saruna priekšā, ja tā cilvēka tuvinieks, piemēram, ir nomiris, protams, viņu kaitinās šie teksti. Te tomēr jūtu, ka ir tādu argumentu kariņš, kuram lielos vilcienos nemaz nav nozīmes.
Bumbu, man pietiek paskatīties uz FB profiliem, kas ir pret vakcinēšanos kustību, neesmu redzējusi nevienu sakarīgu cilvēku, cik vizuāli to var pieņemt. Komentāri ir naidpilni - valdība neko nesaprot, Kariņu vajadzētu aizsūtīt uz Marsu uc., tajā pat laikā vispār neko nejēdzot, es nezinu no kurienes ir viss tas naids, varbūt jau saknē kopā ar visu atlajst sajmu, tagad tikai ir vēl viens iemesls nodirst valdību un tās lēmumus. viņi, protams, no malas zina visu kā ir labāk.

Es arī kad skatos FB profilus, no vakcinētiem cilvēkiem burtiski strāvo gudrība un viedums! Tās viedās un skaistās sejas ir grīti aizmirst! Tie antivakseri jau nekad nesapratīs, jo viņi ne tuvu nav tik attīstīti kā mēs. Pat Ghost ir labs piemērs, jo viņš/-a pamato savu viedokli ar reāliem faktiem un gadījumiem no dzīves, kas nevienu no mums (vakcinētajiem) neinteresē, jo mēs vienkārši esam daudz attīstītāki un domājam augstākā līmenī.
08.10.2021 18:52 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Tu nekad nezini ar ko tev būs saruna priekšā, ja tā cilvēka tuvinieks, piemēram, ir nomiris, protams, viņu kaitinās šie teksti. Te tomēr jūtu, ka ir tādu argumentu kariņš, kuram lielos vilcienos nemaz nav nozīmes.

Saprotu arī tevi. Argumentu kari jau parasti sākās, vismaz šajā forumā, ka viena puse, biežāk vakcinētie, sāk uzspiest un izmanto kaunināšanas taktiku, pret tiem, kuri negrib vakcinēties. Man, personīgi, ir pilnīgi vienalga vai kāds vakcinējas vai to nedara, tā ir katra paša brīva izvēlē, bet par ko man nav vienalga, ka to sāk uzspiest citiem, neatkarīgi, kurā puse viņi stāv.
Vispār ja tā atklāti runājot, tad viss šis ir noriebies, un tā NAV ne vakcinēto, ne nevakcinēto vaina. Līdz šādam līmenim esam nodzīvojušies, ka viens otru sāk "plosīt" kā suņi. To ļoti labi var redzēt, ka viss šis covid "projekts" ir taisīts uz tāda princiba, lai sarīdītu vienu pusi pret otru. Ne velti, vakcīna nestrādā tā, kā īstai vakcīnai būtu jāstrādā. Vaino tos, kurus nevajadzētu vainot, bet patiesā problēma paliek aizkadrā.
08.10.2021 19:04 |

Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Būsim godīgi un sapratīsim, ka gan vienā, gan otrā pusē ir cilvēki no dažādiem “slāņiem”. Gan vakcinēto pusē ir cilvēki, kas nav izglītoti, īsti neko nejēdz, bet tik bļauj - antivax! folijgalva! Utt. Gan nevakcinēto pusē ir tādi, kas arī velkā tā folijcepures un tic , ka zeme ir plakana. Bet te gan ir maza nianse, ka tā “zemā slāņa nevakcinēto daļa” visticamākais ir pilnîgi pret jebkādu vakcinu, medikamentu. Savukārt vakcinas bļāvēji un valsts ,pasaules lielie , skaļie glābēji gan jau būtu tie paši, kas, ja valdība liktu, ietu un sistu to, kas domā savādāk.
Bet tāpat, kā vakcinēto daļā, tāpat nevakcinēto ir ļoti forši, gudri cilvēki. Un ja ir saprāts, tad ir saprašana, ka katram cilvēkam BŪTU jābūt iespējai izvēlēties.
Bet nu šeit šī diskusija ir aizgājusi nedaudz no tēmas.
08.10.2021 19:05 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Autore.
Ja nespēj ar vīru vienoties, tad, manuprāt, labākais risinājums būtu tāds (vismaz es tā darītu) iedot personālam, kas ar tevi būs dzemdībās "kukuli" zinu, zinu, nepareizi, bet būsim reāli, tā vēl joprojām daudzi dara, un tu saņemsi labāko aprūpi kādu vien vari iedomāties :) Manuprāt, labs kompromiss, tev mierīgs prāts, un vīram arī. :)
08.10.2021 19:08 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Vispār ja tā atklāti runājot, tad viss šis ir noriebies, un tā NAV ne vakcinēto, ne nevakcinēto vaina. Līdz šādam līmenim esam nodzīvojušies, ka viens otru sāk "plosīt" kā suņi.

Mēs varētu šo ierāmēt un pateikt āmen! Mēģinam būt saprotošāki viens pret otru, un pieņemt otra izvēli, neatkarīgi no tā izvēlēm.
08.10.2021 19:10 |

Reitings 527
Kas kas par noziegumu?😀 Tu laikam dzīvo kaut kādā paralēlā Latvijā😀
Nellij, ej labāk pačillo citās diskusijās, piemēram, uz didrihsones, viņa arī ir jaunības maksimālisma antivaksere

O! Ierunājās slēptā antivaksere! Domā es neredzu tev cauri? Pat tavi īsie un krāsotie mati mani neapmānīs! Varu derēt, ka ar dusmām noskaties, kā apspiestie LGBTQ pārstāvji cīnās par savām tiesībām. Tev līdz augsti godājamajam un cienījamajam Kariņa kungam kā bruņurupucim rāpus līdz mēnesim!
08.10.2021 20:56 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
bumbu @ 08.10.2021 19:05
Būsim godīgi un sapratīsim, ka gan vienā, gan otrā pusē ir cilvēki no dažādiem “slāņiem”. Gan vakcinēto pusē ir cilvēki, kas nav izglītoti, īsti neko nejēdz, bet tik bļauj - antivax! folijgalva! Utt. Gan nevakcinēto pusē ir tādi, kas arī velkā tā folijcepures un tic , ka zeme ir plakana. Bet te gan ir maza nianse, ka tā “zemā slāņa nevakcinēto daļa” visticamākais ir pilnîgi pret jebkādu vakcinu, medikamentu. Savukārt vakcinas bļāvēji un valsts ,pasaules lielie , skaļie glābēji gan jau būtu tie paši, kas, ja valdība liktu, ietu un sistu to, kas domā savādāk.
Bet tāpat, kā vakcinēto daļā, tāpat nevakcinēto ir ļoti forši, gudri cilvēki. Un ja ir saprāts, tad ir saprašana, ka katram cilvēkam BŪTU jābūt iespējai izvēlēties.

Piekrītu katram vārdam!
08.10.2021 22:01 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
bumbu @ 08.10.2021 19:05

+++++++++++++++++++
08.10.2021 22:03 |

Reitings 1349
Nellija12 @ 08.10.2021 20:56

O! Ierunājās slēptā antivaksere! Domā es neredzu tev cauri? Pat tavi īsie un krāsotie mati mani neapmānīs! Varu derēt, ka ar dusmām noskaties, kā apspiestie LGBTQ pārstāvji cīnās par savām tiesībām. Tev līdz augsti godājamajam un cienījamajam Kariņa kungam kā bruņurupucim rāpus līdz mēnesim!

Nav tiesa😊 Mani tuvākie draugi ir LGBT+ pārstāvji un es viņus pilnībā atbalstu šajā, tie ir vieni no feinākajiem cilvēkiem, ko pazīstu. Novēlētu ikvienam tādus draugus.
Antivaxeris pielietoju gadījumos tikat tad, kad uzspiež savu viedokli, atbalstu abas puses, visiem ir brīva izvēle. Un mani neuztrauc vai tu esi vakcinējusies, vai nē. Elīnas gadijumā, viņa pārkāpj visas robežas un tas nav godīgi pret sabiedrību. Ja viņa to darītu klusām, tas nevienu neraustītu. Bet #paldiesaināram ir totāls BS.
08.10.2021 22:37 |

Reitings 527
visiem ir brīva izvēle

Ar šo tu tikko pilnībā apstiprināji manus vārdus, antivakserīt. Ikviens sevi cienošs un saprātīgs vakcinēts cilvēks ir pret brīvu izvēli. Tu vari apmānīt 99% šī foruma dalībnieku, bet ne mani, tā ka vari beigt mimikrēt!
Vienīgais, ar ko tu sevi nedaudz attaisno ir tas, ka tu atbalsti LGBTQ. Cerams, ka tu to turpināsi atbalstīt arī tad, kad viņi cīnīsies par varmāku, izvarotāju un pedofīlu tiesībām, jo arī tās mūsdienās ir ļoti apspiestas grupas! Ja nē, tad tu būsi ne tikai antivaksere, bet arī naida kurinātāja.
08.10.2021 23:04 |

Reitings 1349
Nellija12 @ 08.10.2021 23:04

Ar šo tu tikko pilnībā apstiprināji manus vārdus, antivakserīt. Ikviens sevi cienošs un saprātīgs vakcinēts cilvēks ir pret brīvu izvēli. Tu vari apmānīt 99% šī foruma dalībnieku, bet ne mani, tā ka vari beigt mimikrēt!
Vienīgais, ar ko tu sevi nedaudz attaisno ir tas, ka tu atbalsti LGBTQ. Cerams, ka tu to turpināsi atbalstīt arī tad, kad viņi cīnīsies par varmāku, izvarotāju un pedofīlu tiesībām, jo arī tās mūsdienās ir ļoti apspiestas grupas! Ja nē, tad tu būsi ne tikai antivaksere, bet arī naida kurinātāja.

staigā tālāk :D
09.10.2021 00:26 |

Reitings 300
Reģ: 26.04.2021
Jūs visas pa šerpu un ne pa tēmu aizgājāt. Domāju šeit jāsaprot abas puses, gan meitenes, gan puiša. Ir dzirdēti stāsti, ka vīriešiem pēc dzemdību redzēšanas sieviete vairs nav kā viņa sieviete, bet gan kā tikai māte viņa acīs. Ir kam nekas nemainās un viss ir ok. Šeit atkal tas ka cilvēki ir dažādi. Varbūt Covid pote nav īstais iemesls? Varbūt puisis pārdomāja un vairs negrib būt tur klāt. Dzemdības nudien nevar salīdzināt ar zobārsta apmeklējumu, kā daža izteicās. Tas ir kas sāpīgāks, intīmāks. Drīz dzemdēšu arī pati un patreiz esmu noskaņota mierīgi. Uzticēšos ārstiem jo viņi ar to saskaras katru dienu.
09.10.2021 00:28 |

Patīk
Reitings 703
Reģ: 10.05.2016
Lexxie @ 09.10.2021 00:28
Jūs visas pa šerpu un ne pa tēmu aizgājāt. Domāju šeit jāsaprot abas puses, gan meitenes, gan puiša. Ir dzirdēti stāsti, ka vīriešiem pēc dzemdību redzēšanas sieviete vairs nav kā viņa sieviete, bet gan kā tikai māte viņa acīs. Ir kam nekas nemainās un viss ir ok. Šeit atkal tas ka cilvēki ir dažādi. Varbūt Covid pote nav īstais iemesls? Varbūt puisis pārdomāja un vairs negrib būt tur klāt. Dzemdības nudien nevar salīdzināt ar zobārsta apmeklējumu, kā daža izteicās. Tas ir kas sāpīgāks, intīmāks. Drīz dzemdēšu arī pati un patreiz esmu noskaņota mierīgi. Uzticēšos ārstiem jo viņi ar to saskaras katru dienu.

Nu vīrietim nav jāstāv turpat kur ārstiem...
Man vīrs stāvēja aiz muguras, pie pleciem, aktīvajā dzemdību fāzē. Nekādu baisu skatu neredzēja. Tas mūs abus tieši satuvināja.
Laikam jau kāds vīrietis - neko ne uzspiedu, bet viņam bija svarīgi būt klāt, lai atbalstītu un lai satiktu mazo.
09.10.2021 08:04 |

Patīk
Reitings 703
Reģ: 10.05.2016
Un ārstu attieksme ir tik dažāda. Vairums domā, ka māte, kura gaida pirmdzimto, dzemdē jau 200.reizi, jo tā ir viņu ikdiena. Ja man nebūtu noslēgts līgums ar vecmāti vai dūlu, par kuras atteiksmi esmu 100% pārliecināta, tad bez vīra neiztikt.
09.10.2021 08:07 |

Reitings 1
Reģ: 08.10.2021
Lexxie @ 09.10.2021 00:28
Lasu ilgi šo forumu tīri aiz garlaicības darbā,bet tagad izdomāju uzstaisīt profilu jo smiekli nāk par šīm tēmām kur tiek aizstāvēti bezmugurkaulnieku puikas(līdz vīriešiem vēl īsti nav nonākuši) kas der tikai dzimumaktam un pat nav spējīgi atbalstīt savu SIEVU,viņu kopdzīves vienā no svarīgākajiem brīžiem. Ir lietas dēļ kurām ir jāmet malā savi principi jauzvelk bikses augšā, piens jānoslauka no lūpām un jauzņemas atbildība ,un pofig kā tu redzi vai neredzi savu sievu pēc tam tā ir tava problēma tiec ar to galā,drāzties ir viegli ,bērnu audzināt un laist pasaulē pavisam kas cits.
Protams dzemdības nav zobārsta apmeklējums,tās ir dzemdības lol pasaulē nāk tavs bērns,un sieva tev ir jāatbalsta. Man kad dzima mazais es ar sievu biju palātā no plkst 9 vakarā līdz 8 no rīta,lēju ūdeni virsū stundām ilgi, stāstīju stulbības tualetē kamēr viņa no sāpēm vaidēja,protams redzēju arī vagīnu visā savā godībā sajauktu ar sūdiem un asinīm un protams ka man tas viss nepatika,bet tas viss pazuda brīdī kad ieraudzīju savu meitiņu pirmo reizi. Tās ir emocijas un prieks ko nevar iegūt lūpījot telefonā un gaidot foajē kamēr tu dzirdi aiz durvīm kā bļauj tava sieva no sāpēm.
Neiet runa par to ka vīrietis tev blakus būs baigais palīgs dzemdībās ,bet emocionālais atbalsts vienmēr noder. Tad atkal saprotu arī tavu domu gājienu,ja vīrietis mājās pat nevēlais vairs seksu un dot emocionālo atbalstu tā nolemtība un vientulība vairs neliekas tik dīvaina un tiek normalizēta arī citās diskusijās.
Dāmas jūsu vīrieši pie pirmajiem lielajiem soļiem attiecībās ir saļimuši tāpat kā viņu krāniņi pēc 3 Jack & Daniels glāzes. Par to ir jārunā ,vīrieši nepiedzimst tie par tādiem kļūst cauri dzīvei. Un nedrīkst normalizēt šādu attieksmi no viņu puses,nedrīkst ļaut viņiem izmukt no atbildības un tajā pašā laikā runāt pretī. Nedzīvojam vairs 19gs kur sievietes bija atkarīgas no vīriešiem un pašas nevarēja neko atļauties un tapēc arī neko negaidīja no vīrieša puses kā tikai finansiālu atbalstu.
P.S Vīrieši ir dažādi ,bet neļaujiet tiem būt gļēvuļiem kad runa iet par ģimeni. Tas ir iemesls kapēc Latvijā tagad ir tik daudz glupu vīriešu kas ir uzauguši bez tēva un diemžēl turpinās šo apburto loku,ja vien sievietes nesāks viņus saukt pie lielākas atbildības kad runa iet par ģimenes lietām.
09.10.2021 16:21 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
Lasītājs @ 09.10.2021 16:21
Lasu ilgi šo forumu tīri aiz garlaicības darbā,bet tagad izdomāju uzstaisīt profilu jo smiekli nāk par šīm tēmām kur tiek aizstāvēti bezmugurkaulnieku puikas(līdz vīriešiem vēl īsti nav nonākuši) kas der tikai dzimumaktam un pat nav spējīgi atbalstīt savu SIEVU,viņu kopdzīves vienā no svarīgākajiem brīžiem. Ir lietas dēļ kurām ir jāmet malā savi principi jauzvelk bikses augšā, piens jānoslauka no lūpām un jauzņemas atbildība ,un pofig kā tu redzi vai neredzi savu sievu pēc tam tā ir tava problēma tiec ar to galā,drāzties ir viegli ,bērnu audzināt un laist pasaulē pavisam kas cits.
Protams dzemdības nav zobārsta apmeklējums,tās ir dzemdības lol pasaulē nāk tavs bērns,un sieva tev ir jāatbalsta. Man kad dzima mazais es ar sievu biju palātā no plkst 9 vakarā līdz 8 no rīta,lēju ūdeni virsū stundām ilgi, stāstīju stulbības tualetē kamēr viņa no sāpēm vaidēja,protams redzēju arī vagīnu visā savā godībā sajauktu ar sūdiem un asinīm un protams ka man tas viss nepatika,bet tas viss pazuda brīdī kad ieraudzīju savu meitiņu pirmo reizi. Tās ir emocijas un prieks ko nevar iegūt lūpījot telefonā un gaidot foajē kamēr tu dzirdi aiz durvīm kā bļauj tava sieva no sāpēm.
Neiet runa par to ka vīrietis tev blakus būs baigais palīgs dzemdībās ,bet emocionālais atbalsts vienmēr noder. Tad atkal saprotu arī tavu domu gājienu,ja vīrietis mājās pat nevēlais vairs seksu un dot emocionālo atbalstu tā nolemtība un vientulība vairs neliekas tik dīvaina un tiek normalizēta arī citās diskusijās.
Dāmas jūsu vīrieši pie pirmajiem lielajiem soļiem attiecībās ir saļimuši tāpat kā viņu krāniņi pēc 3 Jack & Daniels glāzes. Par to ir jārunā ,vīrieši nepiedzimst tie par tādiem kļūst cauri dzīvei. Un nedrīkst normalizēt šādu attieksmi no viņu puses,nedrīkst ļaut viņiem izmukt no atbildības un tajā pašā laikā runāt pretī. Nedzīvojam vairs 19gs kur sievietes bija atkarīgas no vīriešiem un pašas nevarēja neko atļauties un tapēc arī neko negaidīja no vīrieša puses kā tikai finansiālu atbalstu.
P.S Vīrieši ir dažādi ,bet neļaujiet tiem būt gļēvuļiem kad runa iet par ģimeni. Tas ir iemesls kapēc Latvijā tagad ir tik daudz glupu vīriešu kas ir uzauguši bez tēva un diemžēl turpinās šo apburto loku,ja vien sievietes nesāks viņus saukt pie lielākas atbildības kad runa iet par ģimenes lietām.

Nepiedalīties dzemdību procesā nozīmē gļēvulību? Zinu foršus tētus, kas nav bijuši klāt. Un viņi tik tiešām nav gļēvuļi.
09.10.2021 16:45 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Lasītājs @ 09.10.2021 16:21

Vispār būtu palicis arī tikai kā lasītājs.
Ne visi vīrieši ir spējīgi redzēt to, kas notiek dzemdībās - ir tādi, kas noģībst redzot asinis. Tas nenozīmē, ka tāpēc viņš ir sliktāks tēvs, dzīvespartneris vai vīrietis kā tāds.
09.10.2021 16:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits