Jūtos ļoti sāpināta

Reitings 13
Reģ: 27.09.2021
Pēc trīs nedēļām gaidāms bērniņš.
Šodien uzzināju, ka mana slimnīca ar ko noslēgts līgums par ģimenes palātu neļaus piedalīties tēvam dzemdībās bez covid sertifikāta. Lai paspētu dabūt sertifikātu vienīgā vakcīna man liekas, ka bija Janssen, jo viena pote.
Tiklīdz pateicu to bērna tēvam, viņš bija kategoriski pret un, ka tad nepiedalīsies dzemdībās. Pēc kāda laika jau sāka sakarīgāk domāt, bet vairāk ir par to, ka nevakcinēsies.
Un tad šajā brīdī es sajutos ļoooti vīlusies, vai tiešām atstās mani bez atbalsta? Kā arī dēla nākšana pasaulē būs lielākais notikums viņa dzīvē un droši vien to sapratīs tad, kad viņam dēls būs rokās. Domāju, ka šo izvēli ar laiku nožēlotu. Bet vai tiešām tas ir tā vērts palaist to garām un mani atstāt bez atbalsta??? Par šo es visvairāk pārdzīvoju.
Aizdomājos par to, ka svarīgos dzīves brīžos, kad būs vajadzīgs morāls atbalsts, es nevarēšu reķināties, jo ir gatavs pabāzt mani zem riteņiem, lai pašam nebūtu jāziedojas. Tājā pašā laikā arī viņam dzīvē es ticu, ka būs tāds brīdis, kad vajadzēs manu atbalstu. Es nedomāju, ka varēšu piedot viņam un zemapziņā ar to dzīvošu.
Ir vēl variants citā slimnīcā dzemdēt, taču nav arī teikts, ka pēc 3 nedēļām šādu lēmumu arī tā slimnīca nepieņems.
Nevakcinēšanās iemesls ir lielākoties kaut kāds princips un bailes par veselību, kaut gan viņam nav nekādas problēmas ar to. (26 gadi)
07.10.2021 20:27 |

Reitings 2062
Reģ: 26.06.2019
jo ir gatavs pabāzt mani zem riteņiem, lai pašam nebūtu jāziedojas

Vīrs jebkurā gadījumā tavā vietā bērnu neizdzemdēs. Tas būs jādara vien pašai. Tāpēc te nav tādi - kāds ziedojas vai neziedojas.
Stulbi, protams, bet tā ir viņa izvēle. Varbūt šī vakcīna vispār ir tikai iegansts, lai nepiedalītos dzemdībās, jo ne visiem vīriešiem tas ir sapnis.
Un Tu būsi slimnīcā, mediķu aprūpē, nevis dzemdēsi grāvja malā. Ņenāktu par sliktu palīdzēt PĒC dzemdībām, bet tāpēc tur ir personāls - medmāsas, kuras noteikti palīdzēs, pastāstīs.
Tev pietam ir opcija - mamma! Izmanto to! Emocionālo traumu dzemdībās var dabūt arī ar vīru blakus, un visu atbalsta komandu.
08.10.2021 12:30 |

Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Nepiekritisu ka personals daudz palidz.
1)Saka bernu barot skola maminu macija un visu.
2)Kad jaiet rengeni apskates utt, berns palata bus viens pats.
3)Ja ko neta darisi nolamas tevi.
4)Likumu gramatu palata iesaku izlasit.
Vismaz Rigas dzemdibu nama ta bija.
08.10.2021 12:44 |

Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Funny @ 08.10.2021 12:44

Šeit viss atkarīgs arī no pašas mammas attieksmes.
Esmu redzējusi, ka mammas pašas ir nelaipnas pret personālu un tad to saņem arī atpakaļ.
Būtu jāsaprot, ka tai māsiņai Jūs neesat vienīgā un pausaules naba. Un ja kādi jautajumi, tad pašai konkrēti jāpajautā.
Un pieskata gan mazos, gan palātās cita mamma, gan var vest uz bērnu māsu telpu, kur var atstāt mazo.
08.10.2021 12:57 |

Reitings 300
Reģ: 26.04.2021
Mans vīrs no sākta gala teica,ka nepiedalīsies dzemdībās un arī pateica kāpēc. Viņa lēmumu respektēju, un neuzspiedīšu pretējo. Viņš varēs būt mūsu palātā un sagaidīt mūs tur. Un no otras puses domājot, es nemaz nevēlētos lai viņš tur ir, jo man būs grūtāk koncentrēties un būtu jādomā kā viņš jūtas un t.t. Nezinu,ko īsti tev ieteikt darīt, galvenais nespiest darīt to,ko otrs galīgi negrib. Viss tev būs labi, galvenais mazāk tagad stresot.😇
08.10.2021 13:30 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Es vispār nesaprotu, kādēļ vīrietim būtu jāpiedalās dzemdībās, kur nu vēl mammām vai draudzenēm. Vēl vairāk nesaprotu, kā var piespiest cilvēku pret savu gribu vakcinēties. Katrs pats ir tiesīgs atbildēt par savu veselību. Ja nu viņam pēc vakcīnas būs kādas nopietnas blaknes, Tu ar to spēsi sadzīvot, ka Tu pie tā esi vainīga?
08.10.2021 14:00 |

Reitings 326
Reģ: 25.01.2021
Lovisa @ 08.10.2021 14:00
Es vispār nesaprotu, kādēļ vīrietim būtu jāpiedalās dzemdībās, kur nu vēl mammām vai draudzenēm. Vēl vairāk nesaprotu, kā var piespiest cilvēku pret savu gribu vakcinēties. Katrs pats ir tiesīgs atbildēt par savu veselību. Ja nu viņam pēc vakcīnas būs kādas nopietnas blaknes, Tu ar to spēsi sadzīvot, ka Tu pie tā esi vainīga?

Blaknes pēc dzemdībām ir izplatītākas nekā plaknes pēc potes. Pazińu lokā zinu sievietes ar veselības problēmām pēc dzmdībām, no potes-nevienu. Vīrietis tomēr var pieskatīt savu sievieti, pačekot, vai personāls izturas labi, tomēr personāls vairāk raustās pateikt ko skarbāk, ja kāds ir blakus.
Man nebūtu pa cełam ar cilvēku, kas nevakcinējas savas pārliecības dēł, ne veselības kontradikciju dēł (kas ir łoti retas), parasti šiem cilvēkiem ir zemi IQ, zems izglītības līmenis un nepārāk labs amats. Tavs vīrietis domā par sevi, nevis par to, ka tu tur stundām ilgi viena mocīsies bez vińa atbalsta, skumji.
08.10.2021 14:13 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Blaknes pēc dzemdībām ir izplatītākas nekā plaknes pēc potes. Pazińu lokā zinu sievietes ar veselības problēmām pēc dzmdībām, no potes-nevienu. Vīrietis tomēr var pieskatīt savu sievieti, pačekot, vai personāls izturas labi, tomēr personāls vairāk raustās pateikt ko skarbāk, ja kāds ir blakus.
Man nebūtu pa cełam ar cilvēku, kas nevakcinējas savas pārliecības dēł, ne veselības kontradikciju dēł (kas ir łoti retas), parasti šiem cilvēkiem ir zemi IQ, zems izglītības līmenis un nepārāk labs amats. Tavs vīrietis domā par sevi, nevis par to, ka tu tur stundām ilgi viena mocīsies bez vińa atbalsta, skumji.

Ja vīrietim pēc potes vēlāk sāktos visādas veselības problēmas, ko tu, kā sieviete ar "augsto" IQ, augsto izklītību un to labu labo amatu viņam teiktu? ups, tā gadās? ups, tev nepaveicās, jo % ir ļoti zems, ka tā var notikt? Blaknes nav, lidz brīdim kamēr viņas kādam ir un tici man, tajā brīdi vienam ne*is, cik liela, vai zema iespējamība ir, ka tā var notikt.
Sieviete dzemdībās pārvarēs ar, vai bez vīrieša, bet vīrietim, ar veselības problēmām, kuras varētu rasties pēc potes būs jasadzīvo visu mūžu.
08.10.2021 14:34 |

Reitings 326
GhostGG @ 08.10.2021 14:34

Ja vīrietim pēc potes vēlāk sāktos visādas veselības problēmas, ko tu, kā sieviete ar "augsto" IQ, augsto izklītību un to labu labo amatu viņam teiktu? ups, tā gadās? ups, tev nepaveicās, jo % ir ļoti zems, ka tā var notikt? Blaknes nav, lidz brīdim kamēr viņas kādam ir un tici man, tajā brīdi vienam ne*is, cik liela, vai zema iespējamība ir, ka tā var notikt.
Sieviete dzemdībās pārvarēs ar, vai bez vīrieša, bet vīrietim, ar veselības problēmām, kuras varētu rasties pēc potes būs jasadzīvo visu mūžu.

Blaknes no neveselīga ēdiena (piemēram) ir biežākas un pat smagākas nekā no 1 potes, tomēr cilvēki tāpat ēd sūdu? Tikai pote šos eksemplārus baida😄😄😄 arī ķiegelis uz galvas var uzkrist, tāpēc ārā uz ielas neiet?
08.10.2021 14:49 |

Reitings 1847
Blaknes no neveselīga ēdiena (piemēram) ir biežākas un pat smagākas nekā no 1 potes, tomēr cilvēki tāpat ēd sūdu? Tikai pote šos eksemplārus baida😄😄😄 arī ķiegelis uz galvas var uzkrist, tāpēc ārā uz ielas neiet?

Tā arī tu neatbildēji uz jautājumu, ko tu viņam teiktu? Ņemot vērā to, ka viņš to izdarītu tava radītā spiedina dēļ.
08.10.2021 14:53 |

Reitings 326
GhostGG @ 08.10.2021 14:53

Tā arī tu neatbildēji uz jautājumu, ko tu viņam teiktu? Ņemot vērā to, ka viņš to izdarītu tava radītā spiedina dēļ.

Tas nenotiktu, jo varbūtība ir minimāla un tie ir izņēmuma gadījumi.
Un ko tu darītu, ja tavs partenris nomirtu ar covid, kas ir lielāks risks nekā tevis piesauktās blaknes?
Negribu iesaistīties diskusijās ar neizglītotiem antivakseriem, kas kā izrādās vēl ir vīrieši un spriedelē par to, kā sievietei jādzemdē😃
08.10.2021 14:56 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Funny @ 08.10.2021 12:44

Tas tev gadījās slikta pieredze, jo uz mani neviens virsū nekliedza un nelamāja. Varēju pat nakts vidū palīdzību jautāt māsiņām un neviena neko nepārmeta, tieši otrādi - palīdzēja tik galā ar mazo un pamācīja.
08.10.2021 15:00 |

Reitings 1847
Tas nenotiktu, jo varbūtība ir minimāla un tie ir izņēmuma gadījumi.
Un ko tu darītu, ja tavs partenris nomirtu ar covid, kas ir lielāks risks nekā tevis piesauktās blaknes?
Negribu iesaistīties diskusijās ar neizglītotiem antivakseriem, kas kā izrādās vēl ir vīrieši un spriedelē par to, kā sievietei jādzemdē

Ja partneris nomirtu no covid un viņa būtu vakcinējusies, kā ir šajā gadījumā, tad es teiktu, ka vakcīna nav ne sūda vērta. Cilvēki tak izvēlas vakcinēties, lai pasargātu sevi no saslimšanas un nāves, ne tā? 🙃
Bet es sapratu, jaunkundzei ar "augsto IQ" man uzdotais jautājums ir par sarežģītu. :)
08.10.2021 15:04 |

Reitings 326
GhostGG @ 08.10.2021 15:04

Ja partneris nomirtu no covid un viņa būtu vakcinējusies, kā ir šajā gadījumā, tad es teiktu, ka vakcīna nav ne sūda vērta. Cilvēki tak izvēlas vakcinēties, lai pasargātu sevi no saslimšanas un nāves, ne tā? ?
Bet es sapratu, jaunkundzei ar "augsto IQ" man uzdotais jautājums ir par sarežģītu. :)

Cilvēki, kas ir vakcinējušies, ar covid nemirst (mirst izņēmuma kārtā, tāpat kā blaknes), runa bija par nevakcinēšanos un nāvi. Pat hipotētisku situāciju uztvert un saprast ir problēmas, skumji.
Autorei jāizrunājas ar vīru, jāmēģina viņam paskaidrot, ja nesanāk, tad parteris nav izvēlēts īpaši veiksmīgi un tur jau ir pašas vaina.
08.10.2021 15:07 |

10 gadi
Reitings 81
Reģ: 22.10.2013
GhostGG tāds egoistisks pamuļķis, tjip no potes raustās brašais bāleniņš...
Cik tu reāli zini cilvēkus kuriem pēc potes tādas blaknes ar kurām visu mūžu jāsadzīvo?? :D smiekli nāk vnk. Sievietei ir jāuzņemas daudz augstāki veselības riski dzemdējot abu kopīgo bērnu, a vecis nevar uzņemties krietni(!) mazākus risks, jo no potes mīž, nu wtf :D
Es tāpat kā Derisa zinu sievietes kurām pēc dzemdībām ir nopietnas veselības problēmas. Dzemdībās riski ir krietni augstāki par to nabaga poti no kuras tā jāraustās :D iespējamība, ka pie labas veselības indivīdam no potes būs nopietnas veselības problēmas ar kurām būs visu mūžu jāsadzīvo ir apmēram tikpat lielas kā ar piemēru par ķieģeļa uz galvas uzkrišanu un daudz mazākas nekā ciest autoavārijā, bet kaut kā uz ielas visi turpina iet un ar mašīnām braukā.
Man liekas vīrietis kas nevar upurēt neko tādā situācij nav arī gatavs ģimenes dzīvei. Jo arī pēc tam būs jāpielāgojas un savas ērtības jāupurē. Bet tad gan jau atkal būs jaunas atrunas kāpēc nevar.
Bērnu radīt ir kopīgs lēmums, bet ar grūtībām jātiek galā tikai sievietei. Tjip, tiks taču galā tāpat, kur tad spruks! :D Pat tādā brīdī vīrietis nevar drusku vairāk pielāgoties lai atbalstītu sievieti. Autorei iesaku jau tagad sākt rēķināties, ka vīrietim savas iedomas ir svarīgākas par atbalstu ģimenei :) good luck!
08.10.2021 15:11 |

10 gadi
Reitings 81
No Covid nomirt nevakcinētam ir daudz, daudz augstākas nekā no blaknēm. Varbūt tēvam vajadzētu arī ilgtermiņā padomāt par riskiem, ne tikai dzemdību brīdī.
08.10.2021 15:14 |

Reitings 1847
Cik tu reāli zini cilvēkus kuriem pēc potes tādas blaknes ar kurām visu mūžu jāsadzīvo?? smiekli nāk vnk. Sievietei ir jāuzņemas daudz augstāki veselības riski dzemdējot abu kopīgo bērnu, a vecis nevar uzņemties krietni(!) mazākus risks, jo no potes mīž, nu wtf

Es reāli zinu divus, mans vectēvs un māsas vīrs. Sievietes visā pasaulē dzemdē katru dienu, nevajag to pataisīt it kā tā būtu samadzeņu transplantācija. Varētu padomāt, ka vīrs dzemdēs sievas vietā. Interesanti, ko tu ar to domāji mazāk riskus? Vīra esamība dzemdības samazina kaut kādus riskus? Nedomāju gan.
08.10.2021 15:18 |

Reitings 326
GhostGG @ 08.10.2021 15:18

Es reāli zinu divus, mans vectēvs un māsas vīrs. Sievietes visā pasaulē dzemdē katru dienu, nevajag to pataisīt it kā tā būtu samadzeņu transplantācija. Varētu padomāt, ka vīrs dzemdēs sievas vietā. Interesanti, ko tu ar to domāji mazāk riskus? Vīra esamība dzemdības samazina kaut kādus riskus? Nedomāju gan.

Cilvēki vakcinējas katru dienu, ta kā uzskatīt to par krievu ruleti ir abnormāli.
Paskaties statistiku-USA dzemdībās ļoti smagas komplikācijas (nāve, orgānu failure) ir nedaudz virs 1% sieviešu(https://www.npr.org/2017/12/22/572298802/nearly-dying-in-childbirth-why-preventable-complications-are-growing-in-u-s?t=1633695686068), kamēr vakcinācijas blaknes ir krietni mazāks %-nāve 0.0021% gadījumu(https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html). Bet jau sagaidāms, ka gudrie antivakseri teiks, ka tas ir pasūtījuma raksts un sazvērestības teorija.😄
Tu esi vīrietis, pietam bez bērniem, par to, kā sievietēm dzemdēt un riskus tu īsti nesaproti, tādēļ labāk paklusēt.
08.10.2021 15:29 |

Reitings 326
GhostGG @ 08.10.2021 15:18

Sieviete, esot stresa situācijā/ ar komplikācijām, situāciju nevar atrisināt un novērtēt viena, tam ir nepieciešama palīdzība, kaut vai tikt galā ar to paša personāla neadekvāto darbību. Bet tu neesi sieviete un tev nav bērnu, tādēl tavs šaurais prāts to nespēs saprast.
08.10.2021 15:33 |

10 gadi
Reitings 81
Kas tad ir tiem 2 ar kovisu mūžu tagad būs jāsadzīvo? Veciem cilvēkiem(tavam vectēvam) nav fakts, ka veselības problēmas nav no vecuma, bet no potes. Protams, var poti vainot pie visa un citas iespējas ignorēt. Jo kas grib baidīties, atradīs iespēju baidīties jebkādos apstākļos
A tu zini cik pasaulē ir līdz šim no Covid komplikācijām nevakcinētie nomiruši? Nezini? Tad varbūt papēti jautājumu
Daaaaaaaudz lielāka iespēja nomirt nekā no potes! Bet tas nez kāpēc nebiedē, baigā loģika!
Neiet runa par to, ka augstāki riski dzemdībās ir tad ja vīrietis ir blakus, bet par to, ka sievietes veselības risks ir daaaaudz augstāks par vīrieša ja viņš potēsies! Tu to pats saprastu ja izlasītu ko es rakstīju. Sieviete riskē abu vietā tāpēc normāls vīrietis sapratīs, ka šis ir brīdis kad ir jāpielāgojas otram! Nevis jāmīž botā no nopietnām blaknēm uz mūžu kuru iespējamība ir tuvu 0!
08.10.2021 15:34 |

Reitings 1847
Kas tad ir tiem 2 ar kovisu mūžu tagad būs jāsadzīvo? Veciem cilvēkiem(tavam vectēvam) nav fakts, ka veselības problēmas nav no vecuma, bet no potes. Protams, var poti vainot pie visa un citas iespējas ignorēt. Jo kas grib baidīties, atradīs iespēju baidīties jebkādos apstākļos

Manam vectēvam pēc potes ir visa mugura lielos sarkanos izitumos, nekad dzīvē viņam tā nav bijis. Māsas vīrs nogulēja mājās pēc potes ar temp (kas skaitās normāli), viņam pēc paris dienām sākās muskuļu spazmas labajā kājā, kas vēl joprojām nav pārgājušās, līdz ar to viņam ir grūtības pataigāt, vai tas būs uz visu mūzu? to neviens nezin, laiks rādīs. Tā kā nevajag pļurkstēt par to ko nezini. Tavs komentārs arī lieliski apliecina vakcinēto dzilvēku domāšanu - confirmation bias. Ja pat kāds ieminās par blaknēm, tad VIENMĒR vainīgs ir kas cits, vecums, dzīve veids utt tikai ne vakcīna.
08.10.2021 15:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits