Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rīgas Ekonomikas Augstkola

 
Reitings 1
Reģ: 25.09.2021
Sveiki!
Eju 12tajā klasē un, protams, kā jau visi arī es drīz būšu izvēles priekšā - kur studēt?
Zinu, ka virzienu vēlos finanses/ekonomika. Pēdējā laikā apsveru domu par Rīgas Ekonomikas Augstskolu, taču lasot vairāk informāciju saprotu, ka ir grūti iestājeksāmeni un liela konkurence.
Vēlētos dzirdēt jaunāko informāciju par šo skolu. Varbūt kāds tur studējošais var padalīties, vai zinat kādu savu draugu, kas tur studē.
Vēlos piebilst, ka nemācos R1G, kā arī ne Rīgā.
Daži jautājumi uz kuriem vēlētos saņemt atbildes:
Cik perfektām jābūt angļu valodas zināšanām?
Kur atrast labāko matemātikas skolotāju, kas palīdzētu sagatavoties šīs augstskolas iestājeksāmeniem?
Cik tad galu galā ir grūts pats iestājeksāmens?
Un kā skatās uz 12tās klases CE %? Kādiem tiem jābūt?
MILZĪGS paldies jau iepriekš, ja kāds var sniegt detalizētu informāciju!
25.09.2021 08:03 |
 
Moderators
Reitings 3627
Reģ: 13.11.2016
Man diezgan daudzi pazīstami cilvēki tur ir studējuši, taču tas bija pirms kāda laika.
Starp citu, ar matemātikas zināšanām parasti ir tā, ja tev 12. klasē tā nav labā līmenī, tas ir niecīgas izredzes tās uzlabot. Tas, ka nemācies Rīgā, nav būtiski, jo parasti labāko reģionu skolu labākie skolēni nav vājāki par vairumu labo Rīgas ģimnāziju skolēniem. Labajās Rīgas ģimnāzijās augstāki vidējie rezultāti ir tādēļ, ka tur nav balasta jeb daudzu skolēnu, kuriem maz interesē mācības.
25.09.2021 12:53 |
 
Patīk
Reitings 10140
Reģ: 18.09.2021
Neesmu pašreizējais students un nevienu tagad studējošo nezinu, bet vispār ar šo skolu sakars ir bijis. Agrāk līmenis bija augsts, jo atlasīja vislabākos no LV, bet iespējams tagad ir krities, jo saprotu, ka mācības ir par maksu...
Cik perfektām jābūt angļu valodas zināšanām? - Varbūt ne perfektām, bet labām. Agrāk iestājeksāmeniem bija, ja nemaldos, 3 sadaļas - matemātika, loģika, angļu valodu. Ja 2 no šīm sadaļām esi ļoti labs, bet vienā ne tik ļoti, tik un tā var tikt iekšā.
Kur atrast labāko matemātikas skolotāju, kas palīdzētu sagatavoties šīs augstskolas iestājeksāmeniem? - Nezinu, bet, ja Tavā skolā nav labs līmenis, iesaku piemācīties klāt, jā.
Cik tad galu galā ir grūts pats iestājeksāmens? - Nezinu aktualitātes, bet padomā - ja no pāris tūkstošiem gandrīz LV labāko skolēnu ir jāatlasa pāris simti, tad eksāmeni nevar būt super-viegli ;)
25.09.2021 12:55 |
 
Reitings 84
Reģ: 26.07.2016
Pati esmu absolvējusi - super skola, kura tiešām ieliks labus pamatus datu analīzē. Ļoti iesaku! Par matemātikas zināšanām nesatraucies- nav nemaz tik augstas prasības, svarīgākais ir iemācīties ātri rēķināt.
Tiešām aizej - piesakies uz ēnu dienām, kuru ietvaros tev ērtā dienā vari ēnot kādu no studentiem - tie vislabāk spēs tev visu paskaidrot, pastāstīt. Kā arī varēs lieliski saprast atmosfēru skolā. Man pašai neticējās, bet šajā skolā tiešām studenti bieži pat cīnās par vietām pirmajās rindās, lai tikai varētu labāk dzirdēt/saskatīt lekciju saturu, uzdot jautājumus :D
27.09.2021 21:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!