bumbu @ 26.09.2021 23:07Man ir tāda sajūta, ka īsti neesmu saprasta. Vai pat daži labi šo vienkārši nespēj saprast.
Mīlestība ietver visu. Arī audzināšanu. Tu mīli vispirms un tad mīlestībā audzini.
“Debīli vecāki” - vecāki,pieaugušie, kas redz savu bērnu kā objektu, kā pašsaprotamu lietu, ko paši izveidojuši un tik dresē pēc savas patikšanas, nemaz nedomājot kādas sekas tas atstāj uz tālāko dzīvi emocionālā līmenī.
Cik pieauguši cilvēki ir pilnībā nelaimīgi? Cik vispār nespēj uzticēties nevienam? Cik ir to, kas nocietinājuši savas sirdis uz labo?
Tur ir tā lielā sāpe, ko mēģinu pateikt.
Pieaugušie ar savu attieksmi, “audzināšanu” sabojā bērnu. Te, PROTAMS, var piesieties, ka nejau vienmēr, kads varbūt jau ir ar garīgu problèmu, un no visa pasargāt nav iespējams. Jā, BET tu vari būt vecāks, kas liek savu bērnu, ko pats radīja, kā prioritāti. Kurš nevis mēģina izdresēt nogulēt visu nakti jau pirmajā dzīves mēnesī (kas vispār nav dabīgi un IR traumatiski), bet gan iedot bērnam drošību, saikni, kas viņam palīdzēs tālākā dzīvē būt drošam par sevi, par savām velmēm, par savu vērtību. Tu nevari domāt, ka bērns , kurš tiek atstumts no vistuvākā cilvēka, kļūs par pašpietiekamu cilvēku. Tā tas vienkārši nestrādā. Visticamāk viņs ies un pusaudžu vecumā meklēs to tuvību pāragrās attiecībās, sliktās draugu kompanijas utt.
Un visai mūsu dzīvei pamati tiek ielikti tieši jau mazotnē.
Bet es ticu, ka šis teksts nemaz nevar aizķerties visiem. Laikam jau šo vairāk rakstu sevis dēļ, jo esmu super vīlusies (lai gan itkā jau zināju) , ka šāda tā pasaule ir. Un tu vari būt vismīlīgākais mazulis, bet pret tevi tāpat attieksies kā pret sūdu.
lote_te @ 27.09.2021 11:21Es varbūt pārstāvēšu nepopulāru viedokli, bet šķiet, ka šī emocionālā padarīšana jau iet otrā grāvī. Kaut kā apkārt dzirdu tikai to, ka absolūti viss bērniem izraisa emocionālās traumas. Ja bērnam kaut ko aizliedz - tā ir dresēšana. Runā stingrākā tonī - emocionāla vardarbība. Tāpēc vislabāk ir savam lolojumam visu nolikt uz paplātes, lai tikai viņu emocionāli neiedragātu. Ir ļoti maz vecāku, kuri māk šo turēt balansā. Bet ikdienā es redzu to otro pusi, kur vecāki nevis bērnu ieliek rāmī, bet rāmju nav vispār. Galvenais, ka bērns jūtas emocionāli droši un kāpj visiem uz galvas.
Lai cik brutāli skanētu bet es piekrītu. Runātu ar vecākiem, ka tas nav normāli, jo drošvien vēl bērnus arī sit. Un vispār es nepieļautu ka sīkais man sit.. wtfSusurrrrrs @ 01.10.2021 22:15https://www.apollo.lv/7351802/balozos-pirmklasniece-uzbruk-skolotajai-un-rada-nopietnus-miesas-bojajumus
Luudzu, kaarteejais piemeers, siikaa dauza skolotaaju, a skolotaaja ko? Neko. Jo pat savaakshana aiz rokaam buutu vardarbiiba, ja stipraak turot, paliktu zilums,
Ja es buutu skolotaaja, es to siikalju aiz matiem un kaaju pa dirsu izmestu no klases. Un labaak Maximaa straadaatu.
Lexxie @ 01.10.2021 23:21Lai cik brutāli skanētu bet es piekrītu. Runātu ar vecākiem, ka tas nav normāli, jo drošvien vēl bērnus arī sit. Un vispār es nepieļautu ka sīkais man sit.. wtf
bumbu @ 24.09.2021 22:54Sveikas!
Vai man vienīgai liekas, ka daži vecāki (īpaši mammas) ir pilnīgi debīli?
Es vienkārši nesaprotu no kuras vietas rodas daži indivīdi, kas vispār neciena savus bērnus, ne mazus, ne lielu. Kuriem liekas, ka bērna uzdevums ir klausīt un viss.
Bez maz vai uztaisa sev bērnu, lai varētu nodirst un dresēt pēc savas patikas.
Vienkārši pati esmu jaunā māmiņa un sāku saskarties ar šo visu murgu. Liekas, ka bez maz vai nav apkārt normāli, mīloši vecāki..
Cosmochic @ 02.10.2021 02:28Nu paņemat un piedzemdējat savus sīčus un izaudziniet, un tad komentējat, citādi tapat kā posta autore vel nezina, kā tas ir, kad bērns ir/paaudzies.?♀️?♀️?♀️?♀️
Kas nožēlojami???! Kā var neredzēt vecāki ka bērnam nāk agresijas lēkmes virsū, un ka viņš uzvedās kā dēmons? Izlasi rakstu un pasaki vai tas ir normāli?!! Tu būtu tā māte,kas pateiktu- Oi mans bērniņš nav uz to spējīgs, bet nevar atļaut tā uzvesties skolā. Tad jāved bērns pie psihiatra. Nevar izlaist savus bērnus! Viņiem ir jāiemāca cieņa pret citiem!Cosmochic @ 02.10.2021 01:16
Nožēlojami.. piedzemdējat abas savus bērnus un līdz tam vecumam izaudzinat, tad redzēsiet, kā tas ir- Bērnu histērijas un viss pārējais.
Tad jāved bērns pie psihiatra. Nevar izlaist savus bērnus! Viņiem ir jāiemāca cieņa pret citiem!
Protams, vecākiem tad jāapzinās,ka bērns jāved uz kādu ārstēšanas iestādi,nevis viņam jātraumē citi bērni un skolotāja. Kā tu domā, kā jūtās to pārējo bērnu vecāki,zinot to ka klasē šāds bērns mācās? Un kāds teica, ka bērns tāpēc ir izlaists? Šis ir no sērijas kur vecāki saka, ka viņu bērns gan nav spējīgs ko tādu izdarīt uz visiem 100%,bet realitātē savādāka.lote_te @ 02.10.2021 14:13
Psihiskās saslimšanas un izlaišana NAV viens un tas pats. Šajā gadījumā gan bēdīgākais, ka bērnam neviens negrib palīdzēt, jo vecāki uzskata, ka viss ir kārtībā. Un šis gadījums noteikti nav bērna kaprīzes, bērna izlaišana un ja kāds gudrinieks uzskata, ka šajā brīdī bērnam vajadzētu iedot pa pakaļu.. Piedodiet, bet jums vēl tāls ceļš ejams, lai diskutētu kaut ko par bērniem, to audzināšanu utt. 6-7gadu vecs bērns nespēj aiz kaprīzēm izsist pieaugušam cilvēkam plecu no vietas, uzsist aci, sakost utt. Tā ir slimība.