Debīli vecāki

Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Sveikas!
Vai man vienīgai liekas, ka daži vecāki (īpaši mammas) ir pilnīgi debīli?
Es vienkārši nesaprotu no kuras vietas rodas daži indivīdi, kas vispār neciena savus bērnus, ne mazus, ne lielu. Kuriem liekas, ka bērna uzdevums ir klausīt un viss.
Bez maz vai uztaisa sev bērnu, lai varētu nodirst un dresēt pēc savas patikas.
Vienkārši pati esmu jaunā māmiņa un sāku saskarties ar šo visu murgu. Liekas, ka bez maz vai nav apkārt normāli, mīloši vecāki..
24.09.2021 22:54 |

Patīk
Reitings 2092
Reģ: 22.05.2019
bumbu @ 26.09.2021 23:07
Man ir tāda sajūta, ka īsti neesmu saprasta. Vai pat daži labi šo vienkārši nespēj saprast.
Mīlestība ietver visu. Arī audzināšanu. Tu mīli vispirms un tad mīlestībā audzini.
“Debīli vecāki” - vecāki,pieaugušie, kas redz savu bērnu kā objektu, kā pašsaprotamu lietu, ko paši izveidojuši un tik dresē pēc savas patikšanas, nemaz nedomājot kādas sekas tas atstāj uz tālāko dzīvi emocionālā līmenī.
Cik pieauguši cilvēki ir pilnībā nelaimīgi? Cik vispār nespēj uzticēties nevienam? Cik ir to, kas nocietinājuši savas sirdis uz labo?
Tur ir tā lielā sāpe, ko mēģinu pateikt.
Pieaugušie ar savu attieksmi, “audzināšanu” sabojā bērnu. Te, PROTAMS, var piesieties, ka nejau vienmēr, kads varbūt jau ir ar garīgu problèmu, un no visa pasargāt nav iespējams. Jā, BET tu vari būt vecāks, kas liek savu bērnu, ko pats radīja, kā prioritāti. Kurš nevis mēģina izdresēt nogulēt visu nakti jau pirmajā dzīves mēnesī (kas vispār nav dabīgi un IR traumatiski), bet gan iedot bērnam drošību, saikni, kas viņam palīdzēs tālākā dzīvē būt drošam par sevi, par savām velmēm, par savu vērtību. Tu nevari domāt, ka bērns , kurš tiek atstumts no vistuvākā cilvēka, kļūs par pašpietiekamu cilvēku. Tā tas vienkārši nestrādā. Visticamāk viņs ies un pusaudžu vecumā meklēs to tuvību pāragrās attiecībās, sliktās draugu kompanijas utt.
Un visai mūsu dzīvei pamati tiek ielikti tieši jau mazotnē.
Bet es ticu, ka šis teksts nemaz nevar aizķerties visiem. Laikam jau šo vairāk rakstu sevis dēļ, jo esmu super vīlusies (lai gan itkā jau zināju) , ka šāda tā pasaule ir. Un tu vari būt vismīlīgākais mazulis, bet pret tevi tāpat attieksies kā pret sūdu.

Daudziem ir atšķirīgi viedokļi un skatījums par bērnu audzināšanu.
Citi to dara ar mīlestību un cieņu,cenšoties sadzirdēt un izprast to mazo cilvēciņu un dot viņam to drošības sajūtu.
Citi pilnīgi pretēji.
Ir skumji redzēt,kā bērnam neļauj būt bērnam un cenšas ielikt viņu kaut kādos rāmjos,lai pieaugušajiem ir ērtāk.
Neviens nepiedzimst par visu zinošu mammu/tēti.
Mūsdienās ir tik daudz informācijas pieejamas,kur var gūt vērtīgas zināšanas,par bērnu audzināšanu.
Kurš vēlas augt un attīstīties,izzināt ko noderīgu un jaunu,tas arī to dara.
27.09.2021 09:59 |

Reitings 163
Reģ: 15.07.2021
Kāpēc vispār jāseko kaut kādām māmiņu facebook grupām? Tur vienmēr ir pilnīgs murgs, tāpat kā atsaucīgo māmiņu forumā, es gan pati tur neesmu, bet esmu saņēmusi ziņas no draudzenēm, ka tur kāda kaut ko ieliek un citas mammas vienkārši brutāli sāk rieties, jo kāda neaudzina vai nebaro bērnu pēc viņas standartiem!
Man , piemēram, ir bērns. Un es nekad neesmu sapratusi kā var vispār pie katras lietas urbties internetā un meklēt. Jūs minējāt par to, ka no sērijas paceļ vai neceļ roku un jāved pie neirologa. Kā tik tālu vispār var aizdomāties māmiņas.
Un par to kliegšanu un raustīšanu. Kliegšanu es pilnībā saprotu, es arī mēdzu uzkliegt, ja pēc piektā aicinājuma mani nedzird. Bet raustīt bērnu gan nē, savu mūžu neesmu ne iesitusi, ne purinājusi savu bērnu, varbūt stingrāk saķērusi aiz rokas, tāpēc redzot veikalos vai uz ielas kur tos bērnus purina, iesit vai uzšauj pa pakausi, man reāli nāk raudiens, jo es šo neizprotu. Nekad nedrīkst sist neaizsargātus cilvēkus, vispār nedrīkst sist. sanāk ka mēs pieaugušie ja kas nepatīk, tad varam tur parunāt, pakasīties, bet ja mazais neklausa, tad uzreiz jāklapē. Bet bieži vien tādi bērni izaug ģimenēs, kurās visu laiku ir tikai planšete, māte kaut kur ejot bērnu nogrūž kādam un neņem līdzi, līdz ar to viņš pat nezin kā sabiedrībā uzvesties un ko darīt.
27.09.2021 10:00 |

Reitings 1960
Reģ: 26.06.2019
Es varbūt pārstāvēšu nepopulāru viedokli, bet šķiet, ka šī emocionālā padarīšana jau iet otrā grāvī. Kaut kā apkārt dzirdu tikai to, ka absolūti viss bērniem izraisa emocionālās traumas. Ja bērnam kaut ko aizliedz - tā ir dresēšana. Runā stingrākā tonī - emocionāla vardarbība. Tāpēc vislabāk ir savam lolojumam visu nolikt uz paplātes, lai tikai viņu emocionāli neiedragātu. Ir ļoti maz vecāku, kuri māk šo turēt balansā. Bet ikdienā es redzu to otro pusi, kur vecāki nevis bērnu ieliek rāmī, bet rāmju nav vispār. Galvenais, ka bērns jūtas emocionāli droši un kāpj visiem uz galvas.
27.09.2021 11:21 |

Patīk
Reitings 2092
lote_te @ 27.09.2021 11:21
Es varbūt pārstāvēšu nepopulāru viedokli, bet šķiet, ka šī emocionālā padarīšana jau iet otrā grāvī. Kaut kā apkārt dzirdu tikai to, ka absolūti viss bērniem izraisa emocionālās traumas. Ja bērnam kaut ko aizliedz - tā ir dresēšana. Runā stingrākā tonī - emocionāla vardarbība. Tāpēc vislabāk ir savam lolojumam visu nolikt uz paplātes, lai tikai viņu emocionāli neiedragātu. Ir ļoti maz vecāku, kuri māk šo turēt balansā. Bet ikdienā es redzu to otro pusi, kur vecāki nevis bērnu ieliek rāmī, bet rāmju nav vispār. Galvenais, ka bērns jūtas emocionāli droši un kāpj visiem uz galvas.

Ir jācenšās saprast,kur ir tā robeža.
Man ir pusaudze un iet mums visādi un interesanti🙂🙃
Ir vienu dienu tāds eņģelis,otru dienu velniņš😁
27.09.2021 11:30 |

Patīk
Reitings 2092
Bet tās bērnu raustīšanas un kliegšanas uz viņiem nesaprotu gan.
27.09.2021 11:35 |

Reitings 1960
Kliegšana ir koks ar diviem galiem. Ikdienas pasākumam tam noteikti nav jābūt, bet ir dažādas situācijas. Arī es neesmu noturējusies un gan sakliegusi, gan parāvusi aiz rokas publiskā vietā, jo meita diezgan ilgu laika periodu skrēja uz ceļa braucamās daļas. Vai stāvvietās skrēja tur, kur brauc mašīnas. Tas jautājums tika izmalts simts reižu, diemžēl epizode, kad maz trūka, lai tiktu zem mašīnas riteņiem, lika man uzsprāgt turpat uz vietas un skaļā balsī bērnam aizrādīt. Kādam tas likās šausmīgi, šaubu nav, arī man pašai, bet man arī šī epizode likās šausmīga, jo atbildību par bērnu nesu es - man vajag viņu saglabāt dzīvu un veselu, un parūpēties, lai viņas dēļ nav jācieš arī apkārtējiem, tajā gadījumā - šoferim. Līdz man pašai nebija bērnu, es pat aptvert nevarēju uz ko viņiem nesas prāts un arī es gribēju būt mamma, kas vienmēr visu spēs sarunāt un izrunāt. Realitātē tas nestrādā, tāpēc, manuprāt, skatīties kā mammas audzina savus bērnus laukumiņā piemēram, kas ir sīka epozide no visas dienas, un spriest par viņas audzināšanas metodēm, ir lieki.
27.09.2021 12:22 |

Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Ja uz bērnu ir jākliedz vai jāsit, lai viņš paklausītu, tas jau norāda uz dziļām problēmām audzināšanā. Labi audzināts bērns saprot, ka vecāki ir autoriāte, ka vecāki ir jārespektē, un attiecīgi vecākiem nav jāiet galējībās, lai bērns beidzot paklausītu. Visvairāk tas pazemo pašu vecāku, īpaši publiskās vietās, ja ir redzams, ka pieaudzis cilvēks nespēj savaldīt par viņu daudz mazāku un vājāku indivīdu, un pats krīt histērijā par kaut kādām bērna darbībām.
Un pirms kāda atkal sāks katru šajā tēmā rakstīto teikumu pārspīlēt un braukt galējībās - nerunāju par to, ka kādreiz vecāks paceļ balsi, vai kādreiz parauj aiz rokas, jo bērns burtiski skrien zem mašīnas u.tml. Runāju par tiem gadījumiem, kur šādas metodes ir standarta audzināšanas paņēmieni. Tādu vecāku ir pilna pasaule.
27.09.2021 12:38 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
https://www.apollo.lv/7351802/balozos-pirmklasniece-uzbruk-skolotajai-un-rada-nopietnus-miesas-bojajumus
Luudzu, kaarteejais piemeers, siikaa dauza skolotaaju, a skolotaaja ko? Neko. Jo pat savaakshana aiz rokaam buutu vardarbiiba, ja stipraak turot, paliktu zilums,
Ja es buutu skolotaaja, es to siikalju aiz matiem un kaaju pa dirsu izmestu no klases. Un labaak Maximaa straadaatu.
01.10.2021 22:15 |

Reitings 300
Reģ: 26.04.2021
Susurrrrrs @ 01.10.2021 22:15
https://www.apollo.lv/7351802/balozos-pirmklasniece-uzbruk-skolotajai-un-rada-nopietnus-miesas-bojajumus
Luudzu, kaarteejais piemeers, siikaa dauza skolotaaju, a skolotaaja ko? Neko. Jo pat savaakshana aiz rokaam buutu vardarbiiba, ja stipraak turot, paliktu zilums,
Ja es buutu skolotaaja, es to siikalju aiz matiem un kaaju pa dirsu izmestu no klases. Un labaak Maximaa straadaatu.
Lai cik brutāli skanētu bet es piekrītu. Runātu ar vecākiem, ka tas nav normāli, jo drošvien vēl bērnus arī sit. Un vispār es nepieļautu ka sīkais man sit.. wtf
01.10.2021 23:21 |

Reitings 300
Izlasiju rakstu.. Nu tur ģimenē jātaisa eksorcisms sīkajam 😀😀
01.10.2021 23:31 |

Reitings 380
Reģ: 20.07.2021
Lexxie @ 01.10.2021 23:21
Lai cik brutāli skanētu bet es piekrītu. Runātu ar vecākiem, ka tas nav normāli, jo drošvien vēl bērnus arī sit. Un vispār es nepieļautu ka sīkais man sit.. wtf

Nožēlojami.. piedzemdējat abas savus bērnus un līdz tam vecumam izaudzinat, tad redzēsiet, kā tas ir- Bērnu histērijas un viss pārējais.
02.10.2021 01:16 |

Reitings 380
bumbu @ 24.09.2021 22:54
Sveikas!
Vai man vienīgai liekas, ka daži vecāki (īpaši mammas) ir pilnīgi debīli?
Es vienkārši nesaprotu no kuras vietas rodas daži indivīdi, kas vispār neciena savus bērnus, ne mazus, ne lielu. Kuriem liekas, ka bērna uzdevums ir klausīt un viss.
Bez maz vai uztaisa sev bērnu, lai varētu nodirst un dresēt pēc savas patikas.
Vienkārši pati esmu jaunā māmiņa un sāku saskarties ar šo visu murgu. Liekas, ka bez maz vai nav apkārt normāli, mīloši vecāki..

Pagaidi, pagaidi lai tavs sīkais vel paaugas un tad drošvien pati būsi tas ''debīlais vecāks'' par kādiem tu te raksturo vairākumus.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
02.10.2021 01:19 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Problēma ir tā, ka vecāki nerunā ar saviem bērniem, nekomunicē, nestāsta, un pievērš 100% uzmanību tikai tad, kad ir bērnam jākliedz "nedrīkst, neņem, nesit" utt.. Ja ir ieguldīts ikdienišķais darbs ar atdevi un patiesu komunikāciju, es esmu absolūti pārliecināta, ka brīdis, kad mammai pašai nesavaldīgi jāpiekliedz veikals, nepienāk.
02.10.2021 02:07 |

Reitings 380
Nu paņemat un piedzemdējat savus sīčus un izaudziniet, un tad komentējat, citādi tapat kā posta autore vel nezina, kā tas ir, kad bērns ir/paaudzies.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
02.10.2021 02:28 |

Reitings 206
Reģ: 14.07.2020
Cosmochic @ 02.10.2021 02:28
Nu paņemat un piedzemdējat savus sīčus un izaudziniet, un tad komentējat, citādi tapat kā posta autore vel nezina, kā tas ir, kad bērns ir/paaudzies.?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Tu joprojām neesi sapratusi šīs diskusijas galveno domu.
02.10.2021 08:54 |

Reitings 498
Reģ: 20.11.2019
Īstenībā skumji, ka šo komentē meitenes bez bērniem un saka, ka visu var izrunāt, sarunāt, ielikt darbu utt, bet nu bērna prāts attīstā tā kā attīstās ar visām no tā izrietošajām sekām un tu vari būt cik vien klātesošs vecāks gribi, neattej 24/7, bet bērns 1,5 gadu vecumā ne klausīsies tevi, ne sapratīs ko saki un tā viņa smadzenes attīstās - pārbaudod robežas un tam nav vispār saistība ar to cik debīli vecāki ir. Ir ļoti daudz jāmācās par to kā bērns atrīstās un jāzina kāda uzvedība ir atbilstoša kurā vecumā. Piemēram, priekš 3 gadīga bērna agresija ir norma un to stāsta psihoterapeiti, un ir jāvērtē visu laiku vai šī agresija neiet ārpus robežām, vai ir ok.
Par to pirmklasnieci arī, vispār nav informācija, ir tikai fakts - agresija skolā, bet tai var būt simtiem iemeslu, arī kāda garīga saslimšana, kas nav konstatēta un tikai viens iemesls varētu būt, ka viņa ir izlutināta un nezina kā uzvesties. Bet šādā vecumā es par to šaubos, tur drīzāk ir citas problēmas, kas nenoliedzami iepriekš vecākiem jau bija jākonstatē.
02.10.2021 09:47 |

Reitings 300
Cosmochic @ 02.10.2021 01:16

Nožēlojami.. piedzemdējat abas savus bērnus un līdz tam vecumam izaudzinat, tad redzēsiet, kā tas ir- Bērnu histērijas un viss pārējais.
Kas nožēlojami???! Kā var neredzēt vecāki ka bērnam nāk agresijas lēkmes virsū, un ka viņš uzvedās kā dēmons? Izlasi rakstu un pasaki vai tas ir normāli?!! Tu būtu tā māte,kas pateiktu- Oi mans bērniņš nav uz to spējīgs, bet nevar atļaut tā uzvesties skolā. Tad jāved bērns pie psihiatra. Nevar izlaist savus bērnus! Viņiem ir jāiemāca cieņa pret citiem!
02.10.2021 12:58 |

Reitings 300
Ja man mamma bērnībā nebūtu uzšāvusi pa dibenu,tad es vēl aizvien būtu viņai kāpusi uz galvas. Patēvs bija stingrs un tas labi, vismaz pārstāju darīt sūdus ko nevajag. Jo citreiz ar vārdiem-nedrīkst,vai nevar tā darīt,ir par maz lai bērns saprastu!
02.10.2021 13:02 |

Reitings 1960
Tad jāved bērns pie psihiatra. Nevar izlaist savus bērnus! Viņiem ir jāiemāca cieņa pret citiem!

Psihiskās saslimšanas un izlaišana NAV viens un tas pats. Šajā gadījumā gan bēdīgākais, ka bērnam neviens negrib palīdzēt, jo vecāki uzskata, ka viss ir kārtībā. Un šis gadījums noteikti nav bērna kaprīzes, bērna izlaišana un ja kāds gudrinieks uzskata, ka šajā brīdī bērnam vajadzētu iedot pa pakaļu.. Piedodiet, bet jums vēl tāls ceļš ejams, lai diskutētu kaut ko par bērniem, to audzināšanu utt. 6-7gadu vecs bērns nespēj aiz kaprīzēm izsist pieaugušam cilvēkam plecu no vietas, uzsist aci, sakost utt. Tā ir slimība.
02.10.2021 14:13 |

Reitings 300
lote_te @ 02.10.2021 14:13

Psihiskās saslimšanas un izlaišana NAV viens un tas pats. Šajā gadījumā gan bēdīgākais, ka bērnam neviens negrib palīdzēt, jo vecāki uzskata, ka viss ir kārtībā. Un šis gadījums noteikti nav bērna kaprīzes, bērna izlaišana un ja kāds gudrinieks uzskata, ka šajā brīdī bērnam vajadzētu iedot pa pakaļu.. Piedodiet, bet jums vēl tāls ceļš ejams, lai diskutētu kaut ko par bērniem, to audzināšanu utt. 6-7gadu vecs bērns nespēj aiz kaprīzēm izsist pieaugušam cilvēkam plecu no vietas, uzsist aci, sakost utt. Tā ir slimība.
Protams, vecākiem tad jāapzinās,ka bērns jāved uz kādu ārstēšanas iestādi,nevis viņam jātraumē citi bērni un skolotāja. Kā tu domā, kā jūtās to pārējo bērnu vecāki,zinot to ka klasē šāds bērns mācās? Un kāds teica, ka bērns tāpēc ir izlaists? Šis ir no sērijas kur vecāki saka, ka viņu bērns gan nav spējīgs ko tādu izdarīt uz visiem 100%,bet realitātē savādāka.
02.10.2021 15:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits